Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Καλλικάς: «Υπάρχουν παίκτες στην ακαδημία που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα»

Καλλικάς: «Υπάρχουν παίκτες στην ακαδημία που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα»

kallikas


Στον έβδομο χρόνο παρουσίας του στα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας βρίσκεται ο προπονητής της ομάδας των U15, Χάρης Καλλικάς, ο οποίος επεσήμανε σε δηλώσεις του στην επίσημή μας ιστοσελίδα ότι υπάρχουν παίκτες στην U15 που έχουν τις δυνατότητες να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Ο νεαρός προπονητής τόνισε ότι η Ομόνοια διαθέτει την καλύτερη ακαδημία στην Κύπρο, ενώ σημείωσε ότι ο βασικός του στόχος είναι να ετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του ούτως ώστε με τη νέα σεζόν να στελεχώσουν επάξια την ομάδα των U17. Αναλυτικά η συνομιλία που είχαμε μαζί του:
Για την παρουσία της ομάδας των U15: «Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα και θεωρώ ότι είναι μέσα στις κορυφαίες του πρωταθλήματος. Οι παίκτες μου αγωνίζονται για χρόνια μαζί, παίζουν ορθόδοξο και επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ».
Για την ποιότητα των παικτών του: «Υπάρχει μπόλικο ταλέντο στην ομάδα μας και παίκτες που πιστεύω ότι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά. Επίσης διαπιστώνω ότι υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που, εάν συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και με αφοσίωση, τότε έχουν τις δυνατότητες για να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα της Ομόνοιας».
Για τους βασικούς του στόχους: «Ο βασικός μου στόχος είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται φέτος στην U15, να πάρουν εκείνα τα «εφόδια» ούτως ώστε να κατορθώσουν να αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην ομάδα των U17. Βεβαίως, σαν Ομόνοια πάντα έχουμε στόχο τις νίκες και τον πρωταθλητισμό. Ωστόσο, όταν αγωνίζεσαι σωστά, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και οι επιτυχίες».
Για την βελτίωση που σημειώνουν οι παίκτες του: «Με αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα δουλέψει και στην ομάδα των U13 και έχω παρατηρήσει ότι βελτιώθηκαν σημαντικά. Φέτος δουλεύουμε μαζί για κάτι περισσότερο από δύο μήνες και ήδη αυτά που τους ζητάω, άρχισαν να τα εφαρμόζουν στο παιχνίδι τους».
Για την ακαδημία της Ομόνοιας: «Θεωρώ πως η Ομόνοια διαθέτει την καλύτερη ακαδημία στην Κύπρο. Λάθη πάντα θα γίνονται, ωστόσο το σημαντικό είναι να βελτιώνεσαι μέσα απ’ αυτά και να γίνεσαι καλύτερος. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής της ομάδας μας και ήδη τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται. Αναμφίβολα οι Γουέιν Γουάτκινς και Αντρέας Κτωρής, είναι αυτοί που βοήθησαν στα μέγιστα ούτως ώστε η ακαδημία της Ομόνοιας να φτάσει σε τόσο ψηλό επίπεδο».
πηγή: omonoia.com.cy