Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου

Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου

ekdilosi-akadimias-2016-b (8)


Ομιλίες, διαλέξεις, βραβεύσεις και άλλα, στην πετυχημένη εκδήλωσης της “πράσινης” ακαδημίας. Η επίσημη ενημέρωση για όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Σωματείου μας:

Πραγματοποιήθηκε χθες (03/02), με επιτυχία, η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Σωματείου μας, στα πλαίσια της οποίας βραβεύθηκαν από το Σωματείο μας, ομάδες και ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας.

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της λειτουργίας του Σωματείου μας.

Δεν είναι μόνο η φιλοδοξία πως, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αναδείξει τους νέους αστέρες της ομάδας μας, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι διδάσκει στα νέα παιδιά τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως βέβαια και καθοδηγεί τα παιδιά σε ένα σωστό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, μακριά από ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ήδη εφαρμόζει συγκεκριμένο πλάνο, που στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε σε βάθος χρόνου να καταστεί εφικτό να τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θα αναδεικνύονται μέσα από τα “σπλάχνα” της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η Ακαδημία Ποδοσφαίρου έχει εγγεγραμμένα 543 παιδιά και εργοδοτεί 34 προπονητές, ενώ διαθέτει 30 ομάδες που διαγωνίζεται στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Για τις ανάγκες προπονήσεων και αγώνων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, χρησιμοποιούνται 12 γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης μίλησαν στα παιδιά της Ακαδημίας μας, ο οργανωτικός Υπεύθυνος της Ακαδημίας, κ. Ανδρέας Μηλιώτης, ο Τεχνικός Υπεύθυνος των Τμημάτων Υποδομής U13 μέχρι U21, κ. Φάτζιο Μπούις και ο Τεχνικός Υπεύθυνος ομάδων Grassroots, κ. Νέναντ Στάροβλαχ.

Επίσης, σύντομη ομιλία παρέθεσαν και ο εκ των αρχηγών της ομάδας μας, Ρενάτο Μαργκάσα, όπως και ο Μάριος Δημητρίου, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ακόμη, τα παιδιά της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο χρήσιμες διαλέξεις.

Η μία διάλεξη έγινε από τον αθλίατρο, Δρ. Γιαννάκη Βασιλείου, ο οποίος μίλησε κυρίως για την πρόληψη και την αποκατάσταση από τραυματισμούς, όπως και για διάφορα επιστημονικής φύσεως θέματα, που αφορούν έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Τη δεύτερη διάλεξη παρέθεσε ο Δρ. Χάρης Τύμβιος, ο οποίος είναι βιοχημικός με ειδίκευση στους αθλητική βιοχημεία, είναι μέλος του ιατρικού τιμ της πρώτης ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και είναι υπεύθυνος για έγκαιρη πρόβλεψη μυϊκών τραυματισμών και υπερκόπωσης.

Επιπλέον, τα παιδιά της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο, που ανέδειξε την δράση της Ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν και οι ακόλουθες ομαδικές και ατομικές βραβεύσεις:
– Πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα: γεννηθέντες 2008
– Πιο βελτιωμένη ομάδα: γεννηθέντες 2004
– Πιο πειθαρχημένη ομάδα: γεννηθέντες 2007
– Πιο ενισχυμένη ομάδα: γεννηθέντες 2005
– Πιο υποσχόμενη ομάδα: γεννηθέντες 2006

– Βραβείο Τίμιου παιχνιδιού: Μιχάλης Φιλίππου, ποδοσφαιριστής U21

– Πιο βελτιωμένη ομάδα: ομάδα U13
– Ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί: ομάδα U15
– Ομάδα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στις εθνικές ομάδες: ομάδα U17
– Πιο υποσχόμενη ομάδα: ομάδα U13B
– Ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική θέση: ομάδα U16

– Καλύτερη ντρίμπλα: Άγγελος Ζευκής (ομάδα U13B)
– Καλύτερη κοντινή μεταβίβαση και καλύτερες λήψεις αποφάσεων: Χρίστος Παστού (ομάδα U17)
– Καλύτερη μακρινή μεταβίβαση και καλύτερο σταμάτημα μπάλας: Ανδρέας Χατζηγάννης (ομάδα U15)
– Καλύτερο οδήγημα μπάλας: Ενρίκε Κάττου (ομάδα U15)
– Πιο επιδέξιος ποδοσφαιριστής: Χρίστος Κουρουσιακλής (ομάδα U16)

Επίσης, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου θεώρησε χρέος της να βραβεύσει τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας «Πυργά FC», κ. Παναγιώτη Μανώλη, ο οποίος προέτρεψε έναν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας του, να ενταχθούν στα Επίλεκτα Τμήματα Υποδομής της ομάδας μας, αφού πρώτα πέρασαν με επιτυχία από τη διαδικασία των δοκιμαστικών της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Σωματείου μας.

Δείτε ακόμη:
– Αυτόγραφα και φωτογραφίες από Ρενάτο και Μάριο
– GALLERY: Η εκδήλωση της ακαδημίας
– Στιγμές από την εκδήλωση της ακαδημίας
– Μάριος: «Πολύ σημαντικός ο ρόλος των γονιών»
– Μαργκάσα: «Να δίνετε το καλύτερο σας εαυτό»