Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Φιλική νίκη για την Εθνική Νέων

Φιλική νίκη για την Εθνική Νέων


Στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, η Εθνική Νέων επικράτησε με 1-0 του Ισραήλ σε φιλική αναμέτρηση. Αγωνίστηκαν και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η απόκρουση πέναλτι του Σάββα Νικολάου.

Αναλυτικά:

Με νίκη άνοιξε σήμερα το απόγευμα ο κύκλος με τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής μας ομάδας των Νέων ενόψει της συμμετοχής της στον Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19.

Στο Στάδιο της Αναγέννησης Δερύνειας νίκησε με 1-0 το Ισραήλ.

Χρήσιμο το φιλικό με χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως την παρουσία των διεθνών μας που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0 σε ένα χρονικό διάστημα με λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 19ο λεπτό ο Σάββας Νικολάου απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο αρχηγός του Ισραήλ End Karzev.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερη και πριν φθάσει στο γκολ είχε χαμένο πέναλτι που κέρδισε ο Γερολέμου (εκτέλεσε ο Κατσαντώνης και απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ισραήλ στο 67′ ) και δύο μεγάλες ευκαιρίες με το Δημήτρη Ράσπα.

Το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα πέτυχε στο 68′ με δυνατό σουτ ο Ανδρέας Κατσαντώνης μετά από προσπάθεια και γύρισμα του Ανδρόνικου Κακουλλή.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Σ. Νικολάου, Κ. Σεργίου (67′ Τρύφωνος), Λεμονάρης, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παναγιώτου, Κωστή (67′ Κ. Ηλία), Κατσαντώνης, Μ. Ιωάννου (82′ Καραγιάννης), Γερολέμου (67′ Κακουλλής), Τζιωνής (46′ Ράσπας), Κ. Μιχαηλίδης (82′ Παναγή).

Στην παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ανδρών Ραν Μπεν Σιμόν ο φιλικός αγώνας.

Η Εθνική μας θα δώσει τις επίσημες υποχρεώσεις της τον ερχόμενο Μάρτιο στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στον έκτο όμιλο όπου εκτός από τους Πορτογάλους θα αντιμετωπίσει τη Σκοτία και την Τουρκία.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται επίσης για τη συμμετοχή του στον Elite round όπου κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο μαζί με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Πολωνία.