Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όσους βαθμούς δίνουν τα ντέρμπι

Όσους βαθμούς δίνουν τα ντέρμπι

kypello-agianapa48


Από τη στιγμή που μετά το παιχνίδι κόντρα στην Αγία Νάπα ακολουθούν 3 καυτα ντέρμπι με Απόλλωνα, ΑΕΛ και Αποέλ, φυσιολογικό είναι σε κάποιο βαθμό το μυαλό να προτρέχει. Άλλη η χάρη των ντέρμπι, άλλη και η επίδραση του αποτελέσματος τους στην ψυχολογία του κόσμου και της ομάδας. Καλό είναι όμως να θυμόμαστε πως όσους βαθμούς δίνει μια νίκη σε ντέρμπι, τόσους θα δώσει και μια ενδεχόμενη εις βάρος της Αγίας Νάπας την Κυριακή.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε οτιδήποτε πέραν της ουραγού της βαθμολογίας και προσεχούς αντιπάλου μας. Την έχουμε κερδίσει δυο φορές εύκολα στο κύπελλο, το πρωτάθλημα όμως είναι ένας εντελώς ξεχωριστός θεσμός, με τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Δεν υπάρχει χώρος για υποτίμηση, τα αποτελέσματα της τα νιώσαμε άλλωστε στο πετσί μας, στο ματς του πρώτου γύρου όταν οι νεοφώτιστοι έκαναν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα χωρίς καν να καταλάβουν πως.

Το μυαλό μας είναι στο ματς της Κυριακής και τίποτα άλλο. Να έρθει πρώτα με το καλό η νίκη στο παιχνίδι εκείνο και για τα υπόλοιπα υπάρχει μπόλικος χρόνος. Ο Μαργκάσα το είπε ξεκάθαρα, δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε λάθος. Ας προσέξουμε λοιπόν και την παραμικρή λεπτομέρεια.