Home SPORTS NEWS «Τελείωσαν» τη Νιμ, λόγω «στημένων»

«Τελείωσαν» τη Νιμ, λόγω «στημένων»

nim


Έπεσε… λόγω «στημένων»! Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της γαλλικής ομοσπονδίας για τη Νιμ, καθώς η ομάδα στην οποία αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, υποβιβάστηκε στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας, για συμμετοχή σε σκάνδαλο «στημένων» αγώνων.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος της σεζόν. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της LFP έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης και σόκαρε τους ανθρώπους του συλλόγου. Η διοίκηση της Νιμ αναμένεται πάντως να ασκήσει έφεση.
«Μου έρχεται να ξεράσω», είπε ο προπονητής της Νιμ, Ζοζέ Πασκουαλετί, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Αύριο τι θα πω στους ποδοσφαιριστές μου;»…

Σύμφωνα με την ετυμηγορία της Ομοσπονδίας, η ομάδα του γαλλικού νότου κρίθηκε ένοχη, διότι προσπάθησε τέσσερις φορές να προδικάσει το αποτέλεσμα συγκεκριμένων αγώνων με στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή της κατηγορία, όπως και έγινε, παραβαίνοντας τους κανόνες «Fair Play»…
Η Επιτροπή έκανε γνωστό ακόμα πως ο πρώην μεγαλομέτοχος της Νιμ, Σερζ Κασπαριάν, δεν θα μπορεί να μπαίνει στα γήπεδα για διάστημα 10 ετών. Παράλληλα επιβλήθηκε ποινή 7 ετών στον πρώην πρόεδρό της, Ζαν Μαρκ Κονράντ, στον συνεργάτη του Κασπαριάν, Φρανκ Τουτουντζιάν (για 2 χρόνια) και στον Μισέλ Μουλίν (επίσης συνεργάτη του) για 10 έτη. Τιμωρία υπήρξε και για τον Βαλίντ Ρεγκραουί που είχε εμπλοκή στην ομάδα καθώς και σε πρώην και νυν στελέχη της Καέν ενώ έχουν κληθεί σε απολογία άτομα που έχουν θητεύσει σε Μπαστιά, Ντιζόν και Κρετέιγ.
Να θυμίσουμε ότι οι κατηγορίες αφορούν στους αγώνες: Σερκλ Μπαστιά-Νιμ, Ντιζόν-Νιμ, Καέν-Νιμ και Κρετέιγ-Νιμ.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε, εκτός από παράγοντες και στελέχη ομάδων, είχαν συλληφθεί και προπονητές. Βέβαια, εδώ να πούμε ότι οι ποινές αυτές επιβλήθηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη. Το ποινικό μέρος των υποθέσεων θα εξεταστεί σε πολιτικά δικαστήρια.

Η Νιμ είναι στην 8η θέση της Β’ Γαλλίας και βαθμολογικά λογικά θα εξασφαλίσει την παραμονή της για την επόμενη σεζόν…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr