Home SPORTS NEWS Οι μπλαουγκράνα πήραν το ελ κλάσικο (Video)

Οι μπλαουγκράνα πήραν το ελ κλάσικο (Video)

barca


Ένα γκολ του Σουάρες έκρινε το “κλάσικο” υπέρ της Μπαρτσελόνα (2-1), η οποία απέκτησε προβάδισμα 4 βαθμών στην κούρσα του τίτλου. Ποδόσφαιρο από άλλο πλανήτη. Μαγικό ματς!

Κάθε φορά λες “δεν γίνεται, οι άνθρωποι είναι «άρρωστοι»” και κάθε μα κάθε φορά σε διαψεύδουν. Σαν να έρχεται ο Ρονάλντο και να σου λέει “κάλμα, μη σχολιάζεις θα εκτεθείς”! Ο Κριστιάνο βέβαια έχασε αυτή τη ζαριά και η Μπάρτσα ήταν αυτή που κατέκτησε το “κλάσσικο”, αλλά η ματσάρα… ματσάρα. Το θέμα για τη Ρεάλ – εφ όσον το finish της Μπάρτσα στο ματς ήταν εξαιρετικό – είναι ότι διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Μεγάλη εμφάνιση και κυρίως υπέροχο τέρμα από τον Σουάρες που έκρινε το ντέρμπι και δικαιολόγησε (και στο “κλάσικο”) γιατί παίζει στην ομάδα της Καταλωνίας. Η διαφορά πλέον στους τέσσερις βαθμούς και οι Μαδριλένοι είναι αυτοί που οφείλουν να υπερβάλλουν εαυτούς για να φτάσουν την πρωτοπόρο.

Από μία μεγάλη φάση και για τις δύο από ένα γκολ, σαν μια ανώτερη δύναμη να αποφάσισε ότι “εδώ είναι κλάσικο και στο κλάσικο τα λάθη δεν συγχωρούνται”. Δοκάρι κύριε Κριστιάνο από τη ζυγισμένη σέντρα του Μπενζεμά (12′); Ε, θα τιμωρηθείς! Φάουλ από αριστερά ο Μέσι, κεφαλιά ο Ματιέ… πάρ’ τον κάτω! Η «Μπάρτσα» το προβάδισμα από στημένη φάση. Δηλαδή, πήρε δανεικό το όπλο της Ρεάλ… Να τρελαίνεσαι…

Συνεχίζουμε. Κύριε Νειμάρ έχεις το μομέντουμ, κάνει τσαφ ο Σουάρες και σου βγάζει πάσα, βάλ’ το το ρημάδι! Τι; Την έστειλες πάνω στον Κασίγιας; Περίμενε…. Σου ετοιμάζω Κριστιάνο.

Και τι Κριστιάνο! Τακουνάκι Μπενζεμά ο Ρονάλντο με το μυτάκι (όπως ζητούν οι προπονητές) καμία τύχη για τον Μπράβο! Η Ρεάλ ισοφάρισε (31′). Και από τη στιγμή που αυτό συνέβη ήταν κατά πολύ ανώτερη. Διαδοχικές φάσεις, και ένα γκολ που δεν μέτρησε. Στο 40′ πήγε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, γάτος ο βοηθός που είδε το πρώτο οφ σάιντ του Ρονάλντο, ο οποίος επιχείρησε την κεφαλιά πάσα προς τον Ουαλό. Οριακό μεν, οφ σάιντ δε, όπως έδειξε το ριπλέι. Ακολούθως ο πύραυλος που εξαπέλυσε ο Κριστιάνο (τα φάλτσα στο ριπλέι …τρομάζουν) έδιωξε με την άκρη των δαχτύλων του ο Μπράβο! Στο 43′ ο Μπέιλ έχασε την τελευταία ευκαιρία (της αφιονισμένης Ρεάλ μετά το 30′) για το πρώτο μέρος. Αμαρκάριστος ο Ουαλός στην περιοχή σούταρε άουτ. Το κοινό ξεφύσηξε. Εμείς πάλι ουρλιάζαμε: Τι ματσάρα Θεέ μου!

Το κρεσέντο της Ρεάλ συνεχίστηκε και στο β’. Αυτή τουλάχιστον είχε την πρώτη ευκαιρία με Ρονάλντο-Μπενζεμά να κρύβουν την μπάλα και τον Γάλλο να σουτάρει, ο Μπράβο έδιωξε σωτήρια. Κάπου εκεί σταμάτησε ο επιθετικός οίστρος της Ρεάλ. Της έκοψε τον βήχα ο Σουάρες για την ακρίβεια. Η τέλεια μπαλιά του Πικέ δεν μπορούσε να περάσει αναξιοποιήτη από τον Σουάρες. Σταμάτημα και πλασέ από δύσκολη γωνία (ναι, ξαναδείτε το, αυτός το έκανε να φαίνεται εύκολο, δεν ήταν) η μπάλα στα δίχτυα, το Καμπ Νου στο πόδι, η Ρεάλ στα σκοινιά!

