Home SPORTS NEWS Οι αποτυχίες του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής

Οι αποτυχίες του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής

messi


Ο βραχύσωμος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μπορεί να μαγεύει τους πάντες με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», μπορεί να κάνει ολόκληρο τον κόσμο να παραμιλλάει μαζί του και να σκεφτόμαστε όλοι μας πόσο τυχεροί είμαστε που τον βλέπουμε, όμως, όταν παίζει με την εμφάνιση της Αργεντινής και το εθνόσημο στο σημείο της καρδιάς, όλα στραβώνουν…

Το βράδυ του Σαββάτου, έχασε και το φετινό Κόπα Αμέρικα, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Χιλή, μόλις έναν χρόνο μετά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως και πάλι δεν κατάφερε να βοηθήσει την «αλμπισελέστε». Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι διοργανωτές Χιλιανοί, κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο, μπροστά στον λαό τους που παραληρούσε. Ο Μέσι, έμεινε γι’ ακόμα μια φορά να κοιτάζει αποσβολωμένος, να βγάζει το μετάλλιο του ηττημένου από τον λαιμό του και να φεύγει από το γήπεδο πικραμένος.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Αργεντινός «μάγος» το βίωσε και συνεχίζει να το βιώνει με τον… χειρότερο τρόπο, αφού στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα Ανδρών, τον Αύγουστο του 2005, μπήκε με αλλαγή και 30 δευτερόλεπτα αποβλήθηκε με αυστηρότατη απόφαση του διαιτητή για φάουλ στον Βάντσακ.

Στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2006, ο Λιονέλ Μέσι κλήθηκε από τον Χοσέ Πέκερμαν στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και έγινε ο νεότερος που έχει παίξει ποτέ στη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση για την «αλμπισελέστε», αφού δεν είχε κλείσει ούτε τα 19 του χρόνια. Στο παιχνίδι, όμως, με την Γερμανία στα προημιτελικά, δεν έπαιξε και τα «πάντσερ» επικράτησαν 4-2 στα πέναλτι για να πάρουν την πρόκριση και να γυρίσουν ξανά άπραγοι στη χώρα τους οι Αργεντινοί.

Έναν χρόνο πιο μετά, οι Ρικέλμε, Βερόν, Μασεράνο, Καμπιάσο, Τέβες, Αϊμάρ και οι άλλοι, είχαν βάλει στόχο να μη βιώσουν ξανά ένα τόσο άσχημο συναίσθημα, όπως αυτό στα γήπεδα της Γερμανίας. Έφτασαν μέχρι και τον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2007 κι εκεί η Βραζιλία, τους διέλυσε με σκορ 3-0. Ο Λιονέλ Μέσι σκύβει ξανά το κεφάλι από απογοήτευση, έχοντας όμως αναδειχθεί καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στο τουρνουά.

Επί ηγεσίας Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και με την Αργεντινή να φτάνει στη Νότια Αφρική εν μέσω αμφιβολιών για τις δυνατότητές της, ο Μέσι επωμίζεται ρόλο δημιουργού και απόλυτου καθοδηγητή της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Στα προημιτελικά, οι Γερμανοί σταματούν ξανά την «αλμπισελέστε», με το επιβλητικό 4-0. Το όνειρο ξανασβήνει και κάθε ευχή πριν από τις διοργανώσεις, πηγαίνει στα σκουπίδια…

Το Κόπα Αμέρικα του 2011 πόνεσε ανεπανόρθωτα τον λαό της Αργεντινής. Η χώρα φιλοξένησε τον θεσμό, η εθνική ομάδα ήταν έτοιμη γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να χαθεί αυτή η τεράστια ευκαιρία επιδείξεις δύναμης και γιορτής μπροστά στο αργεντίνικο έθνος, όμως, στα προημιτελικά, ο «άσφαιρος» Λιονέλ Μέσι βλέπει τους Ουρουγουανούς να πανηγυρίζουν με το τελικό 5-4 στα πέναλτι.

Από το χορτάρι, έμεινε να κοιτάζει το τρόπαιο του Μουντιάλ που περίμενε τους Γερμανούς μετά τον μεγάλο τελικό του Ρίο. Το περσινό καλοκαίρι, η Αργεντινή έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ολόκληρος ο κόσμος έκανε λόγο για ευκαιρία «εξιλέωσης», όμως το όνειρο αποδείχθηκε απατηλό. Τι κι αν πέτυχε τέσσερα γκολ, αναδείχθηκε ισάριθμες φορές MVP των αναμετρήσεων της Αργεντινής, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης, ο Μέσι χειροκρότησε ξανά σαν ηττημένος τους αντιπάλους του.

Φέτος, έπειτα από ένα εξάμηνο… από άλλον πλανήτη και κατάκτηση του τρεμπλ με τη Μπαρτσελόνα, η φανέλα με το αργεντίνικο εθνόσημο, τον έκανε ξανά… γήινο. Γι’ αυτό και η «κατάρα» που τον κατατρέχει, έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Και φαίνεται πως δεν έχει γιατρειά… Η Χιλή, με το 4-1 στα πέναλτι, γιόρτασε έξαλλα για το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε στην πατρίδα της.

Πηγή: Gazzetta.gr