Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ “Μάθαμε πολλά στο εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα”

“Μάθαμε πολλά στο εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα”


Ο Άντρος Αυλωνίτης, προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ U13A, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του από τη συμμετοχή στο εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και αξιολόγηση ποδοσφαιριστών της ακαδημίας μας που έγινε αυτή τη βδομάδα, σε συνεργασία με τον κορυφαίο προπονητή στον τομέα του ποδοσφαιρικού μυαλού, κ. Michel Bruyninckx και το συνεργάτη του κ. Dirk Gyselinckx.

“Το πρόγραμμα που μας έδειξαν οι Βέλγοι προπονητές ήταν ασφαλώς αρκετά ενδιαφέρον. Ήταν κάτι νέο για μας αλλά και για τα παιδιά, και όλοι είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά από ανθρώπους που εργάζονται σε μεγάλες ακαδημίες ομάδων της Ευρώπης. Πολλά από αυτά εύχομαι να τα εφαρμόσουμε και στη δική μας ακαδημία”, δήλωσε αρχικά στο OmonoiaNews ο τεχνικός των U13.

Ο Άντρος Αυλωνίτης, πιστεύει πως ταλέντο υπάρχει στην Κύπρο, όμως για να δούμε τις ομάδες να στηρίζονται στις ακαδημίες τους, θα πρέπει να δοθούν τα εχέγγυα από τις διοικήσεις αλλά και να υπάρξει αρκετή υπομονή από όλους. “Μόνο κερδισμένοι θα βγούμε, φτάνει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες μας. Πρέπει να δοθούν τα εχέγγυα ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ταλέντο υπάρχει, και στην ΟΜΟΝΟΙΑ, και σε άλλες ομάδες. Το θέμα είναι να επενδύσουν οι διοικήσεις και να πιστέψουν πως υπάρχει μέλλον στην ακαδημία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να το πετύχει. Χρειάζεται πίστη και υπομονή. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη”, σχολίασε ο Κύπριος τεχνικός.

Ο κος Αυλωνίτης είχε φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει το να είσαι μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. “Είναι ο πρώτος μου χρόνος στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας και της πράσινης ακαδημίας, και ελπίζω να μπορώ να βοηθήσω και γω με τη δουλειά μου να πετύχουμε τους στόχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Ακαδημίας”, μας ανέφερε.