Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η δράση της 9ης αγωνιστικής

Η δράση της 9ης αγωνιστικής

a115


Η 9η αγωνιστική στα πρωταθλήματα των ακαδημιών της ΚΟΠ έφερε την πρώτη ήττα για την ομάδα Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χάνοντας έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για την κορυφή. Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός για τις ομάδες μας που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα κάτω των 13, ενώ με νίκες συνέχισαν οι Παίδες κάτω των 15 και κάτω των 17.

Παραμονή στην κορυφή για τους πράσινους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 2 που επιβλήθηκαν με 3-1 του Διγενή και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στον Α’ Όμιλο Λευκωσίας του Προαιρετικού πρωταθλήματος U13. Οι 21 βαθμοί που μάζεψαν σε 8 αγώνες μέχρι τώρα οι μικροί κρίνεται ικανοποιητικός αριθμός και ενόψει συνέχεια ο στόχος είναι να μην χαθούν άλλοι βαθμοί και η ομάδα να τερματίσει πρώτη.
Ήττα για την εμπειρική ομάδα αυτή την αγωνιστική, που έχασε με 0-4 από τον ολυμπιακό που είναι η καλύτερη ομάδα του Β’ Ομίλου Λευκωσίας χωρίς να χάσει βαθμό. Η διαφορά ενός χρόνου στις ηλικίες των παιδιών είναι εμφανές, αφού σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που είναι 13 ετών, τα τριφυλλάκια είναι ηλικίας 12 ετών και αγωνίζονται σε αυτό το πρωτάθλημα για να πάρουν εμπειρίες ενόψει της επόμενης σεζόν.

Χωρίς να αγχωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ κάτω των 15 ετών κέρδισε με 7-2 την ΠΑΕΕΚ εκτός έδρας και παρέμενε στα ψηλά στρώματα τις βαθμολογίας. Οι πράσινοι του Κυριάκου Χαϊλή έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και πήραν μια σημαντική νίκη που θα τους βοηθήσει ενόψει της συνέχειας στο Προαιρετικό Πρωτάθλημα U15. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απέχει 7 βαθμούς από την κορυφή και στις επόμενες αγωνιστικές ελπίζει πως αυτή η διαφορά θα μειωθεί, αν και εφόσον η ίδια κερδίζει τα παιχνίδια της. Επόμενος αντίπαλος ο Διγενής την επόμενη Κυριακή εντός έδρας.

Την έβδομη της νίκη πέτυχε η ομάδα Παίδων U17 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επικρατώντας της ΑΕΚ Κουκλιών με 1-0 μέσα στην Πάφο. Ο Χάρης Καλλικάς είδε τους ποδοσφαιριστές του δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη, η οποία ήρθε έστω και με το στενό αλλά πολύτιμο 1-0, που κρατά την ομάδα κοντά στην κορυφή. Μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη θέση βρίσκονται οι πράσινοι που μετρούν ένα σερί 5 συνεχόμενων νικών και στην επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Άρη εντός έδρας θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό το σερί.

Την πρώτη της ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα U21 δέχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ, που σε εντός έδρας αναμέτρηση έχασε με 1-0 από τη Νέα Σαλαμίνα. Οι πράσινοι με αυτό το αποτέλεσμα έμεινα στην 2η θέση αλλά πλέον με 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή με τις υπόλοιπες ομάδες να τους πλησιάζουν. Ο Φάτσιο Μπούις είδε την ομάδα του να μην μπορεί να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος και έτσι να έρχεται η ήττα, από μία ομάδα όμως που δεν είναι τυχαία αφού βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στην επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας επιβάλλεται να κερδίσει εάν θέλει να μείνει στη 2η θέση και κοντά στην κορυφή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ομάδων μας στην 9η αγωνιστική:

Προαιρετικό Πρωτάθλημα U13:
ΟΜΟΝΟΙΑ 1 – Ολυμπιακός 0-4
ΟΜΟΝΟΙΑ 2 – Διγενής 3-1

Προαιρετικό Πρωτάθλημα U15:
ΠΑΕΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-7

Πρωτάθλημα U17:
ΑΕΚ Κουκλιών – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1

Πρωτάθλημα U21:
ΟΜΟΝΟΙΑ – Νέα Σαλαμίνα 0-1