Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Πανέτοιμοι για την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα οι “πράσινοι”

Πανέτοιμοι για την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα οι “πράσινοι”

 


Πανέτοιμη για τη φετινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα η πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ, που ρίχνεται στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για τον αγώνα της Τετάρτης:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνει πανέτοιμη να βρεθεί για δεύτερη σερί φορά στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Οι «πράσινοι» του Γιάννη Καλμαζίδη την Τετάρτη στις 18:45 φιλοξενούν στο πλαίσιο του β΄γύρου του Cev Champions League την πρωταθλήτρια του Μαυροβουνίου Jedinstvo Bemax στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος –Ελευθερία».

Οι «τριφυλλοφόροι» τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά είναι πανέτοιμοι για τον μεγάλο αγώνα. Οργανωτικά καταρχάς, έχοντας την περσινή εμπειρία των αναμετρήσεων με την Σλοβενική Ach Volley, οι διοικούντες την ΟΜΟΝΟΙΑ παίρνουν άριστα σε όλους τους τομείς, αφού το γήπεδο είναι στην εντέλεια και πήρε μορφή αγώνα Τσάμπιονς – Λίγκ. Ήδη, το τάραφλεξ τοποθετήθηκε στη θέση του. Τόσο ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος βόλεϊ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φώτος Ιωάννου, όσο και ο «ακούραστος εργάτης» των πρασίνων» Μαρίνος Στυλιανίδης έτρεξαν πολύ το τελευταίο διάστημα και πέτυχαν να είναι όλα στην ώρα τους στην εντέλεια.

Ήδη τη Δευτέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε το γεύμα ενόψει του αγώνα. Η Διοίκηση καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί αφού με βάση τους κανονισμούς της CEV, εάν στις εξέδρες δεν βρεθούν τουλάχιστον 1000 θεατές η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δεχθεί πρόστιμο.

Αγωνιστικά, τώρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκληρώνει την Τρίτη την προετοιμασία της με προπόνηση στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και το ευχάριστο είναι ότι ο κόουτς Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Η ομάδα προέρχεται από δυο νίκες, αφού μετά την κατάκτηση του Σούπερ – Καπ κέρδισε την Παρασκευή στην πρεμιέρα τη Νέα Σαλαμίνα στη Λεμεσό με 3-1 κάνοντας την ανατροπή.

Στη διάθεση του Ελλαδίτη κόουτς βρίσκονται οι: 1. Ax. Πετρακκίδης. 2. Αυγ. Σαββίδης. 3. Σωτ. Πετρακκίδης. 5. Π. Γκούζμαν (Πουέρτο Ρίκο), 8. Α. Σαββίδης. 9. Χρ. Αντωνιάδης. 10. Κ. Αδάμου. 11. Χρ. Προδρόμου. 12. Αγγ. Αλεξίου. 13. Κ. Αχιλλέως. 14. Μ. Παπαχριστοδούλου. 16. Σ. Μπάγκρεϊ (Ρωσία). 17. Μ. Σιντιμπέ (Γαλλία).

Καλμαζίδης: «Δεν τους ξέρουμε αλλά…»
Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γιάννης Καλμαζίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy δυο περίπου 24ωρα πριν από τον μεγάλο αγώνα ανέφερε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι έτοιμη για την πρόκληση. Όπως είπε, «γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα και γνωρίζετε και εσείς ότι είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο σε σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις».

Μιλώντας, για την ομάδα του Μαυροβουνίου, ο κ. Καλμαζίδης ανέφερε ότι «δεν την γνωρίζουμε, πολύ καλά πέραν από κάποια μελέτη που κάνουμε μέσα από βίντεο. Όπως είπε, η Jedinstvo Bemax διαθέτει ως επί το πλείστον Μαυροβούνιους, πέραν από δυο Σέρβους, ένα Σκοπιανό και ένα Βόσνιο. Σαφέστατα, μια ομάδα από την πάλαι ποτέ γιουγκοσλαβική σχολή ξέρει βόλεϊ».

Αναφορικά, με το σκορ που θα τον άφηνε ευχαριστημένο, ο Ελλαδίτης κόουτς ανέφερε ότι: «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το στόχο, σε σχέση με το σκορ που ζητούμε. Τόσο για εμάς, όσο και για τους Μαυροβούνιους υπάρχει και η ρεβάνς όπου θα κριθούν όλα. Θεωρώ ότι ο αγώνας είναι μάλλον αναγνωριστικός, αφού είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε η πρόκριση θα κριθεί στο Μαυροβούνιο την Κυριακή».

Ήλθαν και προπονούνται
Η ομάδα του Μαυροβουνίου δίνει τεράστια έμφαση στον αγώνα και γι’αυτό ήδη βρίσκεται στην Κύπρο από τη Δευτέρα και προπονείται. Την Τρίτη θα «πατήσει» για πρώτη και τελευταία φορά το τάρφλεξ του «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» πριν από τον αγώνα με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ομάδα της Jedinstvo Bemax εδρεύει στην πόλη Bijelo Polje του Μαυροβουνίου.

Oι Μαυροβούνιοι δήλωσαν στη CEV 15 παίκτες ενόψει των αγώνων με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρόκειται για τους: 1. Στράχινα. Κουμπούροβιτς. 2. Βλάνταν. Βούκιτς. 3. Γιόβαν. Ντέλιτς. 4. Νιχάντ Νιζντάρεβιτς. 5. Λιούμπομιρ Πόποβιτς (Λίμπερο). 6. Ίγκορ Κότζοβιτς. 8. Μπάλσα Μουλάτοβιτς. 9. Βλάνταν Ρούντιτς. 10. Λούκα Μπουλάτοβιτς. 11. Στέφαν Μπούγκαριν. 12. Μπλάζο Ντζούρετιτς. 13. Μάρκο Τόμιτς. 14. Μάρκο Μαγκντέλινιτς. 15. Φίλιπ Μάντζουκοφ. 20. Σλόμπονταν Μπότζιτς.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν μετά από ορισμό από το αρμόδιο Τμήμα της CEV οι Roy Bensimon (Ισραήλ) και Tudor Pop (Ρουμανία).

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην έδρα της Jedinstvo Bemax στην πόλη Bijelo Polje στις 21:00 ώρα Κύπρου.