Home Uncategorized Αντρέας Σολωμού: «Δεν χάνω αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Αντρέας Σολωμού: «Δεν χάνω αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

andreassolomou


Ο Ανδρέας Σολωμού, μαθητής του λυκείου Αγίου Νικολάου, είναι τυφλός εκ γενετής όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να παρελάσει χθες και μάλιστα ως “δείκτης”. Ο ίδιος ο Ανδρέας είπε ότι τίποτα δεν υπάρχει που να μην μπορεί ο άνθρωπος να το κάνει και ειδικά όταν έχει όρεξη και δεν τα παρατάει με τίποτα.

Ο Ανδρέας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” στην οποία μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά και πως ήταν να αρχίσει πρόβες για να συμμετέχει στην παρέλαση. Ο Ανδρέας είναι υποστηριχτής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πηγαίνει στο γήπεδο με τον πατέρα του.

Ο πρώτος του φίλος και η ομάδα του:

«Μου έκανε εντύπωση το ότι στη Σχολή δεν υπήρχαν τόσα πολλά παιδιά όπως στο νηπιαγωγείο. Στην τάξη μου ήμουν εγώ και ακόμη ένας της ίδιας ηλικίας. Είμαστε και οι δύο εντελώς τυφλοί. Είναι κανονικό σχολείο, κάναμε την ύλη του δημοτικού, απλά εμείς γράφαμε με το σύστημα Braille των τυφλών. Τα βιβλία ήταν αυτά του υπουργείου Παιδείας τα οποία έγραφαν οι δάσκαλοί μας με το σύστημα Braille. Εκεί έκανα τον πρώτο μου φίλο με τον οποίο είμαστε ακόμη στενά συνδεδεμένοι. Ποτέ δεν είπαμε ότι κάναμε παρέα επειδή είχαμε το ίδιο θέμα.

Οι κουβέντες μας ήταν φυσιολογικές, αγαπούσαμε και οι δύο το ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι με την ΟΜΟΝΟΙΑ και ο φίλος μου με την Ανόρθωση. Δεν χάνω αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πηγαίνω με τον πατέρα μου. Ακούω τον αγώνα από το ραδιόφωνο και παίρνω τον παλμό της κερκίδας και του γηπέδου».

Πηγή: philenews.com
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στην Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου εδώ.