Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Σάββας Σάββα: «Ήμουν σίγουρος ότι θα κάναμε τρεμπλ»

Σάββας Σάββα: «Ήμουν σίγουρος ότι θα κάναμε τρεμπλ»


Σάββας Σάββα. Ένας εκ των κορυφαίων Κυπρίων προπονητών ο οποίος οδήγησε την Ομόνοια ξανά στην κορυφή του κυπριακού βόλεϊ χαρίζοντας το τέταρτό της πρωτάθλημα. Ο Κύπριος προπονητής ο οποίος είναι πιστός στρατιώτης των «πρασίνων» μίλησε στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy για την επιτυχία, αλλά και το κυπριακό βόλεϊ.

-Ποια είναι τα βασικά προβλήματα του κυπριακού βόλεϊ;
«To βασικότερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε μεγάλη παραγωγή ντόπιων παικτών. Επίσης, υπάρχει έλλειψη γηπέδων και υστερούμε σε βασικούς τομείς, όπως στην ανάπτυξη».

-Ποιες είναι οι λύσεις;
«Oι λύσεις είναι να αναπτυχθούν οι ακαδημίες που σιγά – σιγά θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες. Επίσης, πρέπει να υπάρξουν υποδομές και οι ομάδες να λύσουν το γηπεδικό τους πρόβλημα».

-Ποια η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα;
«Γενικά, το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο, αφού ανέβηκαν παραδοσιακές ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ και η Αναγέννηση Δερύνειας, έστω και εάν υπήρξε πτώση της Νέας Σαλαμίνας, ενώ η Ανόρθωση παρέμεινε χαμηλά».

-Πού υπερτερούσε η Ομόνοια;
«H Oμόνοια υπερτερούσε στο υλικό άνκαι ο Παφιακός είχε πολύ καλή ομάδα, όμως εμείς είχαμε πιο πολλές επιλογές. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο έπαιξε η νοοτροπία που είχαμε».

-Πότε κατάλαβες ότι θα κερδίζατε το πρωτάθλημα;
«Προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Ήμουν σίγουρος για την ομάδα που χτίσαμε, αλλά και τις επιλογές μας. Το είχα πει άλλωστε και στο Συμβούλιο. Δεν ανέμενα ότι θα κερδίζαμε αήττητοι τον τίτλο, αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα κατακτούσαμε τα πάντα».

-Τη νέα χρόνια είναι στόχος η Ευρώπη;
«Koίταξε, ο στόχος της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολος. Φέτος τερματίσαμε 9ΟΙ στο Challenge Cup σε σύνολο 32 ομάδων. Είναι μια επιτυχία, αλλά τα πάντα εξαρτούνται από την κλήρωση. Ωστόσο, ο πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση εκ νέου του τίτλου».

-Ο προγραμματισμός ξεκίνησε;
«O προγραμματισμός  τώρα μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει. Ο προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος, αλλά δεν θα πέσει η ποιότητα της ομάδας. ‘Ηδη, σιγά – σιγά γίνεται ανανέωση. Είδατε φέτος με την ενεργό συμμετοχή των Νικόλα Ελευθερίου και Χρίστου Προδρόμου δώσαμε την ευκαιρία στους νεαρούς να πάρουν παιχνίδια αντικαθιστώντας επάξια τους πιο έμπειρους με συνέπεια να έχουμε πολλές επιλογές».

-Τι θα γίνει με το θέμα των ξένων;
«Έχουμε διαφορές επιλογές στο μυαλό μας (σ.σ. όχι από την Κύπρο) και θα αξιολογήσουμε κάποια δεδομένα για να ενισχύσουμε την ομάδα μας».

-Από την κυπριακή αγορά θα «ψωνίσετε»;
«Είναι δύσκολο λόγω οικονομικού».

-Η ανανέωση του συμβολαίου σου με την Ομόνοια ολοκληρώθηκε;
«Όχι ακόμα».

-Είσαι ο πιο πετυχημένος προπονητής της Κύπρου. Ένα σχόλιο.
«Με βάση τα στατιστικά αυτό ακόμα δεν έγινε. Είναι τιμή για μένα να είμαι ο καλύτερος. Εάν είμαι ο αναμορφωτής της Ομόνοιας δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά πάντοτε ο στόχος μου είναι και ήταν η κορυφή ακόμα και όταν έπαιζα. Εξάλλου, όταν λες Ομόνοια εννοείς τίτλοι. Οι παίκτες που στελεχώνουν την Ομόνοια είναι γεννημένοι πρωταθλητές».

-Η Εθνική σε ενδιαφέρει;
«Bεβαίως με ενδιαφέρει για να προσφέρω».

-Τι μπορεί να πετύχει η Εθνική στους ΑΜΚΕ;
«Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό από τώρα. Η Εθνική χρειάζεται ανανέωση».

-Σε ενδιαφέρει καριέρα στο εξωτερικό;
«Nαι, αλλά είναι δύσκολο. Δέχθηκα πριν από τρία χρόνια πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας με πολύ καλά λεφτά. Ωστόσο, η παρουσία της Ομόνοιας στο Champions League και προσωπικοί λόγοι με κράτησαν στην Κύπρο».