Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σε εφαρμογή το πλάνο ανάπτυξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου

Σε εφαρμογή το πλάνο ανάπτυξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου

team2003Vermio (1)


Σε εφαρμογή το πλάνο ανάπτυξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Σωματείου μας. Αναλυτικά:

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το Σωματείο μας στην ανάπτυξη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, στην οποία ήδη εφαρμόζεται πλάνο αναδιοργάνωσης, που στόχο έχει να δημιουργήσει τις υποδομές και τις συνθήκες, ώστε σε βάθος χρόνου να τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θα αναδεικνύονται μέσα από τα “σπλάχνα” της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η Ακαδημία Ποδοσφαίρου έχει εγγεγραμμένα 543 παιδιά και εργοδοτεί συνολικά 34 προπονητές, ενώ διαθέτει ομάδες στις πιο κάτω ηλικιακές κατηγορίες:

U21
U17
U16
U15
U13 Λευκωσίας (1 και 2)
U13 Λάρνακας
U13 Λεμεσού
Grassroots – 22 ομάδες (11 ομάδες στη Λευκωσία, 7 ομάδες στη Λάρνακα και 4 ομάδες στη Λεμεσό)

Για τις ανάγκες προπονήσεων και αγώνων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, χρησιμοποιούνται οι πιο κάτω αθλητικές εγκαταστάσεις:
προπονητικό κέντρο “Ηλίας Πούλλος”
γήπεδο ΑΟΛ Λακατάμειας
κοινοτικό γήπεδο Κοκκινοτριμιθιάς
γήπεδα ΑΣΠΙΣ Ποταμιάς
γήπεδο ΑΣΠΙΣ Γερίου
γήπεδο Ορφέα Λευκωσίας
γήπεδο Αναγέννησης Λυθροδόντα
βοηθητικό γήπεδο Μακαρείου σταδίου
γήπεδα L.F.C. Λειβάδια
γήπεδο ΑΣΠΙΣ Πύλας|
γήπεδο Ερμή Πολεμιδιών
γήπεδα Καρανικόλα

Επίσης, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί μέρος των αθλητικών εγκαταστάσεων της πρώτης ομάδας (π.χ. γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτήριο).

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συμφωνία που έχει συνάψει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου με το Αθλητικό Τμήμα της Ιδιωτικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ.

Πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα επιστημονικές μετρήσεις, σε συνεργασία μεαθλίατρο, εργοφυσιολόγο, ποδολόγο και γυμναστές.

Ακόμη, διεξάγονται προγραμματισμένα σεμινάρια, σε συνεργασία με αθλητικό ψυχολόγο και διατροφολόγο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου συμμετείχε στα ακόλουθα διεθνή τουρνουά, υψηλού επιπέδου:

– Αρχικά η ομάδα των U19 έδωσε το παρών της στο τουρνουά “Karel Stegeman”, στο Ρούουρλο της Ολλανδίας.

– Ακολούθως οι γεννηθέντες τα έτη 2003, 2004 και 2005 ποδοσφαιριστές, συμμετείχαν σε τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία “Aspire”, στο Κατάρ.

– Έπειτα ομάδα των U12 συμμετείχε στο “Hannah Stiftungs Cup 2015”, που διοργανώθηκε στη Βόνη, της Γερμανίας.

Στα πιο πάνω τουρνουά οι ομάδες μας αντιμετώπισαν ομάδες που αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, όπως Γκεντ Βελγίου, Τβέντε και Τζβόλε Ολλανδίας, Κολωνία, Ανόβερο, Μπόχουμ Γερμανίας και Βικτόρια Πίλζεν Τσεχίας, λαμβάνοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Η συμμετοχή σε όλα τα πιο πάνω τουρνουά έγινε μετά από πρόσκληση που έλαβε η Ακαδημία μας, μέσωτων πολύ καλών σχέσεων που έχει αρχίσει να αναπτύσσει με Ακαδημίες Ευρωπαϊκών Συλλόγων, αλλά και Συλλόγων από άλλες χώρες του εξωτερικού, ούτως ώστε να δώσει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές της να διαγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Η προσπάθεια για συμμετοχή ομάδων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου σε τουρνουά του εξωτερικού, θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον. Βασική επιδίωξη μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά είναι η απόκτηση εμπειριών από πλευράς ποδοσφαιριστών και προπονητικής ομάδας, αλλά και ο άμεσος εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.