Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Οι Big Four της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Οι Big Four της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

img_5697


Ότι συστήθηκαν στο κυπριακό κοινό οι Αμερικανοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το ξέραμε! 88 πόντους έβαλαν άλλωστε 4 μαζί, ενώ μάζεψαν επίσης καμιά 30ρια ριμπάουντ και έδωσαν καμιά 20ρια ασσίστ. Ότι θα γίνονταν θέμα όμως και σε ιστοσελίδες της προηγμένης μπασκετικά Ελλάδας δεν το περιμέναμε! Δείτε τι γράφει η ιστοσελίδα basketblog.gr για τους Big Four της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Οι Big Three της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ο τίτλος μας μπορεί να παραπέμπει στους Μαϊάμι Χιτ και τη συνύπαρξη των ΛεΜπρον Τζέιμς – Ντουέιν Ουέιντ – Κρις Μπος στη Φλόριντα, αλλά στην περίπτωση της Ομόνοιας μπορούμε με… άνεση να τον χρησιμοποιήσουμε. Και πώς να κάνουμε αλλιώς, άλλωστε, όταν το τριφύλλι φρόντισε να δείξει από την πρεμιέρα τις… άγριες διαθέσεις του στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας εκτός έδρας του Απόλλωνα Λεμεσού (ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Μάκης Νικολαΐδης, ο οποίος έμεινε άποντος σε 03:45′ συμμετοχής) με το εντυπωσιακό 101-87.

Η ομάδα του Μιχάλη Τσαγγαρίδη μπορεί να διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στο πρωτάθλημα… λιτότητας, όπως είναι αυτό της Κύπρου, αλλά παίρνοντας βοήθεια εξ Αμερικής δεν δυσκολεύτηκε να αλώσει την έδρα του Απόλλωνα βάζοντας “φωτιά” στο κυπριακό πρωτάθλημα από την πρεμιέρα.

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα στατιστικά των τεσσάρων Αμερικανών που διαθέτει στο ρόστερ της η Ομόνοια. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Τζαμάρ Ντιγκς: 20 πόντοι (14/16 βολές, 3/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 40:00′.
Άντονι Λι Ίνγκραμ: 27 πόντοι (4/4 βολές, 4/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35:12′.
Μέλβιν Μπέικερ: 8 πόντοι (2/2 βολές, 3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 29:20′.
Τζέρεμι Άλεν: 33 πόντοι (12/12 βολές, 6/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 40:00′.

Όπως φαίνεται, τα αμερικανικά… λαυράκια έκαναν ευθύς εξαρχής την δουλειά για την οποία μεταγράφηκαν στην Ομόνοια. Ήτοι να φέρουν το τριφύλλι στην κορυφή της Κύπρου. Η συνεργασία των “πράσινων” με τον ατζέντη Τζορτζ Παπαδάκο άρχισε να αποδίδει καρπούς με το “καλημέρα”, με τους ανθρώπους της Ομόνοιας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Και πώς να κάνουν αλλιώς όταν οι Αμερικανοί που διαθέτουν στο ρόστερ τους είχαν συνολικά 88 πόντους (περισσότερους απ όσους έβαλε όλος ο Απόλλωνας), 25 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 6 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Όχι κι άσχημα…

Το τρένο της Ομόνοιας ξεκίνησε από το κλειστό του Απόλλωνα και είναι διατεθειμένο να μην κάνει καμία στάση μέχρι το τέλος του κυπριακού πρωταθλήματος. Σειρά έχει η αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο “Ελευθερία”, σε ένα παιχνίδι, όπου οι φίλοι του τριφυλλιού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα νέα αστέρια της ομάδας τους.