Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των μικρών

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των μικρών

1267461_585551581501039_466118775_o


Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την 7η στροφή των πρωταθλημάτων των μικρότερων ηλικιών έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες μας. Δύσκολες αναμετρήσεις περιμένουν τις ομάδες κάτω των 13 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που αγωνίζονται και οι δύο εκτός έδρας με το Αποέλ. Αιώνιο ντέρμπι έχουν και οι Παίδες κάτω των 15, που αντιμετωπίζουν επίσης εκτός έδρας το Αποέλ την Κυριακή και ο μοναδικός τους στόχος είναι να κερδίσουν και να συνεχίσουν το αήττητο τους. Έξοδος γα την ΟΜΟΝΟΙΑ U17 που πάει στην Περιστερώνα για το παιχνίδι με τη Δόξα και θα κυνηγήσει την τρίτη σερί της νίκη. Εντός αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα η ομάδα Νέων με αντίπαλο το Χαλκάνορα Ιδαλίου και θα επιδιώξουν την επιστροφή στις νίκες μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής.

Με στόχο το 7 στα 7 θα πάει στο ντέρμπι με το Αποέλ για την τελευταία αγωνιστική του Α’ Ομίλου Λευκωσίας του Προαιρετικού Πρωταθλήματος U13 η ΟΜΟΝΟΙΑ 2. Με 18 βαθμούς η ομάδα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση και μία ενδεχόμενη νίκη θα της δώσει την ευκαιρία να ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και τους αντιπάλου της. Οι μικροί ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αν και μόλις 13 χρονών γνωρίζουν πως μία νίκη με το Αποέλ σημαίνει κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς και αυτήν θα κυνηγήσουν. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο και ώρα 9:00 στο γήπεδο του Κύκκου στη Λευκωσία.
Αιώνιο ντέρμπι έχουν μπροστά τους και οι μικροί ηλικίας 12 χρονών που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα αλλά στον B’ Όμιλο Λευκωσίας. Με συντελεστή 4 νικών και 2 ήττων σε 6 αγώνες οι πράσινοι στοχεύουν να κερδίσουν το παιχνίδι που θα τους επιτρέψει να μείνουν κοντά στην κορυφή και να ανεβάσουν τη ψυχολογία τους ενόψει των επόμενων 3 κρίσιμων αγωνιστικών που απομένουν. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί επίσης το Σάββατο στις 9:00 αλλά στο γήπεδο του Pascal. Θυμίζουμε ότι το παιχνίδι του πρώτου γύρου τελείωσε με νικήτρια την ΟΜΟΝΟΙΑ 1 με 2-1.

Το Σάββατο αγώνα έχουν και οι Παίδες του Χάρη Καλλικά για το Πρωτάθλημα U17 με αντίπαλο τη Δόξα στο στάδιο «Κατωκοπιά» στην Περιστερώνα με ώρα έναρξης τις 9:00. Οι πράσινοι με δύο σερί νίκες βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και στοχεύουν να κερδίσουν και αυτό τον αγώνα έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τυχών απώλειες των πρωτοπόρων. Με δύο παλικαρίσιες εμφανίσεις τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές με Ανόρθωση και ΑΕΚ που σημαδεύτηκαν με νίκες, οι Παίδες θέλουν να δείξουν τη θέληση που έχουν για να κατακτήσουν τον τίτλο και πως θα παλέψουν όλους του αγώνες.

Μετά και τις εύκολες νίκες των προηγούμενων τεσσάρων αγωνιστικών η ΟΜΟΝΟΙΑ U15 έχει να δώσει ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό αγώνα με το Αποέλ. Σε αυτό τον αγώνα δεν μετρά ούτε η βαθμολογική θέση ούτε τίποτα, αυτό που θα μετρήσει είναι το πάθος που θα επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές μας για να κερδίσουν. Όταν τελειώσει το ντέρμπι και μετά θα πρέπει να κοιτάξουν οι πράσινοι του Κυριάκου Χαϊλή τη βαθμολογία, που μέχρι στιγμή τους βρίσκει στην 2η θέση 4 βαθμούς πίσω από τον επόμενο τους αντίπαλο. Οι πράσινοι διατηρούν το αήττητο με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες αλλά αυτό δεν είναι αρκετό και θα πρέπει να παλέψουν για να πάρουν τη νίκη που εκτός από τους 3 βαθμούς θα δώσει και καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα. ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 9:00 στο γήπεδο του Pascal.

Να επιστρέψει στις νίκες επιθυμεί η ομάδα Νέων που αντιμετωπίζει το Χαλκάνορα Ιδαλίου αυτή την Κυριακή στις 14:30 στο βοηθητικό γήπεδο του ΓΣΠ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μετρά τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες αν και μπορούσε να έχει το απόλυτο, αφού στα δύο παιχνίδια που δεν κέρδισε ήταν μπροστά στο σκορ και ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος παίρνοντας έτσι μόνο ένα βαθμό στο κάθε παιχνίδι. Η ομάδα του Φάτσιο Μπούις βρίσκεται στη 2η θέση με 14 βαθμούς και πίσω μόνο από την Ανόρθωση και στοχεύει στη νίκη για να μείνει κοντά στη κορυφή και να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε απώλεια της ομάδα της Αμμοχώστου. Ενισχυμένη με ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας αναμένετε να είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ 21 στον Κυριακάτικο αγώνα αφού επέστρεψαν στην Κύπρο μετά τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Νέων οι Θεράποντος και Φιλιώτης. Μαζί με αυτούς και ίσως ποδοσφαιριστές που δεν επιλέξει να πάρει μαζί του ο Τόνι Σαβέφσκι στο παιχνίδι με τη Δόξα.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες των ομάδων μας:

Σάββατο:

09:00 Προαιρετικό Πρωτάθλημα U13 Α΄ Όμιλος: Αποέλ 2 – ΟΜΟΝΟΙΑ 2
09:00 Προαιρετικό Πρωτάθλημα U13 Β΄ Όμιλος: Αποέλ 1 – ΟΜΟΝΟΙΑ 1

11:00 Πρωτάθλημα U17: Δόξα – ΟΜΟΝΟΙΑ

Κυριακή:

09:00 Προαιρετικό  Πρωτάθλημα U15: Αποέλ – ΟΜΟΝΟΙΑ

14:30 Πρωτάθλημα U21: ΟΜΟΝΟΙΑ – Χαλκάνορας Ιδαλίου