Home SPORTS NEWS Πρωτιά και… Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός

Πρωτιά και… Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός

pao


Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πλήρως απέναντι στον ΠΑΟΚ και με το 2-0 (Μαυρίας, Καρέλης), κλείδωσε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Απογοητευτικός σε ακόμα ένα ματς ο δικέφαλος

Δικαιωματικά πανηγύρισαν τη πρώτη θέση στα πλέι οφ, ο Αναστασίου και οι πάικτες του. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, όπως αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, δεν είχαν αντίπαλο ικανό να τους απειλήσει. Με τέσσερις νίκες και συντελεστή 9-0 συνεχίζουν την εξαιρετική παρουσία τους στο μίνι πρωτάθλημα.

Την΄ίδια εικόνα αδυναμίας να ανταποκριθεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου έδειξε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της αναμέτρησης στη Λεωφόρο. Τόσο προβλέψιμη εικόνα πια, που δεν αποτελεί είδηση. Ο Παναθηναϊκός πάτησε καλύτερα και με δεδομένο ότι είναι η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα των πλέι οφ δεν άργησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Μόλις στο 10΄ο Μαυρίας τρύπωσε στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ευνοήθηκε από την απόκρουση του Ιτάνζ στο σουτ του Πράνιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με τους Νίνη-Καρέλη σε μεγάλα κέφια οι πράσινοι κυνήγησαν και δεύτερο τέρμα σε ένα άκρως μονόπλευρο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να κλείσει τους χώρους. Δύο φάσεις μετά οι πράσινοι τα κατάφεραν.

Μετά από πολιορκία διαρκείας στα αντίπαλα ο Καρέλης σούταρε από διαγώνια θέση και πριν ο Τζιόλης αποπειραθεί να απομακρύνει, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή (29′). Ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχήσει πλήρως και έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι την ούτως ή άλλως ευάλωτη άμυνα του δικεφάλου.

Στο δεύτερο μέρος πιθανώς μπήκε στη εξίσωση και η πιθανότητα του ρεκόρ για τους πράσινους. Πρόσεξαν την άμυνα και κράτησαν για τέταρτο διαδοχικό ματς το μηδέν στην εστία. Δύο μεγάλες φάσεις κατέγραψαν. Η μία στο 49’με τον Ιτάνζ να νικά τον Μυρία στο τετ α τετ και η άλλη στο 72′. Ο Πράνιτς πέρασε ασίστ στον Μπεργκ, ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε (κακώς_ ως οφ σάιντ.

O ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε κάνενα σημείο τους πράσινους, οι οποίοι ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ. Ο δικέφαλος τώρα αναγκάζεται να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση του μίνι πρωταθλήματος σε δύο αγωνιστικές, όντας δύο βαμούς πίσω απο τον Αστέρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μπούρμπος (81′ Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Κουτρουμπής (66′ Δώνης), Πράνιτς, Νίνης, Καρέλης (55′ Μπεργκ), Μαυρίας.

ΠΑΟΚ(ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρ. Κόστα, Τζαβέλας (57′ Ρατς), Μαντούρο, Σαββίδης (81′ Πούγγουρας), Κάτσε, Κίτσιου (62΄Κωνσταντινίδης) Κουλούρης, Περέιρα

Γκολ: 10΄Μαυρίας, 29′ Καρέλης

Κίτρινες: 84′ Σίλντενφελντ, 90′ Νάνο/84′ Περέιρα, 90′ Ρατς

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 14
Αστέρας 6
ΠΑΟΚ 4
Ατρόμητος 2

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr