Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Έλληνα: «Έχει μεγάλη σημασία το ότι είμαστε κάτω από το σήμα της...

Έλληνα: «Έχει μεγάλη σημασία το ότι είμαστε κάτω από το σήμα της Ομόνοιας»


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα protathlima.com και στον αθλητικογράφο παραχώρησε η αθλήτρια του νεοσύστατου τμήματος του σωματείου μας, beach handball, Λητώ Έλληνα.

Αναλυτικά:

-Μίλησε μας λίγο για τα τουρνουά που συμμετείχατε.

«Είμαστε μια νέα ομάδα, τώρα ξεκινήσαμε. Έχουμε παίκτριες που ασχολούνται αρκετά χρόνια με το άθλημα. Φέτος η Ομόνοια έκανε την προσπάθεια να μπει σε αυτό τον χώρο και προσπαθήσαμε να έχουμε όσες πιο πολλές συμμετοχές  σε τουρνουά γίνεται. Υπάρχουν φυσικά αρκετά τουρνουά που μπορείς να πας, αλλά επειδή μιλάμε για ταξίδια στο εξωτερικό υπάρχουν δυσκολίες. Αποφασίσαμε και πήγαμε στα δυο τουρνουά στην Ελλάδα που είναι κοντά και στην Κύπρο. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός. Στα τουρνουά σε Αθήνα και Κρήτη τερματίσαμε στην 3η θέση και στην Κύπρο στην 2η θέση».

-Βλέπουμε να έχει μεγάλη απήχηση το νέο σας βήμα. Θεωρείς ότι αυτό συμβαίνει λόγω του ότι μιλάμε για τμήμα της Ομόνοιας; Πως το ζείτε εσείς αυτό;

«Θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία το ότι είμαστε κάτω από το σήμα της Ομόνοιας γιατί η Ομόνοια είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολλούς οπαδούς. Το θέλουμε αυτό το πράγμα για να προβληθεί και περισσότερο το άθλημα. Είναι πολύ θεαματικό άθλημα. Όταν δει κάποιος πως παίζεται θα ελκύσει περισσότερο κόσμο γιατί είναι πολύ θεαματικό, έχει συνεχώς ανατροπές στο σκορ. Δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Θεωρώ ότι μεγάλες ομάδες αν μπουν σε αυτό το άθλημα θα προβληθεί πολύ περισσότερο, όπως έκανε και τώρα η Ομόνοια. Έτσι θα μας μάθει και εμάς το άθλημα μας περισσότερος κόσμος».

-Πως είναι τα δεδομένα στο άθλημα; Φαντάζομαι αγωνίζεστε όλες και σε ομάδες σάλας;

«Όλες αγωνιζόμαστε σε ομάδες σάλας, υπάρχουν παίκτριες που παίζουν μόνο το καλοκαίρι. Αντιλαμβάνεστε είναι μεγάλο το κενό από το ένα καλοκαίρι στο άλλο, έτσι πρέπει να ασχολείσαι και να είσαι στον χώρο για να είσαι σε φόρμα. Δυστυχώς δεν είναι ακόμη επαγγελματικό το άθλημα για να μπορείς να ασχοληθείς ολόχρονα και να είσαι σε εγρήγορση αλλά ευελπιστούμε ότι θα γίνει κάποια στιγμή για να μπορούμε και εμείς να ασχοληθούμε αποκλειστικά με αυτό το άθλημα και να μην είμαστε και στα δυο. Είναι χάντμπολ και beach χάντμπολ αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα».

-Υπάρχει οργάνωση και στήριξη από την πλευρά του σωματείου;

«Από την πλευρά του σωματείου ναι. Εδώ και τρεις μήνες έχουμε ξεκινήσει αυτή την συνεργασία, μας βοήθησαν πολύ. Μας έδωσαν ότι χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στο εξωτερικό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και μας έδειξαν πως έτσι θα συνεχίσουμε».

