Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όλα του Γάλλου «γίγαντα» τα καλά

Όλα του Γάλλου «γίγαντα» τα καλά

pod-ael-tsirio-b57-goulon


Του Κώστα Καλλή, sentragoal.com.cy

Όταν κάποιος τον συναντήσει στον δρόμο, σίγουρα δεν θα τον «κόψει» για ποδοσφαιριστή. Ίσως για μπασκετμπολίστα ή βολεϊμπολίστα. Κι όμως, ο ύψους 1.95μ. Ερόλ Γκουλόν είναι ποδοσφαιριστής και από τον Ιανουάριο ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Ομόνοιας.

 

Η επιλογή του Γάλλου «γίγαντα», όσο περνάνε τα παιχνίδια, όλο και αποδεικνύεται ορθή. Είναι μεσοαμυντικός, όμως αγωνίζεται και ως στόπερ, εκεί όπου δίνει λύση μέχρι στιγμής για την ομάδα του Καϊάφα.

Ο θηριώδης ποδοσφαιριστής, αν και ακόμη δεν είναι στο 100% της ετοιμότητάς του, όλο και κερδίζει τις εντυπώσεις και προσδίδει θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της Ομόνοιας, τα οποία έλειπαν προηγουμένως. Για μετεγγραφή Ιανουαρίου, περίοδος που οι πιθανότητες να βρει μια ομάδα αυτό που ψάχνει είναι περιορισμένες, ο Γκουλόν αποδεικνύεται εξαιρετική περίπτωση.

Ας δούμε τι προσδίδει στο παιχνίδι των πρασίνων ο 27χρονος (12.6.1988) ποδοσφαιριστής. Πρωτίστως, δίνει ύψος, δύναμη και όγκο μπροστά από την εστία. Μοιάζει με τείχος για τους αντίπαλους, οι οποίοι δύσκολα μπορούν να τα… βάλουν μαζί του στις μονομαχίες. Ιδιαίτερα στις στατικές φάσεις, τόσο όταν η ομάδα του αμύνεται, όσο και όταν επιτίθεται, «γεμίζει» την περιοχή. Με τα δυο γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο φιλικό επί της Νέας Σαλαμίνας, «φώναξε» πως «βλέπει» και δίκτυα.

Βλέπετε, το ύψος του, του επιτρέπει να κερδίζει κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή. Επίσης, έχει καλό κράτημα της μπάλας, την οποία μπορεί να προφυλάξει με το κορμί του, ενώ ξεχωρίζει με τις μπαλιές ακριβείας.

Προσόν, λόγω της καλής τεχνικής κατάρτισής του. Είναι σε θέση να κάνει παιχνίδι από την άμυνα, προωθώντας ορθόδοξα την μπάλα στην επίθεση. Ο διασκελισμός του είναι μεγάλος και κερδίζει μέτρα όταν έχει χώρο να προωθήσει την μπάλα. Παράλληλα, αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα, κάτι που έλειπε από τη φετινή Ομόνοια.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Γάλλου ποδοσφαιριστή και η Ομόνοια έχει να κερδίσει από την παρουσία του. Βάζει κι αυτός το λιθαράκι του, στην προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του για υλοποίηση του στόχου της. Όπως και οι υπόλοιποι έτσι κι αυτός, θέλει να πανηγυρίσει το κύπελλο και να δηλώσει παρών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.