Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Στο αρχικό σχήμα ο Φιάκας, ήττα για την Εθνική Νέων στην πρεμιέρα

Στο αρχικό σχήμα ο Φιάκας, ήττα για την Εθνική Νέων στην πρεμιέρα

 


Πρεμιέρα με ήττα 4-0 από την πολύ καλή Κροατία για την Εθνική Νέων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19. Ο αγώνας έγινε στο προπονητικό κέντρο της Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου στην Podgorica. Στους πρώτους έντεκα του Νεόφυτου Λάρκου ήταν και ο Σωτήρης Φιάκας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που αντικαταστάθηκε στο 76ο λεπτό. Η Εθνική Κύπρου ανεξάρτητα από την ήττα διατηρεί τις ελπίδες της για διάκριση, καθώς εκκρεμούν δύο αγώνες μέχρι το φινάλε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι νεαροί διεθνείς είχαν πολύ καλή παρουσία όμως δυστυχώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Λόβρεν στο 37′. neonvskroatia-1Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε νωρίς το δεύτερο γκολ και η πολύ καλή Κροατία επέβαλε το ρυθμό της και έφτασε δίκαια στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Στο 52′ ο Σόλντο πέτυχε το 2-0 για τους Κροάτες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 ο Μάτζιτς στο 60′. Ο Μάγιερ στο 61′ διαμόρφωσε το 4-0.

«Χάσαμε δίκαια από μια καλύτερη ομάδα πιο υψηλού επιπέδου. Από τώρα αρχίζουμε την προσπάθεια μας για το επόμενο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο που θα είναι σταθμός για την πορεία μας στη διοργάνωση και την προσπάθεια μας για την καλύτερη δυνατό παρουσία στον όμιλο. Θα δουλέψουμε σε όλους τους τομείς για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι την ερχόμενη Παρασκευή και να διεκδικήσουμε το καλύτερο», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ομοσπονδιακού προπονητή της ομάδας, Νεόφυτου Λάρκου, λίγο μετά το σημερινό φινάλε.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Μιχήλ, Στ. Παντελή, Πηλέα, Καλλή, Αρτυματά, Ανδρέου, Φιάκα (76′ Σαθιάς), Σιλβέστρο (46′ Ματθαίου), Ιερείδη, Νεοφύτου, Χαραλάμπους.

ethniki-neon-u19

Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, η Εθνικη Νησιών Φαρόε κέρδισε με ανατροπή 2-1 την αντίστοιχη του Μαυροβούνιο. Στις 11 Νοεμβρίου θα γίνουν οι αγώνες Μαυροβούνιο – Κύπρος και Κροατία – Νησιά Φαρόε. Φινάλε στις 14 Νοεμβρίου με τις αναμετρήσεις Κύπρος – Νησιά Φαρόε και Μαυροβούνιο – Κροατία. Οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης θα εξασφαλίσουν εισιτήριο συμμετοχής στον Elite round.

Στην προκριματική φάση συμμετέχουν 52 ομάδες που κληρώθηκαν σε 13 ομίλους. Από κάθε όμιλο θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες (σύνολο 26) και η καλύτερη τρίτη ομάδα. Απευθείας στον elite round περνά η Ισπανία. Η τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στη Γεωργία, που δεν λαμβάνει μέρος σε προκριματικές φάσεις.