Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η δουλειά και η αγάπη φέρνουν αποτελέσματα

Η δουλειά και η αγάπη φέρνουν αποτελέσματα

2002-03 (Copy)


Νοέμβριος του 2012 και η ιστοσελίδα μας στα πλαίσια της προώθησης της Ακαδημίας (σ.σ. τότε η ακαδημία δεν είχε σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα και η ιστοσελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σπάνια ενημερωνόταν με αυτά), μετέβη στα γήπεδα του Ασπίς στο Γέρι, για να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο τα παιδιά. Συμπτωματικά, η προπόνηση που παρακολουθήσαμε ήταν της ομάδας 2003 με προπονητή τον τότε Λειτουργό της Ακαδημίας Αντρέα Μιλιώτη, που μόλις είχε λάβει το UEFA C. Ήταν μια από τις πρώτες πρώτες προπονήσεις εκείνης της ομάδας, με εκείνο τον προπονητή.

Στην αρχή σαστίσαμε! Τα παιδάκια (τότε 9-10 χρόνων) φώναζαν, δεν συγκεντρώνονταν. Ο προπονητής έδειχνε τις ασκήσεις, κάποιοι παρακολουθούσαν, άλλοι απλά φώναζαν και το διασκέδαζαν. Η πραγματικότητα είναι πως μας δημιουργήθηκε ένας μικρός πονοκέφαλος, ο Μιλιώτης όμως μας είπε “είναι απλά παιδιά που περνάνε καλά. Σιγά σιγά θα τα βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν και θα στρώσουν”. Η ίδια ομάδα, με κάποιες μικρές προσθήκες, χθες κατέκτησε το τουρνουά της Αγίας Νάπας και μας συγκίνησε όλους με το πάθος που φώναζε “ΟΜΟΝΟΙΑ”. Για την ακρίβια, η ομάδα αυτή έχει κατακτήσει όλα τα τουρνουά που συμμετείχε. Στην προπόνηση της πλέον δεν έχει όμως καμία σχέση με τότε!

Η σκληρή δουλειά του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, η αγάπη για αυτό που κάνουν, έφερε χθες αποτελέσματα. Σιγά σιγά ήρθε η συγκέντρωση, οι ασκήσεις εκτελούνται σωστά, κάθε μέρα τα παιδιά μαθαίνουν κάτι καινούριο. Το ίδιο και ο προπονητής ο οποίος φροντίζει να επιμορφώνεται και να εξελίσσεται. Και το ίδιο ισχύει για όλους τους προπονητές της ακαδημίας. Μπορεί να μην κοουτσάρουν μεγάλη ομάδα, αγαπούν όμως αυτό που κάνουν, βάζουν όλο τους το πάθος, ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Για τη 2003 της Λευκωσίας τα είπαμε. Η ιστορία της μοιάζει με πολλές άλλες! Οι ομάδες γεννηθέντων του 1999 και του 2000, κατέκτησαν επίσης πρωτιές! Πριν δυο χρόνια έφτασαν τελικό αλλά έχασαν. Δούλεψαν, βελτιώθηκαν, επέστρεψαν δριμύτερες! Οι 2003 Λεμεσού έφτασαν μέχρι τα πρημιτελικά, ενώ οι 2003Β έχασαν στους 16 στα πέναλτι από τους προαναφερθέντες (απίστευτο το βάθος στο 2003). Οι μικροί του 2005 ήταν πέρσι 6οι, φέτος είναι δεύτεροι και στοχεύουν την κορυφή(Grassroots). Οι 2006 και 2007, ήταν τελευταίοι, φέτος είναι πρώτοι στα Grassroots ενώ έφτασαν ως τα ημιτελικά της Αγίας Νάπας (κλιμάκιο Λεμεσού στους 2006, κλιμάκιο Λευκωσίας στους 2007). Οι 2004 και 2005 παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση και από τις τελευταίες θέσεις που ήταν πέρσι φέτος είναι στις πρώτες και μπορούν να ανταγωνιστούν οποιονδήποτε (Grassroots)! Οι 2001 αποκλείστηκε από ατυχία στα ημιτελικά, ενώ αποτελεί την πρώτη ομάδα που κατέκτησε τουρνουά στην Αγία Νάπα. Οι 2002 της Λευκωσίας και της Λεμεσού, πέρασαν τους ομίλους και στοχεύουν να γίνουν ακόμα καλύτερες. Οι 2008 Λεμεσού και Λάρνακας, έφτασαν και οι 2 ως τα προημιτελικά, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στα κλιμάκια. Τέλος δεν θα μπορούσε να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία στα περιφερειακά κλιμάκια Λεμεσού και Λάρνακας. Η διαφορά του πέρσι με το φέτος, είναι χαώδης και σε αποτελέσματα, αλλά και σε εξέλιξη των παιδιών! Η στελέχωση των 2 τμημάτων και η καλύτερη τους οργάνωση, έφερε αποτελέσματα που δίνουν δύναμη να συνεχίσει η σκληρή δουλειά!

Βέβαια, όπως λέει και ο προπονητής της 2003 στο βίντεο που έγινε viral στο Facebook, στόχος δεν είναι να κατακτούν τα παιδιά τουρνουά. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτοσκοπός, αυτοσκοπός να αναπτύσσονται ορθά τα παιδιά, αυτό όμως αντικατοπτρίζεται από τις νίκες. Στόχος είναι να καταφέρουν να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για να τα καταφέρουν, όλη αυτή η αγάπη για αυτό που κάνουν, πρέπει να συνεχίσει να μεγαλώνει. Η δουλειά δεν σταματά ποτέ, ούτε όταν έρθει η μέρα που κάποιοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα. Αυτή η ακαδημία, είναι το μέλλον και η ελπίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Για τους ανθρώπους που την στελεχώνουν είμαστε σίγουροι, ελπίζουμε να τους παρέχονται πάντα και τα μέσα να δουλεύουν σωστά.

Οι προπονητές μας πιο κάτω:

1999 (u17): Χάρης Καλλυκάς

2000: Κυριάκος Χαϊλής

2001: Αντρέας Αυλωνίτης

2002: Βαγγέλης Ευαγγέλου (Λευκωσία) Δήμος Θεοδώρου (Λεμεσός)

2003: Αντρέας Μιλιώτης (Λευκωσία), Κύπρος Σπύρου (Λεμεσός), Χρίστος Χριστοδούλου (2003Β)

2004: Χρίστος Παναγιώτου

2005: Γιώργος Χατζήκυριακου

2006 και 2007: Μάριος Νικολάου

2006 Λεμεσού: Οδυσσέας Οδυσσέος

2008: Δάνος Δαμιανού (Λάρνακα) και Άθως Μακρής(Λεμεσού)