Home SPORTS NEWS Εφτάψυχα Χανιά στους “8”!

Εφτάψυχα Χανιά στους “8”!

xania


Τεράστια έκπληξη στα Γιάννενα με τα Χανιά να κάνουν την ανατροπή (1-2) και να παίρνουν στο τέλος τηνπρόκριση ευστοχώντας και στα πέντε πέναλτι της διαδικασίας (5-3), αφήνοντας εκτός Κυπέλλου τον ΠΑΣ.

Πρώτα άφησαν εκτός τον Ολυμπιακό Βόλου, γυρίζοντας από 0-2 με τον Παναθηναϊκό. Ύστερα ηττήθηκαν από τον ΠΑΣ στην έδρα τους με 2-1 και μάλλον πολλοί πίστεψαν ότι το ταξίδι τους στο Κύπελλο θα λάβει τέλος.

Τα Χανιά διέψευσαν τους πάντες με επική ανατροπή στην έδρα του ΠΑΣ και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδεςτου Κυπέλλου.

Οι Χανιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Σαπαλίδη (πλασέ στο 39′). Στο 43′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κρητικού με δεύτερη κίτρινη.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου βγήκε αποφασισμένη να εξαντλήσει τις ελπίδες της για πρόκριση. Και τα κατάφερε!

Στο 53′ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κρητικός σηκώηκε πιο ψηλά απ’ όλους στην σέντρα του Φερνάντες , νικώντας με το κεφάλι τον Σωτηρίου για την ισοφάριση.

Ο ΠΑΣ κοίταξε να διαφυλάξει περισσοτερο το σκορ πρόκρισης, με δεδομένο το αριθμητικό μεινέκτημα, ωστόσο τα Χανιά ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με πανομοιότυπο τρόπο. Αυτή τη φορά ο ΓΚότοβος με το κεφάλι νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-2 (84′)

Η παράταση δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Καλύτερα και πιο αποφασισμένα τα Χανιά, αλλά ο ΠΑΣ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 113′ με τον ϊλιτς να σουτάρει από διαγώνια θέση στο δοκάρι.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί οι τερματοφύλακες ήταν μάλλον …διακοσμητικοί. Οι πάικτες των Χανίων ευστόχησαν και στα 5 πέναλτι, ενώ ουσιαστικά η διαδικασία κρίθηκε από το πρώτο πέναλτι του ΠΑΣ, στο οποίο ο Μανιάς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Με μόλις μία ημέρα παρουσίας στον πάγκο των Χανίων (επέστρεψε χθες) ο Σούλης Παπαδόπουλος οδήγησε τους Κρητικούς σε μεγάλη πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου. Τα Χανιά έγιναν η τρίτη ομάδα της Football League (μαζί με Απόλλωνα και Ηρακλή) που συνεχίζει στο Κύπελλο.
Η διαδικασία των πέναλτι:

Κρητικός (Χανιά) 1-0

Μανιάς δοκάρι!

Γκότοβος 2-0

Ντάσιος 2-1

Γκονζάλες 3-1

Ναδάλες 3-2

Κοντέων 4-2

Τζημόπουλος 4-3

Πάγκαλος 5-3

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας , Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60′ Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79′ Μανιάς), Γιάκος (100′ Ίλιτς), Σαπαλίδης, Κρητικός

ΧΑΝΙΑ (Σ. Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46′ Κρητικός),Ενγκουέμ , Καραγιάννης (104′ Γανωτής), Αλέκου (46′ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος

Γκολ: Σαπαλίδης (39′) – Κρητικός (52′), Γκότοβος (84′) /  Πέναλτι : Ντάσιος, Ναδάλες, Τζημόπουλος – Κρητικός, Γκότοβος, Γκονζάλες, Κοντέων, Πάγκαλος

Κάρτες: Κρητικός (34′), Γιάκος (74′) – Γκούμας (15′), Καραγιάννης (48′), Κρητικός (65′), Ενγκουέμ (75′), Γκότοβος (76′), Κοντέων (106′)

Κόκκινη: Κρητικός (43′, δεύτερη κίτρινη)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr