Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ο αναλυτής Μάριος Ιωάννου μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα

Ο αναλυτής Μάριος Ιωάννου μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα


Ο αναλυτής της Ακαδημίας μας, Μάριος Ιωάννου, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τον δικό του ρόλο και το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της ανάλυσης στα τμήματα υποδομής μας.

«Στην περίοδο όπου δεν γίνονταν προπονήσεις λόγω του κορωνοϊού, γίνονταν παρουσιάσεις και αναλύσεις μέσω των βίντεο τόσο στους προπονητές, όσους και στους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας. Οι αναλύσεις γίνονταν πάνω σε ομάδες παγκόσμιας εμβέλειας και σε τομείς όπως στο πώς κινούνται οι ποδοσφαιριστές τους σε φάση άμυνας ή επίθεσης κτλ. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στους παίκτες μας αυτά που θέλαμε να αφομοιώσουν», ήταν το αρχικό του σχόλιο.


Και πρόσθεσε: «Οι μικροί παρακολουθούσαν βίντεο από ομάδες που αγωνίζονται με παρόμοιο τρόπο όπως και εμείς και αυτό τους βοήθησε πολύ. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την ανάλυση και τα μαθήματα μέσω των βίντεο».

Όσον αφορά στην περίοδο προετοιμασίας που βρισκόμαστε τώρα, είπε: «Αυτήν την περίοδο οι προπονητές είναι αυτοί που θα μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές μέσω βίντεο τον τρόπο που θα αμυνθεί ή θα επιτεθεί η ομάδα. Όταν αρχίσουν οι αγώνες θα γίνεται από εμένα η προετοιμασία για τις φάσεις όπου κάτι έγινε σωστά ή λάθος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ανάλυση μέσω των βίντεο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους προπονητές και πολύ βοηθητικό για τους ποδοσφαιριστές, ώστε να αντιλαμβάνονται καλύτερα και πιο σωστά αυτά που θέλουμε να μάθουν».