Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Κουράστηκα!

Αναγνώστης: Κουράστηκα!

opinion


Αγαπητοί φίλοι,

Ουδέποτε στο παρελθόν έκατσα να ασχοληθώ και να γράψω για πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο γιατί απλά έχει χρόνια που αηδίασα! Η διαφορά είναι ότι σήμερα νιώθω αηδία και απογοήτευση για τους δικούς μας, τους άβουλους, τους αδύνατους, τους “υπεύθυνους” μας που έχουν όπως φαίνεται σύνδρομο κατωτερότητας και δουλοποίησης μην πω εκπόρνευσης στο κατεστημένο.

Είμαι 34 χρόνων άρα καταλαβαίνετε ότι έζησα και ωραίες εποχές της Ομόνοιας, περήφανες, όταν έστω και κάποιοι από τους υπεύθυνους του ποδοσφαίρου, της έδειχναν κάποιο στοιχειώδη σεβασμό.

Η παράγκα του αποέλ και γενικά όλων των εθνικόφρων σωματείων ήταν δεδομένη και κοινώς γνωστή όπως είναι και σήμερα. Σε κάποια φάση το είχαμε απλά αποδεχτεί ότι για να νικήσουμε το αποέλ ή ακόμα και πιο μικρά εθνικόφρων σωματεία θα είχαμε επιπλέον “εμπόδια” άρα έπρεπε να πάρουμε εκκωφαντική νίκη για να μην μπορεί κανένας να μας την κλέψει. Το 50 – 50 ξεχάστε το, δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα. Με ένα 60 – 40 είμασταν και ευγνώμων!! Εκεί καταντήσαμε!! Και δεν μιλώ για τώρα, μιλώ για το παρελθόν, το παρελθόν των απόντων διοικήσεων, των ίδιων διοικήσεων που έχουμε σήμερα, διοικήσεων που πολύ απλά δεν ήθελαν η δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τους απέναντι.

Οι απέναντι φυσικά δεν είναι ούτε ηλίθιοι, όχι όλοι τουλάχιστον, ούτε τυφλοί. Έβλεπαν και βλέπουν και αυτοί τι γίνεται εδώ και δεκαετίες στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Κατά βάθος ξέρουν! Αλλά στις συζητήσεις του καφενέ με Ομονοιάτες πάντα χαχάνιζαν και χαχανίζουν για τους κλαμένους Ομονοιάτες που δεν ξέρουν τάχα να χάνουν και πάντα παραπονιούνται!!

Αυτό λέγεται θράσος και είναι κάτι που οι απέναντι έχουν και με το παραπάνω. Και δεν μιλώ μόνο για τους οπαδούς τους αλλά και για τις διοικήσεις. ΘΡΑΣΟΣ!! Φυσικά ξέρετε την παροιμία…απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του!!

Και οι δικοί μας?? ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!! Μα σοβαρά?? Μεν τους κάμετε έτσι κακό! Ε οι και καταγγελία!! Είδαμε τι επιπτώσεις έχουν στους διαιτητές αυτές οι καταγγελίες!! Όσες παραπάνω καταγγελίες έχει κάποιος από την Ομόνοια τόσους παραπάνω πόντους παίρνει μάλλον, για προαγωγή και διεθνοποίηση!

Ακόμα και οπαδικά site γράφουν τίτλους όπως, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!! ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΤΗΣΙΑ 50 – 50!! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!

Πιστεύκετε τούτα που λέτε? Ε πείτε μας, μετά που απαιτήσετε τη διαιτησία 50 – 50 εδώσαν μας την? Μετά που μας αδίκησαν κατάφωρα και εξόφθαλμα ήβραν σας μπροστά τους? Που ακριβώς?

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τα έχω ούτε με τα οπαδικά site, ούτε με τους οπαδούς μας! Θίγω απλά το γεγονός ότι τελικά όσο και να φωνάζετε, φωνάζουμε , ή προειδοποιούμε ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΙΝ!!! ΤΕΛΟΣ!!

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο λόγος που εκλέγεται ένα συμβούλιο είναι για την προάσπιση των συμφερόντων του σωματείου και όπως είπα πριν, για να είναι η φωνή του κόσμου! Να εκπροσωπεί δηλαδή επάξια τον ανεπανάληπτο πράσινο λαό και να προστατεύει το όνομα και το μέλλον της Ομόνοιας μας!!

Και σκεφτόμουν στις προηγούμενες εκλογές της ΚΟΠ..καλά μα σοβαρομιλούν? Πάλε εν να εκλέξουν τον Κουτσοκούμνη στη διοίκηση της ΚΟΠ? Και με τες ευλογίες της Ομόνοιας? Μετά φυσικά ακούσαμε διάφορα!! Για το ότι δεν είχαμε επιλογή, όπως τον Αναστασιάδη με τον Ντάισελμπλουμ ένα πράμα, το ότι πήραμε διαβεβαιώσεις για δίκαιη μεταχείριση….ναι ναι καλό, λουθείτε τις διαβεβαιώσεις τους τωρά!

Και άξαφνα πετιέται ο Μάριος Παναγή!! Πολύ απλά για να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζαμε για χρόνια!!! Τη βρωμιά των απέναντι και του πρώην ηγέτη τους που τώρα διοικεί τον θεσμό του ποδοσφαίρου, μαζί φυσικά με το κολλητάρι του με το χοντρό.. eye frame!! Μεγάλα κουμάσια, που εμείς οι λίγο πιο παλιοί τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια!! Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι βασικά!

