Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ολοκλήρωσε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νέων

Ολοκλήρωσε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νέων


Η Εθνική Νέων εξήλθε ισόπαλη 2-2 με την Τουρκία και έτσι έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου για το elite round. Στον πάγκο έμεινε ο Νικολάου, ενώ ο Τζιωνής πέρασε σαν αλλαγή στο 88ο λεπτό.

Αναλυτικά:

Η νίκη χάθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο (90+6) των καθυστερήσεων για την Εθνική μας ομάδα των Νέων στην Πορτογαλία. Η Κύπρος ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 όμως στην τελευταία φάση του αγώνα η Τουρκία ισοφάρισε σε 2-2.

Η Εθνική μας παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και η σημερινή της παρουσία άξιζε να επιβραβευτεί με νικηφόρο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν την ισοφάριση χάθηκε κραυγαλέα ευκαιρία για να φτάσουμε σε τρίτο γκολ και στην αντεπίθεση που ακολούθησε, δυστυχώς ήρθε η ισοφάριση.

Ο αγώνας έγινε στο Στάδιο της Ζιλ Βιθέντε και αφορούσε τον έκτο όμιλο για τον Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Σάββας Δαμιανού πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους προηγούμενους δύο αγώνες με Πορτογαλία και Σκοτία και η συνολική παρουσία της Εθνικής μας ήταν πολύ καλή σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Με καλή οργάνωση μεσοαμυντικά και με δραστηριότητα στον επιθετικό τομέα, οι διεθνείς μας άγγιξαν τη νίκη και άξιζαν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των υποχρεώσεων τους σε αυτή τη δύσκολη φάση αγώνων με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η Κύπρος άνοιξε το σκορ στο 14΄με το Νικόλα Παναγιώτου (πρώτο γκολ για την Εθνική μας στη διοργάνωση) και η Τουρκία στο 31′ ισοφάρισε σε 1-1, αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας μπήκε δυνατά και κυνήγησε εκ νέου το προβάδισμα.

Στο 62′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιωάννη Κωστή, ο Ανδρέας Κατσαντώνης έδωσε προβάδισμα για την Εθνική μας (2-1). Μετά το προβάδισμα η ομάδα μας συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, κυνηγώντας και τρίτο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργήθηκε με τον Λουκά στο 90+5, που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Τουρκίας και χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα.

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων δυστυχώς δεχτήκαμε την ισοφάριση (2-2).

Κύπρος: Πιττάτζιης, Σεργίου, Νικολάου, Κυπριανού, Σιέλης, Κωστή, Ιωάννου (88′ Τζιωνή), Παναγιώτου, Ράσπας (88′ Λουκά), Κατσαντώνης (66′ Σωτηρίου), Ηλία (82′ Γερολέμου).

Πρώτη στον όμιλο μας τερμάτισε η Πορτογαλία, που προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Το σκηνικό στον όμιλο μας

1η αγωνιστική
Πορτογαλία – Κύπρος…3-0 (53’, 68’, 77’ Νέτο)
Σκοτία – Τουρκία…3-1 (7’ Rudden Zak, 52’ Deas Robbie, 87’ Burroughs Jack Stephen / 45’ αυτογκόλ Houston Jordan)

2η αγωνιστική
Σκοτία – Κύπρος…4-0 (13′, 53′, 61′ Rudden, 30′ Μίντλεντον)
Πορτογαλία – Τουρκία…3-0 (67′ Empalo, 90′ Ramos, 90+3 Tavares)

3η αγωνιστική (26/3)
Πορτογαλία – Σκοτία…4-0
Κύπρος – Τουρκία…2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (τελική)

1.ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ10-09
2.ΣΚΟΤΙΑ7-56
3.ΤΟΥΡΚΙΑ3-81
4.ΚΥΠΡΟΣ2-91