Home ΚΥΠΡΟΣ Την ερχόμενη Πέμπτη οι επαναληπτικοί αγώνες

Την ερχόμενη Πέμπτη οι επαναληπτικοί αγώνες

dinamo-batumi-omonia-ex (8)


Μια νίκη και μια ήττα κατέγραψε ο απολογισμός από την πρεμιέρα των Κυπριακών ομάδων στην προκριματική φάση του Europa League.

Η αυλαία άνοιξε με τον εκτός έδρας αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με αντίπαλο την Dinamo Batumi. Οι Γεωργιανοί νίκησαν με 1-0 από γκολ του Gabedava Giorgi στο 40ο λεπτό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UEFA στον αγώνα διατέθηκαν 3.589 εισιτήρια.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Στάδιο ΓΣΠ. Ο νικητής του αγώνα στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα FK Kruoja Pakruojis (Λιθουανίας) – Jagiellonia Białystok (Πολωνίας). Στον χθεσινό αγώνα η ομάδα της Πολωνίας νίκησε με 1-0.

Ο Απόλλωνας που αγωνίστηκε στη Μολδαβία με αντίπαλο την FC Saxan επικράτησε με 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το σκορ άνοιξε στο 36′ ο Guerra Cunha Joao Pedro και στο 89′ ο Φώτιος Παπουλής διαμόρφωσε το 2-0. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UEFA οι Μολδαβοί διέθεσαν 2.535 εισιτήρια.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος και θα αρχίσει στις 20:00. Στην επόμενη φάση ο νικητής θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα FK Trakai (Λιθουανία) – HB Tórshavn (Νησιά Φαρόε). Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα νίκησαν οι Λιθουανοί με 3-0.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας οι αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν στις 16 και 23 Ιουλίου. Η ΑΕΚ Λάρνακας θα αρχίσει τι υποχρεώσεις της από τον τρίτο προκριματικό γύρο και θα μάθει τον αντίπαλο της μέσα από τη διαδικασία της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην Ελβετία.