Home TOP NEWS Παίζει μόνος – Το παρασκήνιο για τις εκλογές της ΚΟΠ

Παίζει μόνος – Το παρασκήνιο για τις εκλογές της ΚΟΠ

koutsokou


Στο ίδιο έργο που «παίζει» από το 2001. Τότε είχαμε την παρθενική εκλογή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην προεδρία της ΚΟΠ. Ακολούθησε όμως ένα απίστευτο σερί παραμονής και συνάμα ένας απίστευτος τρόπος επανεκλογής του. Έχει καταφέρει ο κύριος Κουτσοκούμνης να ανανεώνει τη θητεία του, χωρίς να έχει ανθυποψήφιο. Ακόμα και τη μοναδική χρονιά που επιχειρήθηκε η αμφισβήτηση του (βλέπε το 2009) όταν αρχικά ο κύριος Κρις Γεωργιάδης και στη συνέχεια ο κύριος Ανδρέας Μιχαηλίδης εκδήλωσαν πρόθεση υποψηφιότητας, αποχώρησαν και συνεχίστηκε η δυναστεία Κουτσοκούμνη.

Εν όψει της εκλογικής συνέλευσης στις 3 Αυγούστου, αναμένεται η δυναστεία αυτή να επεκταθεί για μία ακόμα 4ετία αφού όλα δείχνουν ότι θα είναι και πάλι μόνος υποψήφιος και θα είναι το αφεντικό της ΚΟΠ μέχρι και το 2019.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι ο κύριος Κουτσοκούμνης, επικράτησε κατά κράτος στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταφέρνοντας να αποκτήσει ορισμένα ισχυρά χαρτιά που δεν επιτρέπουν σε κανένα άλλο να τον αμφισβητήσει.

Συγκεκριμένα τα βασικότερα του πλεονεκτήματα είναι:
1.Η οικονομική ευρωστία της ΚΟΠ που του δίνει δικαίωμα να ενισχύει ανά πάσα στιγμή τα σωματεία. Κατά καιρούς όλα τα σωματεία, έτυχαν αυτής της διευκόλυνσης εκ μέρους του προέδρου.
2.Το σύστημα για υποβολή υποψηφιότητας. Για να μπορεί κάποιος να υποβάλει χρειάζεται πλέον την υποστήριξη τεσσάρων σωματείων κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνει.
3. Επιβλήθηκε κατά κράτος στα μικρομεσαία σωματεία που ουσιαστικά αυτά είναι οι ρυθμιστές για κάθε εκλογική διεργασία στην ΚΟΠ.

Με τα πιο πάνω, δεδομένα είναι και αυτή τη φορά τυπικής διαδικασίας η εκλογή προέδρου και αναμένεται να ανακοινωθεί η παραμονή Κουτσοκούμνη λίγες μέρες πριν από τη συνέλευση της 3ης Αυγούστου, όταν θα ολοκληρωθεί ο χρόνος υποβολής υποψηφιοτήτων.
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων ενδιαφέρονται, θυμίζουμε τις χρονιές που επανεκλέγηκε ο νυν πρόεδρος μετά το 2001. Ακολούθησε η εκλογή του το 2003, το 2005, το 2007, το 2009, και το 2011 όταν η θητεία του προέδρου έγινε από 2ετής σε 4ετή. Έτσι λοιπόν, το 2015 η αναμενόμενη επανεκλογή Κωστάκη Κουτσοκούμνη θα τον κρατήσει στον προεδρικό θώκο μέχρι το 2019 και συνολικά για 18 χρόνια στη θέση του!

Ο Κούμας καθορίζει πολλά…

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης συνεχίζει ακάθεκτος στην προεδρία, ο στενότερος του συνεργάτης όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Ο λόγος για τον Γιώργο Κούμα που είναι εδώ και 6 χρόνια ο αναπληρωτής πρόεδρος και για όσους ξέρουν ορισμένα δεδομένα, είναι ο πιο ισχυρός στα ενδότερα της ΚΟΠ. Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή τα γνωστά γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν και συνδέουν τον αναπληρωτή πρόεδρο, έγινε πρόβλεψη ότι πιθανόν να μην επαναδιεκδικήσει. Ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αφήνει να νοηθεί σε κάποιους στενούς του φίλους και συνεργάτες ότι το σκέφτεται και λόγω επαγγελματικού φόρτου, ίσως να μην συνεχίσει, ενώ σε άλλους λέει ότι θα παραμείνει στη θέση του.
Η απόφαση του, ίσως να είναι σημαντική και αναμένεται από άλλα στελέχη της ΚΟΠ καθώς και από κάποια σωματεία. Οι λόγοι είναι απλοί. Από τη μία οι μόνιμοι υποστηρικτές του που επιθυμούν την παραμονή του, από την άλλη αυτοί οι οποίοι δεν τον θέλουν στην ΚΟΠ και ελπίζουν ότι θα πάρει την απόφαση για να εγκαταλείψει το χώρο.

Εκεί θα είναι το ενδιαφέρον

Ο Κουτσοκούμνης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου και το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί για μία ακόμα φορά στη σύνθεση της εκτελεστικής επιτροπής. Οι θέσεις του αναπληρωτή πρόεδρου των αντιπρόεδρων και του γ.γρ θα στελεχωθούν, μέσα από το νέο δ.σ. Στις 3 Αυγούστου, όταν οριστικοποιηθεί το σκηνικό με τους εκπροσώπους των ομάδων, η συνέχεια θα είναι να ψηφίσουν για τη σύνθεση της εκτελεστικής.
Μέσα από τους κανονισμούς που εγκρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, προκύπτει μία αλλαγή αφού θέση στην εκτελεστική θα έχει ο εκπρόσωπος της Δόξας Κατωκοπιάς μετά από τρία συνεχή χρόνια στην α΄κατηγορία και θα πάρει τη θέση του εκπροσώπου της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Η σημερινή εκτελεστική

Η απερχόμενη εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από 12 μέλη συμπεριλαμβανομένου του επίτιμου πρόεδρου Μάριου Λευκαρίτη. Αναλυτικά η σύνθεση της έχεις ως εξής:
1.Κωστάκης Κουτσοκούμνης
2.Γιώργος Κούμας (Εθνικός)
3.Χάρης Λοϊζίδης (Αποέλ)
4.Νίκ Νικολάου (ΟΜΟΝΟΙΑ)
5. Φώτης Φωτίου (ΑΕΛ)
6. Φοίβος Βάκη (Απόλλωνας)
7.Κώστας Στράτης (Ε.Ν.Π)
8. Μιχάλης Ππεκρής (Ανόρθωση)
9.Σταύρος Σταύρου (ΑΕΚ)
10.Γιώργος Φαντάρος (Νέα Σαλαμίνα)
11.Μενέλαος Μενελάου (β΄κατηγορία)
12. Μάριος Λευκαρίτης
Ο Κούμας είναι αναπληρωτής πρόεδρος, Λοϊζίδης, Νικολάου, Φωτίου αντιπρόεδροι, ο Φοίβος Βάκη γ.γρ και ο Στράτης β.γ. γρ και οι υπόλοιποι απλά μέλη της επιτροπής.

Μιχάλης Παπαγεωργίου / SportDay 07-06/2015