Home SPORTS NEWS Ποδοσφαιρική πανδαισία, «πράσινος» θριαμβευτής!

Ποδοσφαιρική πανδαισία, «πράσινος» θριαμβευτής!

pao


Φοβερό ντέρμπι στην άδεια από οπαδούς Λεωφόρο. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφεραν θέαμα και επτά γκολ όμως, οι “πράσινοι” πέτυχαν… περισσότερα (4-3) και πανηγύρισαν το “τρίποντο”. Χατ- τρικ από τον Μάρκους Μπεργκ.

1ο ημίχρονο: Το ημίχρονο των… killer στην αναμέτρηση για την 27η αγωνιστική της Super League στην “παγωμένη” λόγω της απουσίας των οπαδών Λεωφόρο. Ο Μάρκους Μπεργκ και ο Στέφανος Αθανασιάδης έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα και μετουσιώνοντας τις σημαντικότερες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι συμπαίκτες τους στα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι, διαμόρφωσαν το 1-1, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Εμφανώς επηρεασμένοι από τα κενά καθίσματα λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στον Παναθηναϊκό, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άργησαν να μπουν στο… κλίμα του ματς. Χρειάστηκε να διανύσουμε 21 λεπτά για να δούμε την πρώτη υποψία φάσης όταν ο Μακ έκανε το σουτ εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα.

Υπό τις ιαχές των οπαδών τους, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη το ματς, η “πράσινη μηχανή” άρχισε να… ζεσταίνεται. Οι παίκτες του Αναστασίου έδειχναν πιο σίγουροι στις μεταβιβάσεις τους, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και ουσιαστικά στην πρώτη φάση που δημιούργησαν άνοιξαν το σκορ. Ο Κλώναρίδης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ζέκα, ο Πορτογάλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Μάρκους Μπεργκ με κεφαλιά βρήκε δίκτυα για πρώτη φορά μετά από πέντε ματς. Ο εκφωνητής της Λεωφόρου αναφώνησε το όνομα του σκόρερ και η… απάντησή για το επίθετό του ήρθε… εκτός γηπέδου από τους φίλους του “Τριφυλλιού”. Με ανεβασμένη ψυχολογία από το γκολ, οι γηπεδούχοι απείλησαν δις την εστία του Ιτάνζ με τον Κλωναριδη στο 34’ και τον Πέτριτς στο 36’.

Οι φιλοξενούμενοι… εμφανίστηκαν στο ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρος. Στο 41’ και έπειτα από σέντρα του Νομπόα από τον άξονα. ο Αθανασιάδης κατέβασε μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ. Η… προειδοποίηση του Κλάους δεν έγινε αντιληπτή από την άμυνα του Παναθηναϊκού και ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής επιθετικός έφερε το ματς στα ίσια. Ο Σκόνδρας σέντραρε ιδανικά από το δεξιά και ο Αθανασιάδης από την καρδιά της περιοχής έστειλε με σουτ στην κίνηση την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1.

2ο ημίχρονο: Φοβερό ματς με ξέφρενο ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με την γκολάρα του Σκόνδρα όμως, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στην ανατροπή και πανηγύρισε την δεύτερη φετινή νίκη του κόντρα στον “Δικέφαλο”.

Το ντέρμπι ζωντάνεψε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Πέντε λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Κλωναρίδη στην κόντρα, στην τελευταία επαφή του νεαρού επιθετικού με την μπάλα αφού δευτερόλεπτα αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Καρέλη. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αφού απείλησαν στο 58’ με τον Νομπόα, δύο λεπτά αργότερα έφτασαν στην ανατροπή. Ο Σκόνδρας βρέθηκε εκτός περιοχής, απέφυγε τον Μπούρμπο και με έναν απίστευτο “κεραυνό” με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Στιλ.

Η απάντηση όμως του “Τριφυλλιού” ήταν άμεση αφού στο 63’ ο Καρέλης βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ έπειτα από κάθετη ασίστ του Μπεργκ και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει. Η ανατροπή για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε στο 70’. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Καρέλης έγινε δημιουργός και ο Μάρκους Μπεργκ σκόρερ για δεύτερη φορά στο ματς. Η… πράσινη παράσταση έλαβε τέλος στο 87’ όταν ο Ζέκα σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπεργκ βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα για να τη στείλει στα δίκτυα του Ιτάνζ πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Όμως, το ματς δεν τελείωσε εκεί. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νομπόα πέτυχε γκολ με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Σαλπιγγίδη για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ποιος άλλος; Ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έβαλε τέλος με εμφατικό τρόπο στην αφλογιστία των πέντε σερί αγωνιστικών πετυχαίνοοντας χατ – τρικ.

Η “σφυρίχτρα”: Πολύ καλή η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου, σ’ ένα εύκολο πάντως ντέρμπι διαιτητικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαυρίας, Νίνης.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85’ Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (87’ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Πουγγουρας.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

27η αγωνιστική

Βέροια – Εργοτέλης 0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανθρακικός – Ολυμπιακός  Αναβλήθηκε …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΑΕΛ Καλλονής – Πανιώνιος 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναιτωλικός – A.O.K. Κέρκυρα  0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΦΗ – Ξάνθη 0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πλατανιάς – Λεβαδειακός (09/03, 19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 25 58
2. Παναθηναϊκός 26 58
3. ΠΑΟΚ 26 50
4. Αστέρας Τρίπολης 26 47
5. Παναιτωλικός 26 42
6. ΠΑΣ Γιάννινα 26 40
. Ξάνθη 26 40
8. Ατρόμητος 25 37
9. Βέροια 26 34
. Καλλονή 26 34
. Κέρκυρα 26 34
12. Πανθρακικός 25 28
. Πανιώνιος 26 28
14. Πλατανιάς Χανίων 25 27
15. Εργοτέλης 26 25
16. Λεβαδειακός 25 22
17. ΟΦΗ 25 13
18. Νίκη Βόλου 26 -6

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό εκκρεμεί η έφεση και δεν έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

14/03/15 15:00 A.O.K. Κέρκυρα – ΟΦΗ
14/03/15 17:15 Ατρόμητος – Πανθρακικός
14/03/15 19:30 Εργοτέλης – Παναθηναϊκός
15/03/15 15:00 Ολυμπιακός – Ξάνθη
15/03/15 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός
15/03/15 17:15 Πανιώνιος – Πλατανιάς
15/03/15 19:30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
16/03/15 19:30 ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr