Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Sniper: Ζω κι αναπνέω για εκείνη τη στιγμή

Sniper: Ζω κι αναπνέω για εκείνη τη στιγμή

kaz-derby-apoel-225


Μέσα σε 5 μέρες, τα είπαμε δυο φορές με τον αιώνιο, σε διαφορετικά αθλήματα. Διαφορετικό ήταν και το αποτέλεσμα αφού στο ένα εξήλθαμε ισόπαλοι, στο άλλο χάσαμε. Κοινός παρονομαστής όμως, ότι και τα δυο παιχνίδια επηρεάστηκαν από τη διαιτησία.

Στο ποδοσφαιρικό ματς, ο Τράττος χαρίστηκε 3 φορές στον Καρλάο που έπρεπε να αποβληθεί, δεν έδωσε (σε μια πολύ δύσκολη φάση) πέναλτι στον Ράμος και πάλι από το Καρλάο, μια φορά ο Ασσίς πριν σερβίρει στον μόνο Γκαρσία υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ, ενώ στην εκπνοή σταμάτησε επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για φάουλ επιστημονικής φαντασίας του Σκέμπρι. Αυτή η διαιτησία, χαρακτηρίστηκε από το σύνολο του τύπου, αρκετά καλή!

Όσον αφορά το φούτσαλ, τα όργανα άρχισαν 1 μήνα πριν με την κόκκινη του Βάγκνερ για κτύπημα που ούτε ο παίκτης που το δέχτηκε δεν είδε, αλλά ας μην πάω τόσο πίσω. Μέχρι το 38′, μέχρι να φέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ το ματς στα ίσα δηλαδή, τίποτα τραγικό. Κάπου εκεί μια φάση που 8 στους 10 διαιτητές δεν θα σφύριζαν τίποτα και 2 στους 10 θα σφύριζαν επιθετικό φάουλ. Στην προκειμένη, θα ήταν και έβδομο του Αποέλ και δεκάμετρο πέναλτι για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Λίγο μετά φρόντισαν να μας στείλουν και το Σκαμπύλη στη κερκίδα για κανένα μήνα. Αυτή η διαιτησία, δεν χαρακτηρίστηκε καθόλου από το σύνολο του τύπου, αφού δεν ξέρουν που βρίσκεται το Ελευθερία. Το θυμούνται όταν πρέπει να πανηγυρίσουν για κανένα Νίκαρο, ή όταν κατακτήσει το Αποέλ κανένα τίτλο.

Ξέρετε τι σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες; Ότι ζω και αναπνέω για εκείνη τη μέρα. Ζω και αναπνέω για τη μέρα που θα διαβάσω από τα ΜΜΕ “στο 30′ ο Λεάντρο κάνει πέναλτι στον Χαραλαμπίδη που δεν σφυρήχθηκε, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ενώ ήταν κιτρινισμένος έκανε νέο φάουλ για κάρτα. Στο 42′ ο Ντε Βιτσέντι υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέσ οφσάιντ, ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει. Στο 55′ ο Λεάντρο έκανε εκ νέου φάουλ για κάρτα, αλλά ο Τράττος του χαρίστηκε με αποτέλεσμα ο Καϊάφας να τον αποσύρει.” Αν θέλετε να το μεταφέρουμε στο φούτσαλ, θα ήθελα να διαβάσω ότι “στην έδρα του Αποέλ με 2000 αποελίστες στην κερκίδα, ο Αποελίστας διαιτητής, απέβαλε στο 38 λανθασμένα τον Κουλουμπρή. Λίγο αργότερα οι δυο διμοιρίες της ΜΜΑΔ, μπούκαραν στην κερκίδα”.

Ξέρετε πότε και πού θα τα διαβάσω αυτά; Ποτέ και πουθενά! Γιατί πέραν από το πρόβλημα της διαιτησίας, του απόλυτου ελέγχου των σωμάτων της ΚΟΠ από άτομα κλειδιά του αιωνίου, είναι και ο έλεγχος της κοινής γνώμης στο παιχνίδι. Και στην προπαγάνδα, είναι μανούλες. Καλά κάνουμε εμείς λοιπόν να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αναγκάσουμε αυτούς που πρέπει να μιλήσουν.