Και ακούμε για πρώτη φορά τις αποδείξεις της βρωμιάς από την τηλεόραση του Σίγμα! Σχεδόν όλες οι συνομιλίες αναφέρονταν στο πως έπρεπε να αδικηθούν οι κουμμούναροι, για το πως οι διαιτητές θα είχαν την κάλυψη από τους παρατηρητές και την ίδια την ΚΟΠ και φυσικά last but not least το invitation από τον “κύριο”της επιτροπής διαιτησίας για την χοροεσπερίδα του ΔΗΣΥ!!

Κι εκεί που τα ακούσαμε, επιβεβαιωθήκαμε και απλά αναμέναμε την ΕΚΡΗΞΗ από τους εκπροσώπους μας, αυτούς που εκλέξαμε για να είναι η φωνή μας, η κραυγή μας, που επιτέλους έχουν κάτι στα χέρια τους που αποδεικνύει τη σαπίλα, τι ακούμε?  Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει!!

Τουναντίον!! Πήγαν σε συνέλευση με τον Δρακουμέλ παρακαλώ και βγήκε ο δικός μας χεράκι χεράκι να μας πει ότι ρίχνουν τους τόνους για το καλό του ποδοσφαίρου!!! Ατε ρε ασσι….ρ!! Και δεν το λέω για τον Δρακουμέλ…για αυτόν εννοείται.

Έπρεπε να ήταν οι απέναντι και να τους εδινόταν μια τέτοια ευκαιρία!! Μπορεί και να έφτανε η υπόθεση στα headlines του CNN με την τόση προβολή και προπαγάνδα που θα έκαναν. Τρανό παράδειγμα για το θράσος τους το ότι μετά τα πολλά χρόνια παρουσίας στην παράγκα είναι ότι πλέον ασυναίσθητα ίσως νιώθουν και πιστεύουν ότι το δικαιούνται πραγματικά, να ευνοούνται δηλαδή, αφού ακόμα και μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που ακούσαμε, ακόμα χαχανίζουν και μιλούν για φαντάσματα που βλέπουν οι Ομονοιάτες!

Εκεί καταντήσαμε κύριοι!!!! Να μας περιπαίζουν κάθε βδομάδα, εξόφθαλμα πλέον, να μας βιάζουν μέρα μεσημέρι και να κάθετε ο κ. Σεραφείμ στο box του και τάχα να προειδοποιεί και να καταγγέλλει. Μα ποιόν προειδοποιείς? Εν να σε φοηθούν τάχα? Ρε εν σας υπολογίζει κανένας, ούτε πλέον ο κόσμος ο δικός σας! Που εκεί που επιτέλους επερίμενε το ξέσπασμα, αφού για πρώτη φορά υπήρχαν αποδείξεις για την παράγκα, άσχετα αν δεν στέκουν στο δικαστήριο, στέκουν στα αυτιά και στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, εκεί λοιπόν που περιμέναμε το ξέσπασμα μετά από τόσα χρόνια, τόσες αδικίες, τόσα νεύρα και φωνές, χαμένα σαββατοκύριακα, την αδικία να μεγαλώνει στο πετσί μας, τα μάτια μας να δακρύζουν στις κερκίδες βλέποντας τα όργια “κυρίων” όπως του Χαπέσιη και του Σκαπούλλη μη θέλοντας να πιστέψουμε την αδικία που έγινε εις βάρος μας, βλέπω λοιπόν τον κ Σεραφείμ να εξέρχεται της συνάντησης με τον Scarface του Κυπριακού ποδοσφαίρου και όταν αυτός μιλά για το ότι μετά τη συνάντηση βγήκε ενωμένο το ποδόσφαιρο ο δικός μας να μην βγάζει κιχ!!

Και ακόμα διερωτούμαι! Γιατί κ. Σεραφείμ έκρυψες? Όταν άλλα σωματεία που δεν αναφέρονταν καν μέσα στις ηχογραφημένες συνομιλίες απαιτούσαν παραιτήσεις, πού ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ?? Πού ήταν η φωνή μας, να τους πει άτε ρε ΟΥΣΤ!!! Αρκετά σας ανεχτήκαμε!! ΦΤΑΝΕΙ!!!! Αντίθετα ο κ. Σεραφείμ στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να αποδειχτεί η διαχρονική αδικία εναντίον της Ομόνοιας και να απαιτήσει, επιτέλους, σαρωτικές αλλαγές για να δει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο άσπρη μέρα και όχι μόνο πορτοκαλιές, επέλεξε να ρίξει τάχα τους τόνους!

Απειλούσαν σας όπως ακούγεται για τα κριτήρια? Να βγεις και να το πεις! Ο κόσμος πλέον θέλει διαφάνεια και εντιμότητα! Που έκρυψες τι κατάφερες? Ήταν να χάσουμε πόντους? Αφού κλέφκουν μου τους στο γήπεδο ούτως ή αλλιώς! Απλά διασφάλισες τη διαιώνιση του προβλήματος, της άδικης και άνισης μεταχείρισης της Ομόνοιας με το να διοικούν το Κυπριακό ποδόσφαιρο τα  ίδια, σάπια άτομα.

Συγχαρητήρια λοιπόν! Μας εκπροσωπείτε επάξια! Σας το απέδειξαν εχτές για ακόμα μια φορά πόσο σας υπολογίζουν! Εγώ πάντως κουράστηκα!

Ατε λοιπόν, ΟΥΣΤ κι εσείς νομίζω, γιατί η κάθαρση πρέπει φαίνεται να ξεκινήσει από μέσα προς τα έξω!

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Ιωάννου
Ορκωτός Λογιστής
ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