Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δυο πολυβόλα στην ίδια εντεκάδα

Δυο πολυβόλα στην ίδια εντεκάδα

kaz-kosmos-doxa213-pote


Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Αντρέ Σκέμπρι και Μίκαελ Ποτέ. Δύο επιθετικοί οι οποίοι με το που φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας μετατράπηκαν σε μηχανές του γκολ. Ο διεθνής Μαλτέζος σταμάτησε στα 17 γκολ στην περυσινή χρονιά κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, ενώ την πιο παραγωγική του σεζόν διανύει και ο Αφρικανός με 15 γκολ, έχοντας ακόμα εφτά αγώνες πρωταθλήματος για να αυξήσει το ρεκόρ του.

Πριν κατηφορίσουν στην Κύπρο, τα ποσοστά σκοραρίσματος των δύο ποδοσφαιριστών δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακά. Ο Σκέμπρι έκανε μια πολύ καλή χρονιά και με τη φανέλα της Φερεντσβάρος, τη σεζόν 2010/11, σταματώντας στα 14 τέρματα (σε 27 ματς). Είχε επίσης δύο σεζόν με 11 γκολ στο μαλτέζικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Marsaxlokk FC, ενώ οι υπόλοιπες σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας κυμάνθηκαν σε μονοψήφια νούμερα σκοραρίσματος.

Ακόμα πιο μικρά ήταν τα νούμερα για τον Μίκαελ Ποτέ πριν έρθει στην Κύπρο, αφού μόλις μία φορά στα 12 χρόνια επαγγελματικής καριέρας κατάφερε να πετύχει περισσότερα από 10 τέρματα. Αυτό έγινε την περίοδο 2011/12, όταν σημείωσε 12 γκολ με τη φανέλα της Δυναμό Δρέσδης.

Έσμιξαν οι δρόμοι τους
Το περασμένο καλοκαίρι οι δυο επιθετικοί ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, με διαφορετική κατεύθυνση. Ο Σκέμπρι άφησε την Ομόνοια και πήγε στη Γερμανία για να παίξει στην Bundesliga B, με τη φανέλα της FSV Φρανκφούρτης, ενώ ο Ποτέ άφησε τη Δυναμό Δρέσδης, επίσης ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Γερμανίας, για να γίνει κάτοικος του «Ηλίας Πούλλος».
Ο 30χρονος επιθετικός από το Μπενίν πήρε με το καλημέρα τη σκυτάλη από τον Σκέμπρι και σκόραρε και αυτός… κατά ριπάς. Η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο που οι δρόμοι των δύο επιθετικών τελικά έσμιξαν και από τον περασμένο Ιανουάριο φοράνε και οι δύο το τριφύλλι στο στήθος.

Ποτέ μαζί στην 11άδα
Προκαλεί πάντως εντύπωση το ότι μετά από τρεις μήνες συνύπαρξης στο «Ηλίας Πούλλος» οι Ποτέ και Σκέμπρι δεν βρέθηκαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα! Αυτό αρχικά είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Κώστας Καϊάφας έδειχνε να μην εμπιστευόταν στον Μαλτέζο μια θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ αργότερα ακολούθησε ο τραυματισμός του Ποτέ, στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Πλέον, ο στράικερ από το Μπενίν άφησε πίσω του τον τραυματισμό, ενώ ο τεχνικός της Ομόνοιας άρχισε να βλέπει με…. άλλο μάτι τον Σκέμπρι.
Και εκεί που οι πιθανότητες ήταν υπέρ του να δούμε για πρώτη φορά φέτος τους Ποτέ και Σκέμπρι στο αρχικό σχήμα, με τον πρώτο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και τον δεύτερο στα φτερά, ήρθε το πρόβλημα ίωσης να παροπλίσει τον Μαλτέζο για μερικά 24ωρα. Χθες, όμως, κατάφερε να προπονηθεί κανονικά και το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να δούμε για πρώτη φορά τα δύο επιθετικά όπλα της Ομόνοιας να συνυπάρχουν στην αρχική ενδεκάδα.