Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Αφαίρεση ενός βαθμού

Αφαίρεση ενός βαθμού

img_1883


Πολλές και διάφορες οι εξελίξεις απόψε σχετικά με την ένσταση της Έθα σε βάρος του κύρους του αγώνα με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτό που μετρά, είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ στο τέλος της ημέρας έχασε ένα βαθμό, ή αν προτιμάτε έσωσε ένα βαθμό, αφού χάρη σε κάποιες ασάφειες του κανονισμού και κάποιες διαδικασίες που κατά την άποψη μας πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο, κινδύνεψε να χάσει και τους δύο.

Καταρχάς, να πούμε πως η Έθα απέσυρε την ένσταση της, πιθανότατα σεβόμενη ακριβώς το γεγονός πως υπάρχουν τόσες πολλές και παράξενες διαδικασίες. Στη συνέχεια όμως και αφού ξεκίνησε η όλη διαδικασία, η ΚΟΚ ήταν εντός εισαγωγικών υποχρεωμένη να παραπέμψει η ίδια την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού διαφάνηκε πως κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν να αφαιρεθεί 1 βαθμός από την ΟΜΟΝΟΙΑ και η νίκη να πάει τελικά στην Έθα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φυσικά δεν μηδενίστηκε, κάτι που θα σήμαινε αφαίρεση και των 2 βαθμών.

Η απόφαση έχει ληφθεί και δεν μπορεί να αλλάξει (και προσφυγή να κάνουμε, δεν κερδίζουμε κάτι). Είναι σημαντικό όμως να σταθεί αυτό το περιστατικό η αφορμή, για να αλλάξει η διαδικασία. Η όλη υπόθεση με το registration των παικτών, παίρνει την καλαθόσφαιρα πολλά χρόνια πίσω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έμαθε ότι καλαθοσφαιριστής της δεν εγγράφηκε κανονικά, μετά τον αγώνα. Πώς ήταν δυνατό να προβλέψει το λάθος;

Η βαθμολογία μετά την αφαίρεση ενός βαθμού:

Θ.ΟΜΑΔΑΝ.Η.Β.
1ΚΕΡΑΥΝΟΣ Στροβόλου5010
2Cytavision ΑΠΟΕΛ419
3Michelin ΕΘΑ419
4ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας237
5Πετρολίνα ΑΕΚ237
6Proteas Α.Ε.Λ.146
7Pizza Express ΑΠΟΛΛΩΝ146
8Υδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ146