Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η πρεμιέρα και οι αποδείξεις

Η πρεμιέρα και οι αποδείξεις

pod-agianapa-match84
Του Αλέξη Πάμπου, sigmalive.com
Μέσα Δεκεμβρίου. Μετά την ήττα στο clasico από τον ΑΠΟΕΛ και το φυματικό 1-0 επί του Οθέλλου η Ομόνοια ηττάται (με ανατροπή) 2-1 από την Ανόρθωση και μετά από 13 αγωνιστικές μετρά 19 βαθμούς (6-1-6, 13-14 γκολ) κι ευρίσκεται στο +2 από την έβδομη ΑΕΛ και στο -12 από την κορυφή.
Αρχές Φεβρουαρίου. Μετά από πέντε αγωνιστικές άνευ ήττας το «τριφύλλι» πανηγυρίζει την πρώτη ανατροπή του στο πρωτάθλημα (σ.σ. ήταν η μόνη ομάδα στην κατηγορία που δεν είχε ούτε βαθμό μετά από προβάδισμα αντιπάλου!) και με το 3-1 επί της Αγίας Νάπας κλείνει την 19η αγωνιστική στην τρίτη θέση, με 35 βαθμούς (11-2-6, 29-19 γκολ), στο +10 από την έβδομη ΑΕΛ (σ.σ. έχει παιχνίδι λιγότερο) και στο -7 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική.
Στην περίπτωση των «πρασίνων» οι αριθμοί καταμαρτυρούν σχεδόν τα πάντα. Αλλά αυτό το σχεδόν κάνει, εν προκειμένω, τη διαφορά. Διότι αυτό που δεν απεικονίζουν οι αριθμοί είναι η αγωνιστική εξέλιξη, βελτίωση και πρόοδος. Η Ομόνοια έχασε τους Ακουισταπάτσε, Σερτζίνιο, Σκαραμοτσίνο, Στεπάνοφ και Γκριγκαλασβίλι, από τις τέσσερις χειμερινές προσθήκες μόνον ο Λεάντρο παίζει αδιάλειπτα μέσα στο 2015 (σ.σ. ο Ρούνιε τώρα μπαίνει στην ενδεκάδα, ο Σκέμπρι αγωνίζεται ως αλλαγή, ο Γκουλόν ακόμη δεν έχει παίξει).
Κι όμως. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, παρά την ανισορροπία στο ρόστερ, ο Κώστας Καϊάφας παρουσιάζει εδώ και σχεδόν ένα δίμηνο την πιο εύρυθμη και λειτουργική εκδοχή της Ομόνοιας στην τρέχουσα περίοδο. Με σταθερό τακτικό σχηματισμό, ξεκάθαρο προσανατολισμό και ευδιάκριτους ρόλους.
Όλα πιστοποιήθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, ιδίως μετά το προβάδισμα της Αγίας Νάπας. Το «τριφύλλι», που είχε να μείνει πίσω στο σκορ από την 11η αγωνιστική και μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μετά από προβάδισμα αντιπάλου, δεν πτοήθηκε, συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και να δημιουργεί σωρηδόν ευκαιρίες.
Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το τελικό σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διπλάσιο και αυτή η εξέλιξη θα ήταν πολύ πιο φυσιολογική από εκείνο το μηδέν στο ενεργητικό της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο.
Η Ομόνοια διανύει το καλύτερο φεγγάρι της στο πρωτάθλημα, το αήττητο σερί και η πρώτιστη ανατροπή έρχονται στο κατάλληλο χρονικό σημείο: ακριβώς πριν τα ντέρμπι με Απόλλωνα, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Αυτά τα παιχνίδια θα ελέγξουν και θα δοκιμάσουν το βαθμό αγωνιστικής προόδου και το μέταλλο του «τριφυλλιού». Αν οι εξετάσεις είναι επιτυχείς, οι «πράσινοι» θα εισέλθουν στα πλέι οφ με ρεαλιστικές πιθανότητες για τον τίτλο. Ποιος θα το πίστευε, αλήθεια, στα μέσα Δεκεμβρίου;