Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρίσκαρε, του βγήκε

Ρίσκαρε, του βγήκε

kaiafas-paralimnu


Με το σκορ στο 1-0 για την Αγία Νάπα, ο Κώστας Καϊάφας ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό, κι ας ήταν καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο προπονητής της ομάδας μας, ρίσκαρε αλλάζοντας πρόσωπα και τακτική, πίεσε από ψηλά τον αντίπαλο και ήταν γενικώς πολύ ενεργός. Ήταν από τα παιχνίδια που οι κινήσεις του πάγκου, κάνουν τη διαφορά.

Τι έκανε ο κόουτς λοιπόν; Καταρχάς θέλοντας να δώσει περισσότερη ενέργεια στην πράσινη επίθεση μετά το 0-1, έβαλε το Σκέμπρι από το ημίχρονο. Μόλις δέκα λεπτά μετά, άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2, βάζοντας στον αγώνα το Φοφανά και προχωρώντας σε αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Καταρχάς στην άμυνα έμειναν οι Λομπιανίτσε, Ρούνιε και Μαργκάσα. Ο Λεάντρο ανέβηκε (πραγματικό πολυεργαλείο ο Λέο) στον άξονα πλάι στον Οικονομίδη, στα φτερά ήταν οι Ράμος-Φοφανά, ο Κιρμ επιτελικός και φορ ο Ποτέ. Με περίσσεια επιθετικότητα, η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε, και ο πάγκος μας ετοίμαζε την τελευταία του κίνηση.

Πέρασε στον αγώνα και το Ρομπέρτο Γκαρσία αντί του Ράμος, και γέμισε ακόμα περισσότερο το κουτί. Ο Γκαρσία ήταν και ο παίκτης που έκανε τελικά το 1-2. Και ο κόουτς δεν έφερε την ομάδα πίσω, αλλά φώναζε συνεχώς για πίεση από ψηλά, για να μην μπορέσει να επιτεθεί η Αγία Νάπα. Χάρη στη πίεση, έγινε το 1-3 και πέθανε το ματς. Με την ολική ανατροπή, να ξεκινάει από τον πάγκο.