Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Συνεχίζεται η κόντρα στο μπάσκετ

Συνεχίζεται η κόντρα στο μπάσκετ


Συνεχίζεται η κόντρα της ΚΟΚ με τα σωματεία Αποέλ, ΕΝΑΔ και Έθα. Συνεχίζονται και τα καρφιά στο σώμα του αθλήματος. Εδώ και χρόνια πάει αυτό το τροπάρι, όποιος χάνει την εύνοια, διαμαρτύρεται, όταν τη ξανακερδίσει, σκάζει…Η ανακοίνωση της ΚΟΚ:

Η ανακοίνωση της ΚΟΚ

Δια της παρούσας το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, εκφράζει τη λύπη του για την άδικη και αστήριχτη επίθεση μερικών παραγόντων τριών ιστορικών Σωματείων Μελών μας , προς τα οποία Σωματεία η εκτίμηση και σεβασμός της Ομοσπονδίας είναι αναντίλεκτη και δεδομένη.

Δυστυχώς ακόμη περισσότερο μας λυπεί και μας απογοητεύει το γεγονός  ότι η επίθεση αυτή είναι απότοκο προσωπικής απογοήτευσης τριών ατόμων, των οποίων η επιλογή στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει επιτύχει και όχι προϊόν αγνής αγάπης προς το άθλημα μας.

Εν πάση περιπτώσει, τα θέματα αυτά έχουν απαντηθεί ήδη στην Γενική Συνέλευση της ΚΟΚ όπου και τα τρία σωματεία ήταν παρόντα. Εμείς ως νεοεκλεγέν Δ.Σ. έχουμε ταχθεί ψυχή τε και σώματι ν’ αγωνιζόμαστε όλοι μαζί από κοινού, με απόλυτη συνέπεια και ομογνωμία, για να ενδυναμώσουμε και να ισχυροποιήσουμε το άθλημα που υπηρετούμε, γιατί νοιώθουμε ότι αυτό και μόνον είναι το καθήκον μας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε σκληρά και όλοι να αναμένουν στο επόμενο διάστημα να δουν και να κρίνουν τις  αποφάσεις  και ενέργειες μας για ενίσχυση του αθλήματος μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια εξακολουθούν και πάντοτε θα έχουν θέση τα Σωματεία ΑΠΟΕΛ, ΕΘΑ και ΕΝΑΔ, γι αυτό για άλλη μια φορά καλούμε τους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. όπως συμμετέχουν στις συνεδρίες από τις οποίες απέχουν, ούτως ώστε και ενημέρωση να έχουν και απαντήσεις στα ερωτήματα τους να λάβουν παρότι ήδη κατ’ επανάληψη έχουν λάβει θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όποτε και όσες φορές το επιθυμούν με απόλυτη διαφάνεια και ξεκάθαρα, αλλά και το πιο σημαντικό θα συνεχίσουν να έχουν συμμετοχή στις αποφάσεις μας για το μέλλον του αθλήματος.

Συνεπώς ξεκαθαρίζουμε ότι οι σκιές και οι απόλυτα αστήριχτες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν και που ίσως ακουμπούν ακόμα και τα όρια του λιβέλου, δεν μας αγγίζουν και δεν θα τις συντηρήσουμε ούτε και θα τις επιστρέψουμε, αφού μοναδικός γνώμονας μας είναι η ανιδιοτελής υπηρεσία και η ενότητα στο άθλημα που αγαπάμε κι όχι οι προσωπικές επιδιώξεις.

Κρίνουμε όμως ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το θέμα που ήγειρε ο κ. Κωνσταντίνου και υποστήριξε ο κ. Λόττας, σχετικά με στοιχεία που κατέχουν για παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα στην καλαθόσφαιρα, όπως έχουμε ενημερωθεί.

Ασχέτως λοιπόν τούτου, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δημόσια ότι, τα όποια στοιχεία ο κ. Κωνσταντίνου και κ. Λόττας κατέχουν εδώ και καιρό όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να τα παραδώσουν ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία άλλη κωλυσιεργία στις Αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές για πλήρη διερεύνηση και πραγματικά μας προκαλεί τεράστια έκπληξη και μεγάλη απορία γιατί ακόμα ΔΕΝ το έχουν πράξει (κάτι που ο κ. Λόττας σαν Πρεσβευτής του Fair Play, θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε).

Θεωρούμε οξύμωρο να ακούμε ότι αναμένουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται διερεύνηση ενός τόσο σοβαρού θέματος με ποινικές προεκτάσεις από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή τους οποίους δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται και να μην έχουν ΉΔΗ από το πρώτο δευτερόλεπτο που περιέπεσαν στα χέρια τους τα στοιχεία αυτά, αποταθεί στην Αστυνομία. Εμείς θα εξετάσουμε το θέμα άμεσα και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών.

Κλείνοντας καλούμε για άλλη μια φορά όσους πραγματικά κόπτονται για το άθλημα της καλαθόσφαιρας να συνταχθούν μαζί μας και ταυτόχρονα με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για ανόρθωση του, μακριά από μικροσωματειακές σκοπιμότητες και προσωπικές ίντριγκες που μόνο ζημιά επιφέρουν.

18 Ιουλίου 2014
Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης