Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Δεν πέσαμε, μας ρίξαν

Δεν πέσαμε, μας ρίξαν

img_7848


Είχαμε δεσμευτεί να πούμε τι πραγματικά πιστεύουμε και θα το κάνουμε. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα υπέροχο, στην Κύπρο όμως έχει καταντήσει έρμαιο στις ορέξεις ορισμένων. Που προσπαθούν να το κάνουν πρωτάθλημα συνοικιών, χωρίς κόσμο, για να κάνουν τα δικά τους.

Λοιπόν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έπεσε, την έριξαν. Και όσοι είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν τα κρίσιμα παιχνίδια του δεύτερου και του τρίτου γύρου, ξέρει πολύ καλά τι λέμε. Από αγώνες παρωδίες, σε διακοπές φαντάσματα, σε κρίσιμα τρίποντα από το γάμο του καραγκιόζη, σε επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών. Τονίζουμε την επιλεκτική εφαρμογή κανονισμών, γιατί ξέρουμε πως έγιναν και από την ΟΜΟΝΟΙΑ λάθη. Λάθη τα οποία όμως έκαναν όλες οι ομάδες (πλην 1-2) αλλά εκεί γίνονταν τα στραβά μάτια…

Κλείστε το ή ανακαινίστε το

Ακούγεται σκληρό; Αν είστε κάποιος από τους πολύ λίγους ανθρώπους που έζησαν από κοντά όλη την ιστορία με την ΟΜΟΝΟΙΑ καλαθόσφαιρα, το ίδιο νιώθετε μαζί μας. Η καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν πήρε βοήθεια ή κάλυψη από το σωματείο, με αποτέλεσμα να είναι σε μεγάλο βαθμό (παρά τις προσπάθειες τις επιτροπής) απροστάτευτη από το κύκλωμα. Όταν φτάσαμε σε σημείο ομάδες της γειτονιάς με 5 παράγοντες και 2.5 φιλάθλους, να μας “έχουν” στα σημεία (δεν εννοούμε γήπεδο), πείτε μας ένα λόγο να υπάρχει λίγοι που το παλεύουν και τρώνε όλη την πίεση. Για να λέμε πως είναι ανοικτό; Όταν γίνεται κάλεσμα στον κόσμο ενόψει ΕΝΑΔ να γεμίσει το Ελευθερία και πάμε εμείς και οι συγγενείς των παικτών, τι να το κάνω ρε παιδιά;

Λοιπόν αν η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει σκοπό να συμπεριφερθεί στο τμήμα, σαν ΟΜΟΝΟΙΑ και όχι σαν ξένο σώμα, η θέση μας δεν αλλάζει. Μας έχει κουράσει ο στρουθοκαμηλισμός, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εκεί που είναι πρώτιστα λόγω της δικής μας αδιαφορίας. Αυτή είναι που επιτρέπει και στον κάθε καραγκιόζη είτε φοράει γαλαζοκίτρινα, είτε γκρίζα είτε μπλε, να παίζει με το όνομα και τον κόσμο αυτής της ομάδας.

υ.γ. Κύριοι, μπορούμε να αρχίσουμε να γράφουμε για τη σαπουνόπερα εντός της ομοσπονδίας, για μια περίεργη υπόθεση ντόπιγκ πέρσι (με παίκτη που δεν είναι φέτος σε ρόστερ κυπριακής ομάδας) και πολλά άλλα. Δεν το κάνουμε, γιατί το πρωτάθλημα σας μας αηδιάζει και όσο πιο πολύ ασχολούμαστε, τόσο πιο βρώμικοι νιώθουμε.

υ.γ.2. Δεν είναι οριστικό πως πέσαμε. Αν δεν ανέβει κάποια ομάδα από τη β’ λόγω οικονομικού, μένουμε πάνω. Αυτό δεν αλλάζει τα όσα λέμε.