Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ψάχνει τη λύση… μέσα από ένα ψέμα

Ψάχνει τη λύση… μέσα από ένα ψέμα

hillsborough 1989 police


Να εξαλείψει τη βία στα γήπεδα θέλει ο υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως και συχνά πυκνά αναφέρει όσα είχε κάνει η Βρετανική κυβέρνηση για το ίδιο θέμα αρχίζοντας πριν 26 χρόνια. Ο Ιωνάς Νικολάου καμαρώνει την τακτική της Μάργκαρετ Θάτσερ, που έφερε λύσεις όπως υποστηρίζει στο πρόβλημα των χούλιγκανς στα γήπεδα. Όλα όσα έπραξε η τότε πρωθυπουργός όμως με τους νόμους που ίσχυσαν και άλλαξαν μια για πάντα τα Αγγλικά γήπεδα επήλθαν μέσα από ψέματα και ιστορίες που πλέον άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω εδώ και λίγα χρόνια.

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την τραγωδία του Χίλσμπορο, όταν 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Τότε ήταν που άρχισαν τα μεγάλα ψέματα, με την αστυνομία, έχοντας την κυβέρνηση από πίσω να τους καθοδηγεί, να ρίχνει το φταίξιμο στους οπαδούς για τα όσα έγιναν. Τα ψέματα όμως δεν μένουν για πάντα κρυφά, κάποια στιγμή αποκαλύπτονται, έτσι και σε αυτή την υπόθεση. Οι ομολογίες από αστυνομικούς συνεχίζονται, με την τελευταία χρονικά να γίνετε μόλις χθες, όπου ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε ότι η οι λανθασμένες αποφάσεις που έγιναν από δικής του μεριάς επέφεραν την τραγωδία.

Φτάσαμε στο 2015 όπου στην Αγγλία έχει αποκαλυφτεί η αλήθεια και όλοι έχουν καταλάβει την πλεκτάνη που στήθηκε τότε για να κάνουν τα γήπεδα εκκλησίες. Στην Κύπρο του 2015 όμως οι άνθρωποι που ντε και καλά ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και γενικότερο τον αθλητισμό πιστεύουν ότι τα μέτρα που πάρθηκαν στην Αγγλία(το μεγάλο παράδειγμα τους) πρέπει να γίνουν και στη χώρα μας. Μέσα από ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα ψάχνουν οι παντογνώστες (μας) να βρουν τη λύση για τη βία στα Κυπριακά γήπεδα.

Να τους θυμίσουμε ότι τα δύο περιστατικά με οπαδούς που έχασαν την όραση τους στο ένα μάτι έγιναν μετά από λάθος της αστυνομίας. Ο οπαδός του Απόλλωνα έχασε το μάτι του από αστυνομική βία σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Λεμεσιανή ομάδας το 2013, ενώ ο  οπαδός του Αποέλ πριν το ντέρμπι με την ΑΕΛ πέρσι όταν η ίδια η αστυνομία οδήγησε τους οπαδούς των δύο ομάδων δίπλα δίπλα με τα περιβόητα αστυνομικά της μέτρα