Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κι ακόμα δεν εισήλθαμε στα πλέι οφ

Κι ακόμα δεν εισήλθαμε στα πλέι οφ

pod-apollon103


Του Κώστα Καλλή, sentragoal.com.cy

Η διαιτησία για άλλη μια φορά βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Και να θέλεις να μην ασχοληθείς μαζί της, οι αποφάσεις των διαιτητών είναι τέτοιες που δεν σε αφήνουν να… αγιάσεις! Ούτε περιθώριο δικαιολογίας για ανθρώπινο λάθος δεν σου αφήνουν. Ή που αδιαφορούν και σφυρίζουν όπως αυτοί θέλουν, γιατί πολλές φορές αυτό πρέπει να συμβαίνει αν κρίνουμε από την ανομοιομορφία των αποφάσεών τους, ή που δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς. Κάθε βδομάδα οι φωνές είναι έντονες. Μπορεί πολλές φορές να υπάρχει και η δόση της υπερβολής στα όσα λένε εν βρασμώ ψυχής οι παράγοντες, όμως στα περισσότερα είναι απόλυτα σωστοί.

Το προχθεσινό ντέρμπι στο ΓΣΠ σημαδεύτηκε από πολλά λάθη της διαιτησίας, η αντίδραση από πλευράς Ομόνοιας ήταν έντονη και επισημοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης. Κάθοδο ξένων διαιτητών ζητά η Ομόνοια. Έγινε το πρώτο σωματείο που επισημοποιεί τη θέση του στο κεφάλαιο «ξένοι διαιτητές». Να `στε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα σωματεία τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον η εικόνα της διαιτησίας είναι αυτή που είδαμε προχθές, αλλά και σε πολλά ματς που προηγήθηκαν οι φωνές ήταν πάλι έντονες. Κι όλα αυτά πριν καν εισέλθουμε στη φάση των πλέι οφ, εκεί όπου η μάχη για τον τίτλο, αλλά και για έξοδο στην Ευρώπη, όλο και θα φουντώνει. Κάθε βαθμός θα είναι σημαντικός και κάθε διαιτητική απόφαση θα περνά από… κόσκινο. Εκεί να δεις φωνές και… ανακοινώσεις.

Δυστυχώς οι διαιτητές δεν λένε να μάθουν από τα λάθη τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι. Οι παρατηρητές κλείνουν τα μάτια, βαθμολογούν διαιτησίες για κλάματα ως πολύ καλές και όλοι προχωράνε λες και δεν έγινε τίποτα. Διαιτητής που έπρεπε να του πάρουν τη σφυρίχτρα την αμέσως επόμενη βδομάδα που τα έκανε μαντάρα ορίζεται και συνεχίζει το έργο του, αφού δεν έχει κανένα να τον σταματήσει, να τον τιμωρήσει και να τον συνετίσει. Ε, ναι κύριοι, φέρτε ξένους διαιτητές να πάει πάσα κακό. Όχι πως αυτοί δεν θα κάνουν λάθη, όμως τουλάχιστον δεν θα υπάρχει η προκατάληψη.

Είναι λύση οι ξένοι διαιτητές, θα πει κάποιος; Όπως οδηγούνται τα πράγματα για άλλη μια σεζόν, ναι, είναι λύση.

Υ.Γ.: Όσο για τους επιπρόσθετους διαιτητές, για άλλη μια φορά θα εκφράσω την απορία μου γιατί ορίζονται. Όπως διαπιστώνουμε κάθε βδομάδα, η παρουσία τους δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Άστε που χωρίς να ιδρώσουν βάζουν στην τσέπη ένα μεγάλο ποσό, το οποίο για να το πάρει ένας υπάλληλος θα πρέπει να δουλεύει ένα μήνα περίπου!