Home SPORTS NEWS Μπλόκο στο Περιστέρι για Παναθηναϊκό – Τα αποτελέσματα

Μπλόκο στο Περιστέρι για Παναθηναϊκό – Τα αποτελέσματα

pao


Ο προπονητής που χάρισε στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους τίτλους του το 2010 ήταν εκείνος που του έκοψε και το δρόμο προς την κορυφή. Ο Νίκος Νιόπλιας έστησε μπλόκο στους Πράσινους στο γήπεδο του Περιστερίου βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό νικηφόρο σερί που κράτησε για οχτώ αγωνιστικές και σε ένα αήττητο 13 ματς. Οι ανίκητοι στην έδρα τους (σε 13 ματς) Κυανόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Τριφυλλιού με τα γκολ του Μαρσελίνιο στο 10’ και του Ούμπιδες στο 60’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ξαναμπήκαν για τα καλά στο κυνήγι της πεντάδας που προσφέρει μια θέση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι Πράσινοι, οι οποίοι έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου, ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι σε καθαρό μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη πάνω στον Λαζαρίδη, τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Δώνη, ενώ χάνουν και τον Μπεργκ για δύο αγώνες καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Α’ Ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά δείχνοντας διάθεση να δημιουργήσει και να επιτεθεί. Ωστόσο προδόθηκε από την αργή αντίδραση του Τριανταφυλλόπουλου μόλις στο 10’ που έχασε τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος έφυγε «σφαίρα» στην αντεπίθεση και πλάσαρε εξαιρετικά τον Στιλ ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο, βάζοντας εξ αρχής δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πήραν την κατοχή της μπάλας πίεσαν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι σε μια ομάδα που φημίζεται για την καλή αμυντική λειτουργία της καθώς έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε 13 ματς στο Περιστέρι.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Πράσινους να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με τις αποφάσεις του Δασκαλόπουλου χάνοντας νωρίς νωρίς τον αγωνιστικό προσανατολισμό τους. Σε αυτό συνετέλεσε και το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι από την Κορινθία στο 60’. Ο Ταυλαρίδης έκοψε καθαρά την μπάλα από τον Λαζαρίδη αλλά ο Δασκαλόπουλος ανακάλυψε πέναλτι (ενώ προηγουμένως στην ίδια φάση δεν είδε την ανατροπή του Ζέκα στον Ναπολεόνι) βάζοντας ταφόπλακα στην προσπάθεια των Πρασίνων για ανατροπή. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε εύστοχα μολονότι ο Στιλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα δίνοντας ένα σαφές προβάδισμα στους Περιστεριώτες. Το τελειωτικό χτύπημα για το Τριφύλλι ήρθε με την αποβολή του Δώνη στο 65’ η οποία ήταν μεν σωστή, ωστόσο είχε προηγηθεί χέρι του Ούμπιδες που δεν δόθηκε και ακολούθησε η αντεπίθεση του Ατρομήτου…

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Πίτου Γκαρσία ήταν εξαιρετικός. Ο κορυφαίος όλων στο γήπεδο του Περιστερίου. Εκανε τα πάντα για την ομάδα του βοηθώντας και δημιουργικά αλλά και ανασταλτικά.

Η σφυρίχτρα

Σε τρικυμία ο διαιτητής Δασκαλόπουλος. Έδωσε ένα πέναλτι που δεν ήταν, δεν είδε εκείνο που ήταν, απέβαλε σωστά τον Δώνη αλλά προηγουμένως δεν είδε το χέρι του Ούμπιδες, όπως δεν είδε και το σκληρό φάουλ του Πίτου Γκαρσία στον Λαγό που οδήγησε στην αναγκαστική αλλαγή του Λαγού λόγω τραυματισμού.

Έτσι κρίθηκε

Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποφασιστικότητα των παικτών του Ατρομήτου, στην καλή ανάγνωση του ματς, στο κακό παιχνίδι αρκετών παικτών του Παναθηναϊκού αλλά και στην κάκιστη διαιτησία του Δασκαλόπουλου που δεν μοίρασε το καρπούζι στη μέση.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Δημούτσος (88’ Κιβρακίδης), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (80’ Καράσκο), Μαρσελίνιο (61’ Μπρίτο).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Λαγός (21’ Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (67’ Μέντες), Μπεργκ και Καρέλης (55’ Νίνης).

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Το αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Τετάρτη 18/3

ΟΦΗ – Πανθρακικός 0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Λεβαδειακός – Καλλονή 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανιώνιος – Βέροια 4-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέμπτη 19/3

16:45 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Η βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 61 (26 αγ.)
2. Παναθηναϊκός 61
3. ΠΑΟΚ 54
4. Αστέρας Τρίπολης 48 (27 αγ)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 41
6. Παναιτωλικός 43
7. Ατρόμητος 43 (27 αγ.)
8. Skoda Ξάνθη 43
9. Κέρκυρα 37
10. Καλλονή 37
11. Βέροια 34
12. Πανιώνιος 32
13. Πανθρακικός 31 (27 αγ.)
14. Λεβαδειακός 31
15. Πλατανιάς 28
16. Εργοτέλης 25
17. ΟΦΗ 13 (27 αγ.)
18. Νίκη Βόλου -6

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό εκκρεμεί η έφεση και δεν έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η 29η αγωνιστική

21/3, 15:00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα
21/3, 17:15 Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
21/3, 19:30 Πανθρακικός – ΠΑΟΚ
22/3, 15:00 Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος
22/3, 17:15 Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
22/3, 17:15 Ολυμπιακός – Κέρκυρα
22/3, 19:30 Βέροια – Παναθηναϊκός
23/3, 19:30 Πλατανιάς – Καλλονής