Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Μπούις: «Οι νεαροί Κύπριοι δεν μπορούν να αποκτήσουν εμπειρίες»

Μπούις: «Οι νεαροί Κύπριοι δεν μπορούν να αποκτήσουν εμπειρίες»

U21-VsAnorthosi (36)


Την άποψη του Φάτσιο Μπούις για τον αγώνα της Εθνικής Βελγίου με την Εθνική Κύπρου ζήτησαν από την ιστοσελίδα sporza του Βελγίου. Ο προπονητής της ομάδας Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υποστηρίζει ότι η Κύπρος είναι το αουτσάιντερ στον αγώνα όμως οι παίκτες πηγαίνουν για να τα δώσουν όλα και να έχουν βαθμολογικό όφελος. Διαβάστε πιο κάτω όσα είπε ο Βέλγος προπονητής, που βρίσκεται εδώ και 9 χρόνια στο νησί μας:

Το πρόβλημα της Κύπρου: «Ο μεγάλος αριθμός ξένων παικτών είναι πρόβλημα. Πολλοί νεαροί Κύπριοι δεν μπορούν να αποκτήσουν εμπειρίες, ενώ ακόμη και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν είναι όλο βασικοί στις ομάδες τους. Μειώθηκε ο αριθμός των ξένων παικτών λόγω της οικονομικής κρίσης όμως παρά το γεγονός αυτό δεν άλλαξε η κατάσταση».

Το παράδειγμα: «Στην Κύπρο έχουν μεγάλο σεβασμό για τους “κόκκινους διαβόλους”. Γνωρίζουν πως αν και είναι μια μικρή χώρα βρίσκεται στην 4η θέση στην κατάταξη της ΦΙΦΑ και αποτελεί παράδειγμα. Στην Κύπρο όμως δεν έχουν υπομονή να περιμένουν τους νέους παίκτες και να στηριχθούν πάνω τους».

Για το αουτσάιντερ: «Για τον αγώνα του Σαββάτου η Κύπρος γνωρίζει ότι είναι το αουτσάιντερ, όμως υπάρχει πίστη ότι θα καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσμα που θα αποφέρει βαθμολογικό κέρδος. Θα πρέπει να παίξουν αμυντικά και να προσπαθήσουν με αντεπιθέσεις, ενώ θα πρέπει να έχουν λύσεις από τον πάγκο».

Τα κίνητρα: «Η Κύπρος παραμένει μικρή χώρα, όμως με το νέο προπονητή έγιναν περισσότερα τα κίνητρα. Θέλουν να κερδίζουν και δεν βλέπουν την Εθνική ως χάσιμο χρόνου. Παίζουν για την πατρίδα τους και θα τα δώσουν όλα».