Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Απάντηση Ν.Χριστοδούλου σε δημοσίευμα

Απάντηση Ν.Χριστοδούλου σε δημοσίευμα

1147756_592139480842249_245168652_o


Του Νικόλα Χριστοδούλου / ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ;

Παρόλο που τα προβλήματα της αγαπημένης μας ομάδας είναι πολύ πιο σοβαρά από το περιστατικό με το οποίο ασχολείται το συγκεκριμένο κείμενο, έχω υποχρέωση να το σχολιάσω μιας και με θίγει προσωπικά με τρόπο ύπουλο και άδικο.

Το πρωινό το Σαββάτου που μας πέρασε δεν μπήκε καλά. Ο μήνας Φεβρουάριος ξεκίνησε άσχημα. Τα πάμπολλα μηνύματα των φίλων, που μόλις είχαν διαβάσει το άρθρο του δημοσιογράφου Πανίκου, αναφορικά με τη «δική» μου εισήγηση για την «ιδιωτικοποίηση» των ακαδημιών του Αθλητικού Συλλόγου ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας (ΑΣΟΛ), ήταν όντως συγκινητικά.

Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ραγδαίες. Η αλήθεια έψαχνε τα σωστά κανάλια για να βρει το δρόμο της. Η λάσπη και το ψέμα, παρόλο που στο σημερινό κόσμο έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Δεν θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω τα ανυπόστατα ερωτήματα της επιφανειακής προσέγγισης του συγκεκριμένου άρθρου, παρά μόνο θα σχολιάσω το εξής: Ας πάρουμε σαν δεδομένο ότι όλα όσα αναφέρονται είναι αλήθεια. Ο δημοσιογράφος παραβλέπει μια μικρή αλλά ίσως τη σημαντικότερη λεπτομέρεια.

Ερωτώ το συγκεκριμένο δημοσιογράφο: Η προτεινόμενη Επιτροπή Διαχείρισης των ακαδημιών του ΑΣΟΛ, για την οποία κάνετε αναφορά, αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα από τον ΑΣΟΛ; Η απάντηση απλή και μονολεκτική: ΟΧΙ. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο «πλούτος» ή όλα τα «περιουσιακά στοιχεία» που θα αποκομίσει το συγκεκριμένο Τμήμα από τη «στυγνή εκμετάλλευση» των ακαδημιών ΑΣΟΛ, παραμένουν στον ίδιο τον ΑΣΟΛ. Για ποια ιδιωτικοποίηση και πράσινα άλογα αναφέρεται ο Πανίκος;

Καλά θα ήταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να έμπαινε στον κόπο να εξετάσει τις ακαδημίες του ΑΣΟΛ σε βάθος. Ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται τις ακαδημίες τώρα, πότε τις ανέλαβαν, τι ανέλαβαν (ενημερωτικά ανέλαβαν από τους προηγούμενους διαχειριστές στις 15/08/2013, μια υπό διάλυση ακαδημία, με χρέος περίπου €100.000, μέρος του οποίου μάλιστα χρονολογείται από το 2010) και τι τους ώθησε να θέλουν η διαχείριση των ακαδημιών να μην αποφασίζεται εξ’ ολοκλήρου από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ μας προ του χείλους της καταστροφής.

Ας υποθέσουμε ότι εργάζεστε σε ένα συγκεκριμένο Τμήμα με ετήσιο προϋπολογισμό, ας πούμε €80.000. Προσπαθούσατε με νύχια και με δόντια να είστε συνεπείς όχι μόνο με τις φετινές σας υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα να καταφέρετε να συνεισφέρετε στα τόσα χρέη που χρονολογούνται και τα οποία κληρονομήσατε από τους προκάτοχούς σας (όχι μόνο φυσικά τους τελευταίους). Πως θα νιώθατε, αν ένα ωραίο πρωινό, με εντολή από τα ανώτατα στρώματα του οργανισμού (ενός οργανισμού με ετήσιο προϋπολογισμό ύψους €6.000.000 περίπου), το κεντρικό λογιστήριο, λόγω έκτακτων αναγκών, σας ενημερώνει ότι θα «δανειστεί» από εσάς το ποσό των €5.000 (τα ποσά έχουν σημασία). Προσέξτε, δεν ζητά την άδεια σας, απλά σας ενημερώνει.

Φυσικά, όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας. Σκοπός του άρθρου δεν ήταν η επίδειξη ευαισθησίας σε ότι αφορά την ακαδημία του ΑΣΟΛ και το μέλλον της. Σιγά μην ενδιαφέρει τον οποιοδήποτε, εκτός ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι ακαδημίες του ΑΣΟΛ. Στόχος του άρθρου ήταν η σπίλωση του υποφαινόμενου, με απώτερο σκοπό τη σπίλωση του ονόματος του και κατ’ επέκταση τα κύρους του ενόψει των επικείμενων εκλογών για ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. του σωματείου μας.
Από ποιους; Προφανώς από υφιστάμενα μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΟΛ που προτίθενται να επιδιώξουν την επανεκλογή τους και που έχουν φωτογραφίσει τον υποφαινόμενο ως πιθανό αντίπαλο.

Γιατί πιθανώς μέλη του Δ.Σ.; Η συγκεκριμένη εισήγηση (τα «αποκαλυπτικά» έγγραφα του ρεπορτάζ) είχε προωθηθεί ηλεκτρονικά από τον υποφαινόμενο, στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. με σκοπό την εξέτασή της σε μελλοντική συνεδρία του Δ.Σ. Ενημερωτικά, ο υποφαινόμενος ήταν ένας εκ των τριών ατόμων του Δ.Σ. που είχαν διοριστεί ως υπεύθυνοι (συνδετικοί κρίκοι) μεταξύ του Δ.Σ. και των ανθρώπων που διαχειρίζονται αφιλοκερδώς, με πολύ κόπο και μόχθο, αυτή τη στιγμή τις ακαδημίες του ΑΣΟΛ.

Θα ήμουν αχάριστος αν δεν εξέφραζα τις ευχαριστίες μου στο φίλο Πανίκο και στους υπόλοιπους άσπονδους φίλους, για την ευκαιρία που συνεχώς δίνουν ούτως ώστε αλήθεια να βγαίνει στην επιφάνεια.

Τελικά, η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που βράδιασε, το φως έλαμψε.

ΥΓ.
1. Αυτός είναι ο ορισμός της ΔΙΑΡΡΟΗΣ (για όσους δεν έχουν ακόμη κατανοήσει την ετυμολογική έννοια της λέξης). Ανώνυμη, βρώμικη, χωρίς ήθος και χωρίς ουσία.
2. Σχετική επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στο Δ.Σ του ΑΣΟΛ, μέσω της οποίας ο υποφαινόμενος ζητά την επίσημη τοποθέτηση του σωματείου έναντι των συγκεκριμένων κατηγοριών.