Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πιο αποτελεσματικός στα «φτερά»

Πιο αποτελεσματικός στα «φτερά»

kaz-ano-omo (200)


Του Στέλιου Δημοσθένους / sigmalive

Η παρουσία του Σκέμπρι για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης σαν βασικός στο αρχικό σχήμα των πρασίνων στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, αποδείχθηκε λανθασμένη, με τον Κώστα Καϊάφα να το αντιλαμβάνεται άμεσα και να προχωρεί σε γρήγορη μετακίνηση του Μαλτέζου στα φτερά, με τον Γκαρσία να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς της κυρίας και με τον Λαΐφη να έχει τα «μάτια του δεκατέσσερα» στον Ασίς, βραχυκυκλώθηκε η επιθετική ανάπτυξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ενώ δεν μπορούσε να πάρει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, ο Μαλτέζος με την μετακίνηση του στα φτερά, «μεταμορφώθηκε». Την ίδια ώρα που έγινε πιο αποτελεσματικός στο επιθετικό παιχνίδι των πρασίνων, έδινε πολλές βοήθειες στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, έχοντας την προσοχή του στα ανεβάσματα των μπακ της Ανόρθωσης, κάτι που δεν είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πρώτα λεπτά. Να θυμίσουμε ότι και με τον ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε στα φτερά της επίθεσης και σκόραρε το μοναδικό γκολ των πρασίνων.

Από τα δυο παιχνίδια που αγωνίστηκε σαν βασικός με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, έστω και με αυτό το μικρό δείγμα, ο Σκέμπρι δείχνει πιο αποτελεσματικός στα φτερά της επίθεσης και έχοντας μπροστά του ένα βαρύ επιθετικό ο οποίος ουσιαστικά μπορεί να ανοίξει τους διαδρόμους για τον διεισδυτικό Μαλτέζο. Βεβαίως και με την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο Σκέμπρι όταν έχει μαζί του ένα βαρύ επιθετικό (Άντρε Άλβες) τότε μπορεί εύκολα να κάνει την ζημιά και να γίνει πιο χρήσιμος.