-Πως προέκυψε η απόφαση για την δημιουργία αυτού του τμήματος κάτω από το όνομα της Ομόνοιας;

«Έγινε παρουσίαση στο Δ.Σ για το τι είναι το άθλημα μας και έδειξαν ενδιαφέρον. Τους προσεγγίσαμε εμείς, κάναμε παρουσίαση του αθλήματος και της ομάδας μας γιατί πριν ήμασταν άλλη ομάδα και έδειξαν ενδιαφέρον. Πλέον πρέπει να είμαστε κάτι από την ομπρέλα ενός σωματείου, έτσι προσεγγίσαμε την Ομόνοια και έγινε η συνεργασία».

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα και οι στόχοι της ομάδας;

«Περισσότερα τουρνουά και πιο ψηλές θέσεις. Υπάρχουν διάφορες διοργανώσεις του EBT FINALS στις οποίες είναι οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όταν πηγαίνεις σε διάφορα τουρνουά μαζεύεις βαθμολογίες. Όταν πηγαίνεις σε τουρνουά του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένα στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μαζεύεις βαθμολογίες ανάλογα με την θέση που παίρνεις. Στο τέλος της χρονιάς με την βαθμολογία που έχεις διεκδικείς θέση για να πας στο EBT FINALS στο οποίο πάνε οι καλύτερες ομάδες με την ψηλότερη βαθμολογία. Ο ένας μας στόχος είναι αυτός. Να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς για να μπορέσουμε να πάμε σε αυτή την διοργάνωση και μετά υπάρχει και το πρωταθλητριών που θεωρώ ότι και σε αυτό μπορούμε να πάμε. Δηλαδή οι στόχοι της ομάδας την νέα σεζόν θα είναι αυτοί.  Και να πάμε σε όσα περισσότερα τουρνουά μπορούμε, να φέρουμε νέα αίμα μέσα στην ομάδα και στον χώρο γιατί χρειάζεται».

-Πως άρχισες να ασχολείσαι με το χάντμπολ και πριν πόσα χρόνια; Βλέπω ότι έχεις αγωνιστεί και στο εξωτερικό.

«Ασχολούμαι από τα 8 μου με το χάντμπολ. Ξεκίνησα από το κέντρο νεότητος Λάρνακας και ακολούθως πήγα σε διάφορες ομάδες στην Κύπρο. Στην συνέχεια αποφάσισα ότι αγαπώ αυτό το πράγμα και ήθελα να κάνω όσα περισσότερα μπορώ στο εξωτερικό. Πήγα στην Αθήνα και στην Νέα Ιωνία όπου έπαιξα επαγγελματικά, μετά πήγα Γερμανία, επέστρεψα σε κάποια φάση στη Κύπρο και μετά ξανά Ελλάδα για την Πάτρα. Τελευταίος μου σταθμός ήταν στην Ισπανία και όλα αυτά ήταν σε επαγγελματικό επίπεδο. Τώρα είμαι στην Κύπρο, είναι αρκετά ερασιτεχνικά τα πράγματα στον χώρο το δικό μας δυστυχώς αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε το άθλημα ζωντανό».

-Θεωρείς ότι τα επόμενα χρόνια το άθλημα μέσω της προβολής μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον και να πλησιάσει τα επαγγελματικά πρότυπα;

«Σίγουρα το άθλημα για να προχωρήσει και να μείνει ζωντανό πρέπει να έχει περισσότερη προβολή και να το μάθει περισσότερος κόσμος. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για το άθλημα ενώ σε άλλες χώρες είναι από τα κορυφαία τους αθλήματα και μαζεύουν από νεαρή ηλικία τα παιδιά και τα προωθούν με αυτή την ενασχόληση. Εμείς δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι έκανε ένα τεράστιο βήμα στον χώρο μας η Ομόνοια διότι θα μάθει το άθλημα μας περισσότερος κόσμος και θα έρθει πιο κοντά».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν μαζί μας και θέλουμε να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».