Home TOP NEWS Σούπερ δίδυμο

Σούπερ δίδυμο

kaz-omo-ano-9-5-15-328


Πολύ μεγάλη νίκη, πήρε χθες η Ομόνοια και συνεχίζει την πορεία της προς την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. .

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Ήταν ασφαλώς δίκαιη η νίκη, που βασίστηκε στην καλή απόδοση του πρώτου μέρους και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας.  Ένα άλλο στοιχείο που λειτούργησε χθες, ήταν η θετική ψυχική διάθεση των ποδοσφαιριστών που εμφανίστηκαν με σιδερένια θέληση για την κατάκτηση της νίκης, πεισμωμένοι από την αδικία της περασμένης βδομάδας, αλλά ωθούμενοι και από την παρουσία χιλιάδων οπαδών της ομάδας στις κερκίδες του σταδίου της πρωτεύουσας. Η αύρα του πρασίνου λαού, που πήγε από νωρίς στο γήπεδο, ανταποκρινόμενος με ζήλο στην  πρόσκληση της διοίκησης για μετατροπή του αγώνα σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ήταν καταλυτική στη ψυχολογία των παικτών.

Μέσα σε μια θετική συνολικά αγωνιστική εικόνα, ξεχώρισαν δυο ποδοσφαιριστές. Ο Γκαουσού Φοφανάκαι ο Ρενάτο Μαργκάσα. Ο βραχύσωμος Αφρικανός, ήταν απολαυστικός. Το γκολ που πέτυχε, ήταν ωραιότατο. Σουτ- βολίδα με κατάληξη τα δίκτυα, από αρκετή απόσταση. Απότοκο της ποιότητας του και της φοβερής δύναμης του ποδιού του. Απόντος του Νούνο Ασίς, ανέλαβε να οργανώσει την Ομόνοια, επιθετικά. Με διαφορετικό τρόπο από τον Πορτογάλο. Έφευγε, δίκην σαΐτας, από τα δυο άκρα (κυρίως από δεξιά) και δημιουργούσε ρήγματα (και πονοκέφαλο) στην αντίπαλη άμυνα, που τον… έψαχνε επί ματαίω, καταφεύγοντας τις πλείστες φορές σε φάουλ.  Έστειλε δε και συστημένες πάσες στους συμπαίκτες του. Φρόντιζε ακόμη να βοηθά και αμυντικά. Ο 31χρονος Ιβοριανός, που έχει συμπληρώσει 26 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και έχει σκοράρει πέντε φορές, είναι ο τύπος του ποδοσφαιριστή που όταν δεν είναι στη μέρα του, δε βλέπεται. Χθες όμως ήταν χάρμα ιδέσθαι. Έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση.

Ο 30χρονος Ρενάτο Μαργκάσα, ήταν ο δεύτερος σε απόδοση μετά τον Γκαουσού Φοφανά.  Είναι το μηχανάκι που όταν πάρει μπρος, δεν σταματά. Γενικώς είναι αυτό που λέμε… δεν παίζεται. Με ανεξάντλητες δυνάμεις, ειδικά στο πρώτο μέρος, έκανε μπόλικα τρεξίματα, από αριστερά, έκοψε και δημιούργησε. Ο Πορτογάλος που έχει επανειλημμένα δηλώσει …Ομονοιάτης (και ασφαλώς όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι τα λόγια του, είναι πηγαία), έδειξε ξανά το πόσο πολύτιμος είναι για την Ομόνοια. Έχει φέτος 25 συμμετοχές. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του και κανείς Ομονοιάτης δεν διανοείται ότι δεν θα επέλθει η ανανέωση του.