Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανατροπή και σπουδαίο διπλό

Ανατροπή και σπουδαίο διπλό

11046161_967449763288461_1215336357_o (Copy)


Κάκιστη για 30 λεπτά, εξαιρετική για τα υπόλοιπα 60, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε δίκαιη νίκη στο Αντώνης Παπαδόπουλος και πέρασε στην 4η θέση. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα έμεινε πίσω στο σκορ, όμως με ένα εξαιρετικό Γκαρσία γύρισε το ματς και κέρδισε 1-3. Πολλή δύναμη, πολύ πάθος και από τις δυο ομάδες, αρκετές και οι αμφισβητούμενες φάσεις.

Α’ ημίχρονο

Χειρότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στο 5′ ο Γκονσάλβες έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ κέρδισε τον Παναγή γράφοντας το 1-0, σε μια φάση που το ριπλέι της Cytavision έδειξε πως μάλλον ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσαίντ. Στο 12′ ο Παναγή πιέστηκε από τον Γκονσάλβες που κόντραρε το σουτ του, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Η πρώτη μορφή αντίδρασης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 14′ με ένα φάουλ του Λεάντρο που πέρασε άουτ. Στο 18′ ο Λαΐφης βρέθηκε στη περιοχή και επιχείρησε το σουτ, ο Οικονομίδης έβαλε τη κόντρα και έσωσε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 28′ ο Μαργκάσα εκτέλεσε φάουλ, ο Γκαρσία έπιασε τη κεφαλιά άουτ. Στο 30′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε την πρώτη της μεγάλη φάση. Ο Λεάντρο βρήκε το μόνο Ασσίς που πλάσαρε για να αποκρούσει ο εξερχόμενος Καμίνσκι. Στο ίδιο λεπτό, ο Γκαρσία ανατράπηκε από τον Σεράν στο κουτί, ο Τράττος όμως έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 39′ ο Γκαρσία ανατράπηκε αυτή τη φορά από τον Μάκο, ο Τράττος έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το ματς. Στο τρίτο πέναλτι που ζήτησε η ΟΜΟΝΟΙΑ, τελικά πήρε αυτό που δικαιούτο. Σε μπαλιά προς τον Σκέμπρι, ο Τζέισον Δημητρίου τον τράβηξε βλακωδώς και στη συνέχεια ενώ ήταν στο έδαφος του έδωσε γονατιά στον ώμο. Ο Τράττος έδωσε πέναλτι και μόνο κίτρινη, ο Γκαρσία εκτέλεσε εύστοχα και 1-1. Ένα λεπτό αργότερα, ο Νούχου κλώτσησε τον Φοφανά που ήταν στο έδαφος, ο Τράττος όμως δείλιασε να αφήσει την Ανόρθωση με 10 παίκτες.

Β’ ημίχρονο

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ασσίς έκλεψε από τον Χόλγκερσον και μπήκε στη περιοχή, ο αμυντικός της Ανόρθωσης όμως τον πρόλαβε. Στο 52′ ένα σουτ του Γκαρσία πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και μια προβολή του Εντέ, δυο λεπτά μετά. Στο 58′ ο Ασσίς έκλεψε τη μπάλα μετά από πάσα του Τζέισον Δημητρίου, πλάσαρε εύστοχα τον Καμίνσκι και έκανε το 1-2. Δυο λεπτά μετά, ο Φοφανά επιχείρησε μακρινό σουτ, άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε σουτ του Γκαρσία στο 65. Έξι λεπτά αργότερα, ο Φοφανά βρήκε τον Οικονομίδη στη περιοχή, ο Γιογιο πλάσαρε, αλλά ο Καμίνσκι απέκρουσε. Στο 76′ ο Οικονομίδης έκλεψε από το Λαΐφη, έδωσε στο Γκαρσία και ο Ισπανός με όμορφη πλάσα έκανε το 1-3! Από το σημείο αυτό και μετά, η Ανόρθωση κατέρρευσε, η ΟΜΟΝΟΙΑ έβρισκε μεγάλους χώρους και έφευγε συνεχώς στον αιφνιδιασμό. Στο 88 πάντως η κυρία της Αμμοχώστου πέτυχε γκολ με τον Ίσμα που ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Ένα σουτ του Λέο στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε το σκορ και η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε από τη Λάρνακα με ένα σπουδαίο διπλό.

Συμπερασματικά

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 30λεπτο που η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αγνώριστη, η ομάδα μας ήταν αυτή που μας έμαθε μέσα στο 2015. Τακτικά συνεπής, παθιασμένη και καλύτερη του αντιπάλου. Μπράβο σε όλους για το σπουδαίο δίκαιο διπλό. Συνεχίζουμε γιατί η συνέχεια είναι μακριά και δύσκολη!