Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

pod-ael-tsirio-b56


Tο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η Ομόνοια μέσα στο 2015 είναι ελκυστικό σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων της και πολλά αποτελέσματα την αδικούν, όπως στα πρόσφατα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Κώστας Καλλής – GoalNews

Οι πράσινοι, σ’ αυτό το διάστημα των δυόμισι μηνών, έδωσαν 14 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ο απολογισμός τους είναι εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Οι τέσσερις επιτυχίες ήταν στον θεσμό του κυπέλλου, δύο επί της Αγίας Νάπας και ισάριθμες επί της Καρμιώτισσας.

Η ομάδα του Καϊάφα στερήθηκε μεγαλύτερης συγκομιδής βαθμών, λόγω κάποιων λεπτομερειών. Αυτές, ουσιαστικά, που κάνουν και τη διαφορά και στις οποίες το τεχνικό τιμ δίνει έμφαση στις προπονήσεις, ώστε στο ντέρμπι με την Ανόρθωση να αποτελέσουν το κλειδί για επιτυχία.

Τα αβίαστα λάθη στην άμυνα, όποτε έγιναν από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, σχεδόν πάντα τα πλήρωσε η ομάδα. Πέρα από τη δουλειά στις προπονήσεις, σημαντικό ρόλο για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα έχουν να διαδραματίσουν το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. Στο «τριφύλλι» δεν δείχνουν διάθεση να επαναλάβουν τέτοια λάθη.

Δεύτερος σημαντικός τομέας του παιχνιδιού της Ομόνοιας, ο οποίος χρήζει βελτίωσης, είναι το τελείωμα των φάσεων. Οι πράσινοι δημιουργούν ευκαιρίες, όμως στην τελική προσπάθεια, είτε είναι άστοχοι, είτε δεν κάνουν την καλύτερη επιλογή προς την εστία για να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Παράλληλα, δημιουργούν πολλές προϋποθέσεις, όμως υστερούν στην τελική μεταβίβαση. Τις περισσότερες φορές γιατί θέλουν να τελειώσουν μόνοι τους μια φάση ή γιατί δεν έχουν καλή αντίληψη, με τους συμπαίκτες τους να αναμένουν σε θέση βολής, όμως να μην γίνονται αποδέκτες της μπάλας.

Ο Καϊάφας πιστεύει στους παίκτες του, τους το δείχνει στις προπονήσεις, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να επαναληφθούν λάθη που θα στερήσουν (και πάλι) στην ομάδα είτε το μηδέν παθητικό, είτε το εύκολο γκολ.