Home SPORTS NEWS Ιστορική πρόκριση για Ηρακλή!

Ιστορική πρόκριση για Ηρακλή!

Hra


Με ήρωα της διαδικασίας των πέναλτι τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Χουάντερσον, ο Ηρακλής προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου (4-3 πεν. 2-2 κ.δ.) κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Ηρακλής ήταν ο …τυχερός της ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη. Ο “Γηραιός” προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με ήρωα τον τερματοφύλακά του και σύμμαχο την τύχη, καθώς πρώτα ο Κολοβός έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο καθοριστικότερο ο Βραζιλιάνος έπιασε το πέναλτι του Κόρμπου. Καλύτερος ο Πανιώνιος στη ρεβάνς (2-0), αλλά ο Ηρακλής έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι και δικαιώθηκε. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Γιάννου στο 118′ για να χαρίσει την πρόκριση στον Πανιώνιο.

Α’ Ημίχρονο: Μόλις ένα ημίχρονο έφτασε στον Πανιώνιο για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής βγήκ από νωρίς μπροστά προκειμένου να σημειώσει το γκολ που θα τον έφερνε και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση, ωστόσο οι γηπεδούχοι εκμεταλλέυτηκαν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και μετά από 45 λεπτά είχαν φέρει τη μάχη στο σημείο μηδέν.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα πέναλτι, το οποίο περισσότερο κέρδισε ο Κολοβός από τον Χουάντερσον παρά ήταν. Στο 19′ από την εύστοχη εκτέλεση του Κολοβού οι κυανέρυθροι έκαναν το πρώτο βήμα. Ο Ηρακλής συνέχισε να παίζει ψηλά και να απειλεί κυρίως με σουτ, τα οποία είτε εξουδετέρωνε ο Γιαννακόπουλος, είτε πέρναγαν εκτός εστίας. Στο 35′ έγινε η ωραίότερη φάση του αγώνα. Από το γύρισμα του Μπουμάλ, ο Γιάννου προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Χουάντερσον, ο οποίος απομάκρυνε εντστικτωδώς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπουμάλ έπιασε ένα σουτ πολύ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζιαμπάρη και πήρε την κατάλληλη τροχιά για να νικήσει τον Χουάντερσον. Απίστευτο γκολ με αρκετή δόση τύχης και το ζευγάρι άρχιζε πλέον την προσπάθειά του από μηδενική εκκίνηση, με την ψυχολογία να βρίσκεται 100% με το μέρος των γηπεδούχων.

Β’ Ημίχρονο: Πιο κλειστό ματς, με τον Ηρακλή πάλι να ψάχνει το γκολ αλλά προσέχωντας περισσότερο τα μετόπισθεν συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Στο 65′ ο Μητρόπουλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτό οδήγησε τον Ουζουνίδη να αποσύρει τον Ιμπγάσα από το γήπεδο και να βάλει στη έση του τον Γκέζο. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 74′ με τον Περόνε να αποβάλλεται, ξαθώς χρησιμοποίησε τον αγκώνα του πάνω στον Ρισβάνη.

Στο 88′ ο Πανιώνιος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουμάλ να βγαίνει φάτσα με τον Χουάντερσον από διαγώνια θέση, αλλά το πλασέ του ήταν απογοητευτικό. Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο πέρασαν τα 13 λεπτά (!) καθυστερήσεων, καθώς οι δύο ομάδες δεν θέλησαν να ρισκάρουν.

Παράταση: Στο πρώτο μέρος την ευκαιρία για να τελειώσει την πρόκριση είχε ο Ηρακλής με το απευθείας φάουλ του Ρομάνο να εξουδετερώνει δύσκολα ο Γιαννακόπουλος. Πέραν αυτής της φάσης, χαμηλό τέμπο και μηδενικό ρίσκο από τους δύο αντιπάλους. Στο 109′ ο Πανιώνιος απάντησε στις φάσει με τη σέντρα του Φούντα και τη κεφαλιά του Γιάννου, την οποία μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 118′ ο Γιάννου είχε την τεράστια ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση, αλλά το σουτ του από πολύ πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πέναλτι:

Ρομάνο απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος στη δεξιά γωνία.

Οικονόμου στο οριζόντιο δοκάρι.

Κυριακίδης 1-0

Γκέζος 1-1

Χουάντερσον 2-1

Φούντας 2-2

Ζιαμπάρης άουτ.

Γιάννου 3-2

Πορτουλίδης 3-3

Κολοβός οριζόντιο δοκάρι και έξω από τη γραμμή

Τσιλιαννίδης 4-3

Κόρμπος αποκρούει ο Χουάντερσον!

Που κρίθηκε: Στο τελευταίο πέναλτι της διακδικασίας. Οι “καλοί” του Πανιωνίου Κολοβός και Κόρμπος ήταν οι μοιραίοι στη διαδικασία. Το γεγονός των δύο αποβολών στην κανονική διάρκεια θορύβησε τον Ηρακλή που σταμάτησε να κάνει κατάχρηση των επιθέσεων και έπαιξε πιο ορθολογικά. Στα πέναλτι πέρασε και ο πιο τυχερός.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Χουάντερσον. Σκόραρε σε πέναλτι έπιασε και το κρίσιμο του Κολοβού και χάρισε στον Ηρακλή την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η σφυρίχτρα: Ελέγχεται η διαιτησία για το πέναλτι που κέρδισε ο Κολοβός από τον Χουάντερσον. Στο ριπλέι φαίνεται ότι ο παίκτης του Πανιωνίου περισσότερο το εκβιάζει με την προσπάθειά του, παρά υπάρχει ανατροπή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83′ λ. τρ. Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88′ Φούντας), Ιμπαγάσα (67′ Γκέζος Κ.), Κολοβός.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (79′ Λουκίνας), Στάμου (64′ Πουρτουλίδης), Κάσσος (68′ Τσιλιανίδης), Κυριακίδης, Ρομάνο, Περόνε.

Γκολ: Κολοβός (πεν. 19′), Μπουμάλ (45’+2′)

Κάρτες: Γιάννου (20′), Μητρόπουλος (46′) Οικονόμου (61′), Φούντας (90’+1′), Γκέζος (104′) – Μπουκουβάλας (17′), Χουάντερσον (18′), Μπαρτολίνι (20′), Περόνε (42′), Ζιαμπάρης (70′), Λουκίνας (90’+10′), Σαραμαντάς (121′)

Κόκκινη: Μητρόπουλος (66′) – Περόνε (74′)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr