Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Να τριτώσει το καλό θέλει ο Σάλατιτς

Να τριτώσει το καλό θέλει ο Σάλατιτς

Salatic (4)


Μεταγραφή στη Σιόν πήρε πριν έξι μήνες ο Βέρο Σάλατιτς και από τότε άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα της Ελβετικής ομάδας, η οποία στερήθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες το Χριστοφή λόγω τραυματισμού. Ο Βέρο ανέβασε το επίπεδο της Σιόν και τη βοήθησε να ανεβεί βαθμολογικά, ενώ βρίσκεται πλέον στον τελικό Κυπέλλου και θα διεκδικήσει σε λίγες ημέρες το τρόπαιο κόντρα στη Βασιλεία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μιλώντας σε Ελβετικά μέσα θυμήθηκε τις δύο προηγούμενες κατακτήσεις τίτλων με τις ομάδες που αγωνιζόταν. Πήρε για πρώτη φορά τίτλο στην καριέρα του την περίοδο 2011-12 όταν αγωνιζόταν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τότε που η ομάδα μας είχε κερδίσει στον τελικό την ΑΕΛ με 1-0. Ο δεύτερος τίτλος για το Σάλατιτς ήρθε μια χρονιά αργότερα με τη Γκρασχόπερς, κερδίζοντας στη διαδικασία των πέναλτι τη Βασιλεία. Φέτος φορώντας τα κόκκινα της Σιόν θέλει να τριτώσει… το καλό σηκώνοντας το κύπελλο με ακόμη μια ομάδα.

Ο Βέρο θυμήθηκε τους πανιγυρισμούς με την ΟΜΟΝΟΙΑ λέγοντας: «Το πάρτυ στην Κύπρο ήταν μοναδικό και εκπληκτικό για εμένα». Συνεχίζοντας για τον τίτλο ένα χρόνο αργότερα είπε: «Ήταν το πρώτο Κύπελλο για τη Γκρασχόπερς μετά από 19 χρόνια. Το γεγονός αυτό μου προκάλεσε έντονα συναισθήματα».

Ο Βέρο Σάλατιτς πλέον έχει μπροστά του μια ακόμη πρόκληση, να κατακτήσει τον τίτλο με τη Σιόν, στην τρίτη φορά που φτάνει σε τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μάλιστα με τρεις διαφορετικές ομάδες. Για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής είπε: «Είναι ένας τρόπος να πάρουμε και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όμως είναι επίσης ένας τίτλος, τον οποίο θέλω να προσθέσω στην καριέρα μου». Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η Βασιλεία έφτασε επίσης στον τελικό χάνοντας όμως ισάριθμες φορές και ο Βέρο είπε χαριτολογώντας «Όλα τα καλά πράγματα έρχονται τρεις φορές».