Κάπου εκεί άρχιζε ο επιθετικός οίστρος της Μπαρτσελόνα (και το χειρόφρενο της Ρεάλ βεβαίως βεβαίως), καθώς η άσπονδη φίλη της έδειχνε να μένει από δυνάμεις και έμπνευση. Μοιραίος (για τη μη επιτευξη τρίτου τέρματος) -αν και ο πιο φρέσκος της καταλανικής επίθεσης – ο Νειμάρ που μπλέχτηκε σε όλες τις μεγάλες φάσεις, αλλά το πολυπόθητο τρίτο γκολ δεν ήρθε.

Στο 67′ έκανε σλάλομ, αλλά δεν προτίμησε την πάσα στον Σουάρες, το σουτ εκτός ισορροπίας στα περιστέρια της Καταλωνίας. Στο 74′ σούταρε με το ..καλάμι άουτ, μετά την πάσα του Μέσι. Στο ενδιάμεσο ο Αργεντινός είχε προλάβει να κάνει το σλάλομ και να σουτάρει άουτ, στην καλύτερή του στιγμή στο ματς (μετά την ασίστ στο πρώτο γκολ) Σε αυτό το κομμάτι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ κράτησε ζωντανή την Ρεάλ.

Οι Καταλανοί βρήκαν ανοιχτό γήπεδο κι όταν συμβαίνει αυτό δεν υπάρχει ομάδα που να μην τους φοβάται. Μεγάλη επέμβαση ήταν και αυτή του 86′ στο τετ α τετ με τον Άλμπα. Οι πιθανότητες για το 3-1 εξαντλήθηκαν στο πλασέ του Μέσι (87′) που έβγαλε ο Κασίγιας. Κάπου εκεί και χωρίς αντίδραση από τη Ρεάλ ερχόταν το τέλος της πανδαισίας.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Τζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο, Ράκιτιτς (76′ Μπουσκέτς), Ινιέστα (80′ Τσάβι), Μέσι, Νεϊμάρ (85′ Ραφίνια), Λουίς Σουάρες.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε (73′ Βαράν), Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς (88′ Λούκας Σίλβα), Ίσκο (80′ Χεσέ Ροντρίγκεθ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Αναλυτικά για την 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζόν έχουμε:
Παρασκευή
Έλτσε – Βαλένθια 0-4 (43′ Αντρέ Γκόμες, 57′ Αλκάθερ, 71′ αυτ. Ρόκο, 90’+2 Οταμέντι)
Σάββατο
Ατλέτικο – Χετάφε 2-0 (3′ Τόρες, 44′ Τιάγκο Μέντες)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα 1-0 (22′ Κακουτά)
Λεβάντε – Θέλτα 0-1 (86′ Τσάρλες)
Μπιλμπάο – Αλμερία 2-1 (9′ Ετσεΐτα, 26′ Μίκελ Ρίκο / 47′ αυτ. Μπαλενθιάγα)
Γρανάδα – Έιμπαρ 0-0
Κυριακή
Λα Κορούνια – Εσπανιόλ 0-0
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 0-2 (49 Κόκε, 65′ Βιτόλο)
Σοσιεδάδ – Κόρδοβα 3-1 (33′ Αχιρέτσε, 75′ Γκονσάλο Κάστρο, 90’+1 Φινμπόγκασον / 12′ Αντόνε)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 2-1 (19′ Ματιέ, 56′ Λουίς Σουάρες / 31′ Κριστιάνο Ρονάλντο)

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 68
2. Ρεάλ 64
3. Βαλένθια 60
4. Ατλέτικο 59
5. Σεβίλλη 55
6. Βιγιαρεάλ 49
7. Μάλαγα 44
8. Μπιλμπάο 39
9. Σοσιεδάδ 36
10. Θέλτα 35
11. Ράγιο Βαγιεκάνο 35
12. Εσπανιόλ 34
13. Χετάφε 29
14. Έιμπαρ 28
15. Έλτσε 27
16. Λα Κορούνια 26
17. Λεβάντε 25
18. Αλμερία 25
19. Γρανάδα 23
20. Κόρδοβα 18

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr