Home SPORTS NEWS Καθάρισε με Τσόρι, Αφελάι!

Καθάρισε με Τσόρι, Αφελάι!

osfp


Ο μέτριος Ολυμπιακός του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση του σε μία ομάδα που πάλεψε για το γκολ στο δεύτερο και τα κατάφερε εις διπλούν νικώντας άνετα την Ξάνθη με 2-0.

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την ανανέωση του συμβολαίου του και ο Τσόρι Ντομίνγκες άρχισε να κάνει απόσβεση. Με γκολ του Αργεντινού οι πρωταθλητές προηγήθηκαν σε ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει όχι γιατί τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ ευχήν, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός στα πρώτα 45 λεπτά ήταν και πάλι νωθρός, χωρίς φαντασία, χωρίς κίνηση μακριά από την μπάλα. Η επέμβαση του Ρομπέρτο στο σουτ του Καπετάνου και αμέσως μετά το 4ο γκολ του Αφελάι στο πρωτάθλημα έγραψαν την ιστορία του Ολυμπιακός – Ξάνθη.

Α’ Ημίχρονο: Θωρακίστηκε η Ξάνθη και έψαξε τον κενό χώρο για να κάνει τη ζημια στον Ολυμπιακό. Μονότονο πρώτο μέρος με τους παίκτες του Περέιρα να κάνουν κατοχή που άγγιξε το 70%, ωστόσο να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάση της προκοπής. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 24′ με το φάουλ του Κασάμι και τη κεφαλιά του Σιόβα από τη μικρή περιοχή να περνάει άουτ

Σ ένα σουτ του Παπαστεριανού άουτ και ένα του Καπετάνου που μπλόκαρε ο Ρομπέρτο, συνοψίστηκε η παραγωγικότητα της Ξάνθης που έμιαζε να τη βολεύει το μηδέν. Άλλωστε όσο προχωρούσε το ματς με δεδομένη αδυναμία του Ολυμπιακού να φτιάξει φάσεις, τόσο μεγαλύτερο credit έπαιρναν οι Ακρίτες.

Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να γραφτούν για ένα μετριότατο πρώτο μέρος. Στον Ολυμπιακό έλειπε η δημιουργικότητα, η κίνηση χωρίς την μπάλα, η φαντασία και η προσωπική ενέργεια που ενδεχομένως να έλυνε τον γόρδιο δεσμό του γκολ. Σε όλα αυτά προσθέστε και τη καλή στημένη φάση. Γύρω στις 5 φορές εκτέλεσαν φάουλ οι ερυθρόλευκοι στα πέριξ της περιοχής του Κυριακίδη, μόλις μία κατάφερε ο Κασάμι να βρει τον Σιόβα και από εκεί προήλθε η μοναδική φάση άξια λόγου για τους ερυθρόλευκους.

Β’ Ημίχρονο: Πιο αποφασισμένος και κυρίως πιο αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός του δεύτερου μέρους, απείλησε με τον Κασάμι (48′) το σουτ έδιωξε ο Κυριακίδης, ενώ η κεφαλιά του Χάρα (53′) πέρασε άουτ. ΟΙ ερυθρόλευκοι φάνηκε ότι είχαν ακούσει το καμπανάκι της …γκέλας και συνέχισαν να πιέζουν. Τον γόρδιο δεσμό του γκολ έλυσε ο Ντομίνγκες στο 57′ από το χαμηλή σέντρα του Ντοσεβί και σουτ στη κίνηση. Η Ξάνθη έφτασε κοντά στη πηγή αλλά ο Ρομπέρτο αρνήθηκε στον Καπετάνο να ξεδιψάσει. Η ωραία πάσα του Σολτάνι έβγαλε τον Καπετάνο φάτσα με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού αλλά το δυνατό σουτ πήγε επάνω στον Ισπανό. Η λάθος αντίδραση του ΚΑρυπίδη και η καθυστέρηση να διώξει την μπάλα πρόσφεραν το δώρο στον Αφελάι, ο οποίος έκλεψε και εκτέλεσε με πλασέ τον Κυριακίδη για το 2-0 στο 69′. Ήταν το τέταρτο γκολ του Ολλανδού στο εφετινό πρωτάθλημα και παράλληλα η οριστικοποίηση της νίκης των ερυθρόελυκων. Άλλη μια καλή φάση καταγράφηκε ως το τέλος, το γύρισμα του Μπενίτες (75′ Χάρα) βρήκε τον Κασάμι στο ύψος του πέναλτι, αυτός σούταρε, αλλά ο Κυριακίδης απογειώθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά.
Που κρίθηκε: Όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να σοβαρευτεί και να πιέσει την Ξάνθη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό συνέβη στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους. Το γκολ μαζί με την επέμβαση του Ρομπέρτο στη μεγάλη φάση της Ξάνθης έγυραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Τσόρι Ντομόνγκες πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του και στην πρώτη ευκαιρία έδειξε ότι για το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει σταθερή αξία για τους ερυθρόλευκους και η πιο αξιόπιστη λύση του Ολυμπιακού.

Η σφυρίχτρα: Είχε αρκετά ατυχή σφυρίγματα ο Δημητρόπουλος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε έδρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε αποτέλεσμα.

Το αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/3

Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 0-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ατρόμητος – Πανθρακικός 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή 15/3

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 0-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Κέρκυρα – ΟΦΗ 4-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανιώνιος – Πλατανιάς 0-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Καλλονή – Βέροια 4-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 61 (26 αγ.)
2. Παναθηναϊκός 61
3. ΠΑΟΚ 51
4. Αστέρας Τρίπολης 48
5. Παναιτωλικός 43
6. ΠΑΣ Γιάννινα 41
7. Ατρόμητος 40 (26 αγ.)
8. Skoda Ξάνθη 40
9. Κέρκυρα 37
10. Καλλονή 37
11. Βέροια 34
12. Πανιώνιος 29
13. Πανθρακικός 28 (26 αγ.)
14. Λεβαδειακός 28
15. Πλατανιάς 28
16. Εργοτέλης 25
17. ΟΦΗ 13 (26 αγ.)
18. Νίκη Βόλου -6

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό εκκρεμεί η έφεση και δεν έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η εξ αναβολής 26η αγωνιστική

18/3, 15:00 ΟΦΗ – Πανθρακικός
18/3, 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς
18/3, 17:15 Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός
18/3, 17:15 Λεβαδειακός – Καλλονή
18/3, 17:15 ΠΑΟΚ – Εργοτέλης
18/3, 17:15 Πανιώνιος – Βέροια
18/3, 19:30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
19/3, 16:45 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr