Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Απολογισμός που δεν πρέπει να επαναληφθεί

Απολογισμός που δεν πρέπει να επαναληφθεί

a118


Καθόλου καλά δεν εξελίχθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των μικρότερων ομάδων  της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στο Σαββατοκύριακο που διανύσαμε. Άσχημο ξεκίνημα είχαν οι ομάδες κάτω των 13 και 15 ετών στην πρεμιέρα των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Elite και Premier. Ήττα που τις αφήνει  λιγότερες πιθανότητες για τον τίτλο υπέστη η ομάδα Νέων και πλέον βλέπει στο επόμενο παιχνίδι κυνηγώντας τη νίκη και ότι βγει. Η μοναδική νίκη ήρθε από την ΟΜΟΝΟΙΑ U17 με 5-3 εκτός έδρας. Καθόλου καλός απολογισμός που δεν αρμόζει σε μια ομάδα όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ και θα πρέπει να μην επαναληφθεί.

Ξεκίνημα με ήττα υπέστη η ΟΜΟΝΟΙΑ (2000) στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Elite U13. Οι πράσινοι ταξίδεψαν στην Λεμεσό για να αντιμετωπίσουν την ομάδα Ν&Σ Ερήμης, από την οποία έχασαν όμως με 3-1 κάνοντας ποδαρικό με το αριστερό. Αν και προηγήθηκε στο σκορ το τριφύλλι με τέρμα του Εμμανουήλ Χρυσοστόμου δεν κατάφερε να έχει βαθμολογικό όφελος. Στο πράσινο στρατόπεδο βλέπουν τη συνεχεία και ελπίζουν σε καλύτερα αποτελέσματα, στην επόμενη αγωνιστική η ΟΜΟΝΟΙΑ φιλοξενεί την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ήττα με αρκετά παράπονα για την ΟΜΟΝΟΙΑ (2001) που αγωνίστηκε με λιγότερο ποδοσφαιριστή λόγω αποβολής στο 20ο λεπτό. Το ΘΟΪ ήταν νικητής της αναμέτρησης, που αν η ομάδας μας δεν έπαιζε με 10 παίκτες δύσκολα θα έχανε. Η ομάδα της Λακατάμιας προηγήθηκε με 1-0 αλλά οι πράσινοι ανέτρεψαν το σκορ σε 2-1 αν και παίζοντας με λιγότερο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο, με το ημίχρονο τελικά να κλείνει με την ΟΜΟΝΟΙΑ μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη όσο και αν οι μικροί πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις δέχτηκαν δύο τέρματα και έχασαν τελικά με 3-2. Στην 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος  Premier U13 η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών εκτός έδρας.

Με ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Πρωτάθλημα Elite U15 η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πράσινοι του Κυριάκου Χαϊλή έχασαν από το Αποέλ εκτός έδρας με 2-1 κάνοντας κακό ποδαρικό στην πρεμιέρα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε θετικά για τους πράσινους αφού προηγήθηκαν με στο σκορ με τον Αρέστη Νικολάου αλλά οι  αντίπαλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα, με το Αποέλ να είναι αυτό που τα κατάφερε, παίρνοντας και τη νίκη με 2-1. Η επόμενη αγωνιστική φέρνει άλλο ένα ντέρμπι για την ομάδα μας, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΑΕΛ εντός έδρας και η νίκη είναι επιβεβλημένη.

Νικήτρια από τη Λεμεσό έφυγε η ΟΜΟΝΟΙΑ με αντίπαλο τον Άρη κερδίζοντας τον με 5-3, για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παίδων U17. Οι πράσινοι του Χάρη Καλλικά επιβλήθηκαν της ομάδας της Λεμεσού έχοντας για σκόρερ του κάθε τέρματος διαφορετικό ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα γκολ πέτυχαν οι Α. Ονησιφόρου, Γ. Τσιαπίνης, Α. Ηροδότου, Χ. Χαραλάμπους και Μ. Κίκας. Στη βαθμολογία, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στη 5η θέση με 41 βαθμούς, 9 λιγότερους από τους πρωτοπόρους αν και μικρή σημασία έχει αφού ο τίτλος χάθηκε εδώ και καιρό. Η συνέχεια είναι την επόμενη εβδομάδα όπου το τριφύλλι φιλοξενεί τον Εθνικό Άχνας.

Ένα βήμα εμπρός δυο βήματα πίσω κάνει η ομάδα Νέων, που μετά τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής που είδε τη διαφορά από την κορυφή να μειώνεται ήρθε πάλι η ήττα και η απομάκρυνση στους έξι βαθμούς από την κορυφή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε την ήττα με 1-0 από τη Νέα Σαλαμίνα εκτός έδρας και έκανε το έργο της για τον τίτλο ακόμη δυσκολότερο αφού δεν εξαρτάτε από τα δικά της αποτελέσματα ο τίτλος. Αν και τέσσερις αγωνιστικές απομένουν πριν το τέλος του πρωταθλήματος Νέων U21 οι ελπίδες για την κατάκτηση του δεν έχουν χαθεί εντελώς αλλά δεν μπορεί να υπάρξουν περεταίρω απώλειες.

Όλα τα αποτελέσματα των ομάδων μας:
Ν&Σ Ερήμης 3 – 1 ΟΜΟΝΟΙΑ (Elite U13)
ΟΜΟΝΟΙΑ 2 – 3 ΘΟΪ Λακατάμιας (Premier U13)
Αποέλ 2 – 1 ΟΜΟΝΟΙΑ (Elite U15)
Άρης 3 – 5 ΟΜΟΝΟΙΑ (U17)
Νέα Σαλαμίνα 1 – 0 ΟΜΟΝΟΙΑ (U21)