Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Με βασικό το Φιάκα, διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση η Εθνική...

Με βασικό το Φιάκα, διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση η Εθνική Νέων

ethnikineon-1


Νίκη με 1-0 επί του Μαυροβουνίου πέτυχε η Εθνική Νέων, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19, με το Σωτήρη Φιάκα να αγωνίζεται σε ολόκληρο τον αγώνα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου διατήρησε έτσι της ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλα θα κριθούν στο φινάλε της ερχόμενης Δευτέρας, στον αγώνα της Κύπρου με τα Νησιά Φαρόε, που ισοβαθμούν στην 2η θέση με τρεις βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς άρχισαν δυνατά όμως με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία. Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Κύπρος δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία και γενικά η παρουσία ήταν σαφώς καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην εξέλιξη της πορείας. Στο 75ο λεπτό ο Νικόλας Ματθαίου με βολίδα νίκησε τον τερματοφύλακα του Μαυροβουνίου, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Νεόφυτου Λάρκου.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους: Παρασκευά, Ιωάννου, Φιάκκα, Αρτυματά, Ανδρέου, Ιερείδη (88′ Μουστάκης), Χαραλάμπους (90′ Σαθιάς), Νεοφύτου, Κυριάκου, Ματθαίου, Στ. Παντελή (71′ Σιλβέστρος).

ethnikineon-2

«Συγχαρητήρια για τη σπουδαία σας νίκη, ήταν μια μεγάλη ημέρα για εσάς και η προσπάθεια σας δίκαια επιβραβεύτηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα. Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για πρόκριση αλλά ακόμη δεν προκριθήκαμε.

Ξέρω τη σημασία αυτής της επιτυχίας και σήμερα έχετε δικαίωμα να την απολαύσετε. Από αύριο το πρωί αρχίζουμε δουλειά για τον αγώνα με τα Νησιά Φαρόε όπου θα κυνηγήσουμε τη νίκη για να φτάσουμε στους έξι βαθμούς. Είμαστε περήφανοι για εσάς, συγχαρητήρια σε όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νεόφυτος Λάρκου προς τους διεθνείς αμέσως μετά το σημερινό φινάλε.

ethnikinewn

Στο άλλο παιχνίδι για το 12ο όμιλο η Κροατία κέρδισε τα Νησιά Φαρόε με 5-0. Οι Κροάτες έφτασαν στους έξι βαθμούς και εξασφάλισαν την πρόκριση. Στην πρώτη αγωνιστική τα αποτελέσματα ήταν Κροατία – Κύπρος 4-0 και Νησιά Φαρόε – Μαυροβούνιο 2-1. Η συνέχεια είναι προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου. Η Εθνική Νέων της Κύπρου θα αντιμετωπίσει τα Νησιά Φαρόε και το Μαυροβούνιο την Κροατία.