Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στον άξονα τα ερωτηματικά

Στον άξονα τα ερωτηματικά

pod-aek-omo-leo-leandro


Φυλακτού και Ρόντρι δεν προπονήθηκαν ούτε χθες. Κι αν για τον πρώτο ξέραμε πως δεν προλαβαίνει, μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση και για τον δεύτερο. Δημιουργείται έτσι κενό στον άξονα πλάι στον Οικονομίδη, με τον Καϊάφα να καλείται να βρει λύσεις, ανάλογα πάντα με τα χαρακτηριστικά του αγώνα. Ποιο θα επιλέξει ο κόουτς, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο να το μάθουμε. Πιο κάτω, τα πιθανά σενάρια:

Σενάριο Πρώτο: Γκουλόν βασικός

Ο Γάλλος παίζει τη θέση με κλειστά μάτια, όμως είναι η φυσική του. Είναι όμως ανέτοιμος για 90λεπτο, ενώ το 60λεπτο που αγωνίστικε με την Καρμιώτισσα, σίγουρα δεν είχε την ένταση και το ρυθμό που θα έχει ένα ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Αν πάντως ο Καϊάφας τον επιλέξει για ένα 60λεπτο αύριο, δεν θα χρειαστεί να αλλάξει κάτι στην άμυνα.

Σενάριο Δεύτερο: Μετατόπιση Λεάντρο

Ο Λέο τα πάει περίφημα σαν κεντρικός αμυντικός, η φυσική του θέση όμως είναι αμυντικός μέσος. Αν τον μετατοπίσει ο Καϊάφας βέβαια, θα πρέπει να βρει λύσεις στην άμυνα. Μια επιλογή είναι να πάει ο Λομπιανίτσε στο κέντρο της άμυνας και δεξιός μπακ, να παίξει ένας εκ των Κυριάκου και Φιλιώτη. Δεύτερη επιλογή, να ντεμπουτάρει σε αγώνα πρωταθλήματος ο νεαρός Κονομής. Ο μικρός κερδίζει σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του Καϊάφα, είναι όμως άγνωστο κατά πόσο ο κόουτς το θεωρεί έτοιμο για ένα τόσο δύσκολο ματς.

Σενάριο Τρίτο: Μετατόπιση Μαργκάσα

Άλλος ένας παίκτης που μπορεί να παίξει άνετα τη θέση είναι ο Μαργκάσα. Για την ώρα αγωνίζεται βασικός σαν αριστερός μπακ. Έτσι αν μετακινηθεί, ο Καϊάφας θα πρέπει και πάλι να επιλέξει μεταξύ Φιλιώτη, Κυριάκου και ίσως του Ράμος. Με δεδομένο πάντως πως απέναντι υπάρχει ο Τουράμ, δύσκολα θα ξεκινήσει ο Πορτογάλος που δεν είναι αμυντικός.

Σενάριο Τέταρτο: Μετατόπιση Ασσίς

Και ο Νούνο έχει παίξει τη θέση. Τίθενται όμως δυο ερωτήματα αν τον προτιμήσει ο κόουτς: Ποιος θα δώσει την δημιουργικότητα και το μυαλό του Ασσίς σαν δεκάρι, μιας και ο Νούνο είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης; Θα μπορέσει ο Νούνο, του οποίου δεν είναι η φυσική θέση, να ανταποκριθεί απέναντι στα τρεχαντήρια του Απόλλωνα;