Home TOP NEWS Συνέντευξη στο OmonoiaNews του Νικόλα Φιλοθέου – Τμήμα Δρομέων ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Συνέντευξη στο OmonoiaNews του Νικόλα Φιλοθέου – Τμήμα Δρομέων ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ο δρομέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Νικόλας Φιλοθέου, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας OmonoiaNews.


Ο Νικόλας Φιλοθέου αναφέρθηκε στο τμήμα δρομέων, το τι έχει να επιδείξει, για την δράση του αλλά και το πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος σε αυτό.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Πόσα χρόνια λειτουργεί το τμήμα δρομέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πως προέκυψε η δημιουργία του;  “Το τμήμα λειτούργει από το Μόρτη του 2018.Η ιδέα πρόεκυψε μεταξύ 2 φίλων δρομέων ,του Μιχάλη Πουρου και του Αντρέα Συμεου. Αυτοί οι 2 φίλοι και συναθλητές εισηγήθηκαν στο τότε Δ.Σ του Σωματείου τη δημιουργία του Τμήματος Δρομέων και η ιδέα πηρέ σάρκα και οστά.”

Πόσοι είναι οι αθλητές μας και ποιες ηλικίες φιλοξενεί το τμήμα; “Αυτή τη στιγμή έχουμε 65 αθλητές Παγκυπρια από 16 μέχρι 60 Χρονών.”

Τι έχουν να επιδείξουν μέχρι στιγμής οι δρομείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Έχουμε καταγράψει διακρίσεις; “Οι Δρομείς της Ομόνοιας αν και νεοσύστατο τμήμα έχουν παρουσία σχεδόν σε όλους τους αγώνες εντός Κύπρου όπου σε κάποιους από αυτούς είχαμε αθλητές μας στις πρώτες 3 θέσεις. Επίσης έχουμε παρουσία και σε αρκετούς αγώνες του εξωτερικού. Την ερχόμενη Κυριακή για παράδειγμα θα έχουμε παρουσία στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, τον Οκτώβριο στον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και το Νοέμβριο στο Μαραθώνιο της Αθηνάς και της Θεσσαλονίκης.”

Εσείς είστε ο επικεφαλής. Ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι στο τμήμα; “Εγώ σαν μέλος του Δ.Σ του Σωματείου έχω την ευθύνη του Τμήματος των Δρομέων. Για τη καλή λειτουργιά του Τμήματος έχουμε δημιουργήσει μιαν επιτροπή που αποτελείται από τα πρώτα μελή του τμήματος και συγκεκριμένα το Μιχάλη Πουρο ο όποιος είναι και ο επικεφαλής, τον Αντρέα Συμεου,τη Γιάννα Πιτσιακου Χειλα, τον Αντρέα Δαμασκηνο,το Μαρκο Μαρκιδη και το Γιώργο Μηνα. Φυσικά τα παιδιά είναι όλοι Δρομείς. Συνεδριάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και βλέπουμε όλα όσα αφορούν το τμήμα. Ακολούθως ενημερώνουμε τους Δρομείς μας με τους οποίους έχουμε καθημερινή επαφή μέσω ενός group στο messanger.”

Αυτοί που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους δρομείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τι πρέπει να κάνουν; “Για εμάς Δρομέας είναι όποιος σηκώνετε από το καναπέ του και τρέχει έστω και 100 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θέλει οπόταν σιγά – σιγά θα κτίσει και τα 100 θα γίνουν 200, 400 ,1km και βαλε. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook και θα επικοινωνήσουμε μαζί του.”

Υπάρχει κάποιο κόστος για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν; “Ο κάθε Δρομέας με την εγγραφή του θα πάρει την επίσημη στολή της Ομάδας.Απο κει και περά το κόστος αφορά τα ρούχα ,τα παπούτσια ,το ρολόι και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με το τρέξιμο, τα όποια είναι καθαρά δικής του επιλογής.”

Διεξάγονται προπονήσεις; Υπάρχουν κλιμάκια σε διαφορετικά σημεία; Αν ναι, ποιες είναι οι μέρες των προπονήσεων; “Συνήθως ομαδικές προπονήσεις γίνονται τις Τρίτες, Πέμπτες και  Σάββατα. Οι ώρες και τα σημεία μπορεί να αλλάξουν από εβδομάδα σε εβδομάδα οπόταν οι Δρομείς μας ενημερώνονται μέσω του group που προαναφέραμε.”

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, ως τμήμα δρομέων, πραγματοποιείτε και κάποιες άλλες δραστηριότητες πέραν των αθλητικών; “Οπωσδήποτε δεν μένουμε μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Λαμβάνουμε μέρος σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Για παράδειγμα στις 9/10  θα λάβουμε μέρος οργανωμένα σαν τμήμα στην πορεία με τις ροζ φιγούρες που οργανώνει η Europa Dona Κύπρου. Μας έχει ζητηθεί επίσημα από τον οργανισμό και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε.

Προ λίγων μηνών και συγκεκριμένα την Παγκόσμια μέρα αιμοδοσίας οργανώσαμε σαν τμήμα αιμοδοσία με παρά πολύ καλή παρουσία με τους υπεύθυνους του κέντρου αίματος να μένουν πολύ ευχαριστημένοι.”

 Οι πλείστοι φαντάζομαι είναι Ομονοιάτες ωστόσο αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχει περιορισμός και το τμήμα είναι ανοικτό για όλους όσοι ενδιαφέρονται. Τι είναι αυτά που μπορεί να κερδίσει κάποιος με την ένταξη του στο τμήμα ως αθλητής και ποιοι στόχοι του τμήματος; “Πρώτα – πρώτα αυτό που θα κερδίσει κάποιος είναι η υγεία του. Από κει και περά θα νοιώσει τι σημαίνει να είσαι αθλητής της αγαπημένης σου ομάδας, αυτού του Τεράστιου Σωματείου που ονομάζεται Ομόνοια ,και να τρέχεις με το Τριφύλλι στο στήθος. Αυτό το αίσθημα είναι απερίγραπτο.”

Οι στόχοι του τμήματος ποιοι είναι; “Ένας από τους στόχους είναι να μεγαλώσουμε σαν τμήμα τόσο σε αριθμό μελών όσο και σε συμμέτοχες όντος και εκτός Κύπρου. Ένας άλλος στόχος είναι σε κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να καθιερώσουμε το δικό μας αγώνα σαν Ομόνοια Runners.”